مقررات تابعیت و اقامت در جمهوری چک ، مبتنی بر قانونی است که در اول ژانویه 1993 توسط محلس شورای ملی (پارلمان) تصویب شده است که این قانون در مورد تحصیل و از دست دادن تابعیت، چندین بار اصلاح که نهایتاً در سال 1996 به تصویب رسید.

قانون تابعیت و اقامت و راه های اخذ اقامت یا اخذ شهروندی جمهوری چک چگونه است؟ ایا کودک با تولد در این کشور از اتباع کشور محسوب می شود و میتواند تابعیت و اقامت جمهوری چک کسب کند ؟ چه مدت ماندن در کشور موجب اخذ تابعیت و اقامت جمهوری چک می شود؟ آیا با ازدواج هم می توان تابعیت و اقامت را به دست آورد؟

در این مقاله شما با مباحثی نظیر راه های مهاجرت نظیر شرایط مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تخصص یا خرید ملک آشنا خواهید شد.

شرایط و راه های اخذ تابعیت و اقامت در جمهوری چک

در این قسمت به بررسی راه های اخذ تابعیت کشور جمهوری چک می پردازیم:

تابعیت و اقامت در جمهوری چک

راه های تحصیل تابعیت

  • از طریق تولد

تولد در خاک چک باعث تحصیل تابعیت نمی گردد. چنانچه شخصی که سن وی کمتر از هفده سال بوده و در سرزمین چک اقامت داشته باشد، در صورتی که دارای تابعیت کشور دیگری نباشد، می تواند تابعیت و اقامت در جمهوری چک را تحصیل نماید.

همچنین شخصی که در سرزمین چک متولد گردد و والدین وی نیز بدون تابعیت باشند یا اینکه یکی از آن ها مقیم این کشور باشد در این صورت وی تابعیت چک را تحصیل خواهد نمود.

  • از طریق اعمال اصل خون

راه های تحصیل تابعیت از طریق اصل خون یا نسب عبارتند از:

  1. هرگاه طفلی که یکی از والدین وی تبعه جمهوری چک باشد وی نیز تبعه چک محسوب می گردد.
  2. هرگاه طفلی که خارج از قلمرو حاکمیت چک به دنیا آمده باشد و مادر وی اهل چک نباشد ولی پدرش تبعه چک باشد وی تبعه چک محسوب می گردد.

لازم به توضیح است که هر شخصی تا 31 دسامبر 1992 تبعه چکسلواکی سابق بوده و مشخص نباشد که بعد از جدای این دو کشور تبعه کدام کشور است ولی خود شخص تابعیت چک را بپذیرد وی تبعه چک محسوب خواهد شد.

  • تحصیل تابعیت از طریق درخواست

تابعیت و اقامت در جمهوری چک با وجود شرایط زیر تحصیل می گردد:

  1. اشخاصی که برای مدت حداقل پنج سال در قلمرو جمهوری چک اقامت نماید؛
  2. گذراندن دوره زبان چکی و قبول شدن در آزمون؛
  3. ترک تابعیت سابق خود؛
  4. نداشتن سابقه سوء کیفری در پنج سال قبل از اقدام برای تحصیل تابعیت.

مدت پنج سال اقامت در خاک چک ممکن است برای اشخاص زیر ضروری نباشد:

  1. اشخاصی که در قلمرو جمهوری چک به دنیا آمده باشند؛
  2. اشخاصی که سابقاً تبعه چکسلواکی باشند؛
  3. شخصی که با تبعه جمهوری چک ازدواج کرده باشد؛
  4. فرزند خوانده ای که یکی از والدین وی تبعه چک باشد.

 از دست دادن تابعیت و اقامت در جمهوری چک

الف) ترک ارادی تابعیت: ترک تابعیت به صورت ارادی تحت یکی از شرایط زیر امکان پذیر است:

– هرگاه تبعه چک به طور مداوم در خاک این کشور اقامت نداشته باشد؛

– شخصی که براساس تقاضای خود تابعیت چک را ترک نموده و تابعیت کشور دیگری را پذیرفته باشد؛

– شخصی که برای مدت 10 سال در خارج از قلمرو چک اقامت نماید.

ب) سلب تابعیت: در قانون تابعیت چک سلب تابعیت ممنوع گردیده است.

اگر شما هم خواهان تابعیت و اقامت در جمهوری چک هستید وکلای مجرب ما در موسسه توسعه گران مهر واقع در شیراز که از معتبرترین موسسه مهاجرت کشور می باشد میتوانند شما را یاری دهند و یا به سایت سفارت جمهوری چک مراجعه کنید. امید است که این مطلب توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیار شما خواننده گرامی قرار دهد.

مطلب فوق با کوشش همکاران ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز جمع آوری شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید. امید است که مطلب فوق توانسته باشد، هر چند مختصر کمکی به اطلاعاتی شما در زمینه تابعیت و اقامت در جمهوری چک کرده باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر قوانین جدید مهاجرت می توانید به وب سایت اخذ تابعیت و اقامت جمهوری چک مراجعه نمایید و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط اخذ تابعیت و نحوه مهاجرت از روش های دیگر مثل ثبت شرکت و سرمایه گذاری، مهاجرت تحصیلی و اقامت بعد از تحصیل می توانید با مشاورین موسسه مهاجرت تماس حاصل فرمایید و توسط مشاوره کارشناسان حقوق بین الملل و وکیل مهاجرت با این مسائل آشنا شوید.

در نهایت موسسه حقوقی توسعه گران مهر از معتبرترین موسسات حقوقی کشور در شیراز، آماده پاسخگوی تلفنی و حضوری شما دوست و هموطن عزیز و کلیه امور مربوط به پذیرش و اخذ ویزا و اقامت با گارانتی و تضمین کامل می باشد.

مطلب فوق به قلم استاد دکتر حسین آل کجباف تهیه و از طرف انتشارات جنگل منتشر شده است.