کشور بلژیک واقع در غرب اروپا و با کشورهای آلمان ، هلند، فرانسه و لوکزامبورگ همسایه است.کشور بلژیک از بنیانگذاران اصلی اتحادیه اروپا است و مقر اصلی آن در پایتخت کشور بلژیک یعنی شهر بروکسل میباشد. یکی از راه های مهاجرت به بلژیک اخذ ویزای تحصیلی این کشور می باشد. اغلب دانشگاه های بلژیک در سطح بسیار بالای علمی می باشند و مدارک آنها در سطح جهانی قابل تایید است. هزینه های زندگی و تحصیل در بلژیک در مقایسه با دیگر کشور های اروپایی کمتر است و از نظر اقتصادی وضعیت خیلی خوبی دارد. اگر شما هم یکی از علاقه مندان اخذ ویزای تحصیلی این کشور و جهت کسب اطلاع از شرایط اعزام دانشجو و تحصیل در بلژیک می توانند به وکلای مجرب ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز مراجعه نمایید.

درباره بلژیک

زبان رسمی مردم بلژیک: هلندی، آلمانی و فرانسوی می باشد البته در مناطق مختلف متفاوت است. در شمال بلژیک مردم بیشتر به زبان هلندی صحبت میکنند، در جنوب به زبان فرانسه و در بخش والونیا که در جنوب بلژیک است اغلب مردم به زبان آلمانی صحبت میکنند و در پایتخت بلژیک یعنی شهر بروکسل به دو زبان هلندی و فرانسوی صحبت میکنند.

مهاجرت به بلژیک از طریق اخذ ویزای تحصیلی و سپس اخذ اقامت بلژیک یکی از روش های مهاجرت به این کشور است، البته از روش های دیگر مهاجرت به این کشور از طریق اخذ ویزای سرمایه گذاری در بلژیک و یا ویزای کار در بلژیک است، البته شایان ذکر است شرایط ویزای کار آلمان یا اتریش در اروپا در مقایسه با بلژیک بسیار مناسب تر است. ما در این مطلب به بررسی شرایط تحصیل و اعزام دانشجو به بلژیک می پردازیم.

شرایط تحصیل و اعزام دانشجو به بلژیک

دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در بلژیک میتوانند در دانشگاه ها یا موسسات آموزشی عالی به تحصیلات خود ادامه بدهند. در موسسات آموزش عالی رشته هایی همچون موسیقی، بهداشت، معماری و … تدریس میشود که شامل دو مرحله میشود. در مرحله اول آموزش ها به صورت عملی است و در مرحله دوم به صورت دانشگاهی و پژوهشی می باشد.

تحصیل در بلژیک
از بابت هزینه ی تحصیل در بلژیک اینکه تحصیل در دانشگاه های بلژیک برای دانشجویان اغلب به صورت نسبتاً رایگان می باشد تنها تعداد محدودی از دانشگاه ها و رشته های تحصیلی از دانشجویان هزینه دریافت میکنند. در کشور بلژیک دوران تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه شامل 3 مقطع: ابتدایی، متوسطه و دبیرستان میشود که دانش آموزان پس از اتمام این مقاطع و اخذ مدرک دیپلم میتوانند وارد دانشگاه شوند.

البته قابل ذکر است که علاقه مندان به تحصیل در بلژیک در رشته های : پزشکی و دندانپزشکی بلژیک و همچنین مهندسی میبایست در آزمون ورودی دانشگاه ها نیز شرکت کنند. همین مسئله باعث شده عده ی زیادی که قصد تحصیل رایگان را داشته باشند، تحصیل رایگان در اتریش یا آلمان را برمی گزینند یا در صورت داشتن شرایط ویزای کار اتریش یا آلمان را درخواست دهند و سپس پس از اخذ اقامت اتریش یا آلمان نسبت به ادامه ی تحصیل در این کشور ها اقدام نمایند.

در دانشگاه های بلژیک علاوه بر اینکه دروس توسط اساتید مجرب تدریس میشود امکانات بسیار زیاد و با کیفیتی جهت پیشرفت تحصیلی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. تمامی دانشجویان به راحتی به کامپوتر دسترسی دارند حتی دانشجویان در مقاطع تکمیلی تحصیل به کامپوتر با تمامی تجهیزات از جمله پرینتر و اسکنر به صورت شخصی دسترسی دارند.

هر کدام از دانشگاه های کشور بلژیک دارای یک کتابخانه تخصصی می باشند که همگی بسیار مجهز هستند و حتی امکان ارائه خدمات به صورت آنلاین را دارند به این صورت دانشجویان میتوانند به صورت آنلاین کتاب، مقاله، پایان نامه و… مورد نظر خود را در کتابخانه دانشگاه خود یا دیگر دانشگاه ها پیدا کرده و با مراجعه به کتابخانه به راحتی قفسه مربوطه را پیدا کند حتی اگر کتاب یا مقاله درخواستی دانشجو پیش دانشجویان دیگر امانت باشد میتواند از تاریخ برگشت آنها اطلاع پیدا کند و سپس به کتابخانه مربوطه مراجعه کنند.

از شرایط اعزام دانشجو و تحصیل در بلژیک این است که تشکیل کلاس ها در دانشگاه های بلژیک در ماه های سپتامبر و اکتبر میباشد. دانشجویان در پایان هر سال تحصیلی جهت ورود به مقاطع بالاتر میبایست در امتحانات پایان دوره شرکت کنند و در صورت کسب نمره قبولی میتوانند سال تحصیلی بالاتر را شروع کنند. زبان تدریس در اغلب دانشگاه های بلژیک انگلیسی میباشد.

تحصیل در مقطع لیسانس یا کارشناسی بلژیک

تحصیل در بلژیک در مقطع لیسانس بین 3 تا 4 سال زمان میبرد. در این دوره اساتید مربوطه تنها سرفصل ها و منابع را به دانشجویان آموزش میدهد و قسمت های اصلی دروس را خود دانشجویان باید مطالعه کنند و به تحقیق بپردازند. در مقطع لیسانس دانشجویان میتوانند 10 ساعت در هفته مشغول به کار شوند و مبلغی حدود 80 تا 100 یورو در هفته حقوق بگیرند که این مبلغ هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی دانشجو را به نسبت بسیار زیادی پوشش میدهد. هزینه زندگی دانشجویی در این مقطع تحصیلی در ماه مبلغی حدود 500 تا 700 یورو میباشد که شامل: بیمه، مسکن ، خوراک ، رفت و آمد و … میشود.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد بلژیک

ادامه تحصیل در بلژیک در مقطع فوق لیسانس میتواند یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی باشد که قصد ادامه تحصیل برای دوره های دکترا را دارند. دوره فوق لیسانس دانشگاه های بلژیک حدود 1 تا 2 سال به طول می انجامد. مدارکی که دانشجویان جهت اخذ پذیرش دانشگاه های بلژیک در مقطع فوق لیسانس نیاز دارند عبارتند از: سوابق تحصیلی، مدرک زبان آیلتس یا تافل، مدارک کامل شناسایی و معرفی یک حساب بانکی که نشان دهنده پشتوانه مالی دانشجو برای هزینه های یکسال میباشد. دانشجویان در مقطع فوق لیسانس میتوانند در هفته 20 ساعت کار کنند و مبلغی حدود 160 تا 200 یورو در هفته دریافت نمایند.

تحصیل در مقطع دکترا یا phd بلژیک

دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در بلژیک در مقطع دکترای یا میتوانند از بورسیه تحصیلی بلژیک استفاده کنند یا خودشان شهریه دانشگاه را پرداخت نمایند. دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی میشوند حقوق ماهانه حدود 2000 دلار دریافت میکنند به همین خاطر رقابت جهت اخذ بورسیه تحصیلی بسیار زیاد است.

قابل ذکر است کسانی که مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه های معتبر به پایان رسانده باشند و مدرک زبان آیلتس یا تافل و مقالات بین المللی داشته باشند از شانس بیشتری جهت اخذ بورسیه تحصیلی برخوردارند همچنین دانشجویان میبایست اقدام به جلب نظر یک استاد راهنما جهت تاییدیه پایان نامه خود کنند. زبان تدریس در اغلب رشته های مقطع دکترا انگلیسی میباشد. دانشجویان مقطع دکترا میتوانند 30 ساعت در هفته را مشغول کار شوند و حقوقی حدود 240 تا 300 یورو در هفته دریافت کنند که این مبلغ به راحتی هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی فرد دانشجو را پوشش میدهد. هزینه های زندگی دانشجویی در ماه حدود 600 تا 800 یورو میباشد که بخش اصلی آن مربوط به هزینه مسکن میباشد.

در دانشگاه های بلژیک دوره های تحصیلی فوق دکترا نیز برگزار میشود اما برای دانشجویان مدرک تحصیلی محسوب نمیشود.

دانشگاه های معتبر بلژیک

در اینجا به معرفی چند دانشگاه معتبر در بلژیک می پردازیم:

هزینه تحصیل در بلژیک

در بلژیک هم دانشگاه ها و موسسات دولتی وجود دارد و هم دانشگاه ها و موسسات خصوصی و هزینه های تحصیل شما تا حد زیادی بستگی به نوع دانشگاهتان خواهد داشت. اگر شهروند کشوری غیر از کشور های عضو اتحادیه اروپا هستید، می توانید انتظار داشته باشید که بین 1000 تا 4000 یورو در سال بابت شهریه دانشگاه هزینه کنید. برای مقطع ارشد و دکتری بیشتر دانشجویان باید مبلغی نیز بابت درخواست بپردازند. بدیهی است که موسسات و دانشگاه های خصوصی بیشتر از این مقدار هزینه خواهند داشت. می توانید از بورسیه های مختلف نیز استفاده کنید اما معمولا برای بورسیه ها رقابت بسیار بالاست.

شرایط اخذ ویزای دانشجویی و تحصیلی بلژیک

اگر شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستید برای ورود به بلژیک و شروع تحصیلاتتان به ویزای دانشجویی نیاز خواهید داشت.
چطور درخواست ویزای دانشجویی بلژیک بدهم؟
قبل از درخواست ویزای دانشجویی بلژیک میبایست از یکی از دانشگاه های معتبر بلژیک پذیرش گرفته باشید، هزینه های ثبت نام را پرداخت کرد باشید ( اگر با ویزای شما موافقت نشود این هزینه به شما برخواهد گشت). اگر دانشجوی بین المللی هستید باید با نزدیک ترین سفارت و یا کنسولگری بلژیک در محل زندگیتان مراجعه نمایید. سفارت شما را در مورد مراحل اخذ ویزا راهنمایی خواهد کرد. به طور کلی شما باید در ابتدا یک فرم درخواست ویزا پر کنید ، مبلغی را بابت درخواست و صدور ویزا پرداخت نمایید و قبض آن را همراه با مدارک مورد نیاز به سفارت تحویل دهید.

مدارک مورد نیاز ویزای دانشجویی و تحصیلی بلژیک

  • فرم تکمیل شده و امضا شده ی درخواست ویزا
  • پاسپورت یا هر سند سفر دیگری که برای بیش از 12 ماه اعتبار داشته باشد و دو برگ خالی داشته باشد.
  • ارائه سندی مبنی بر اینکه شما توانایی و منبع درامد کافی برای اینکه در طول اقامتتان در بلژیک از پس مخارج خود بر بیایید را دارید. این مبلغ باید بگونه ای باشد که مراقبت های پزشکی، مخارج زندگی روزمره، تحصیل، مسکن و بلیط برگشت شما را پوشش دهد. این سند می تواند به شکل یک اظهارنامه بانکی باشد یا یک قرارداد مالی از اسپانسر یا خساب بانکی شخصی شما و یا هر چیز دیگری که نشانگر توان مالیتان باشد.
  • گواهی پزشکی ای که نشان دهد شما بیماری واگیر دار و خطرناکی ندارید ( بیماری هایی که احتیاج به قرنتینه داشته باشند )
  • گواهی عدم سوء پیشینه از پلیس
  • سندی که نشان دهد شما در یکی از دانشگاه ها ثبت نام شده است.
  • اصل و کپی مدرک دیپلم و سوابق تحصیلی
  • مدرک زبان
  • نامه ای که در آن انگیزتان را از ادامه تحصیل در بلژیک ذکر کرده باشید
  • تمامی مدارک باید به یکی از زبان های انگلیسی، فرانسوی ، آلمانی و یا هلندی و توسط یک مترجم معتبر ترجمه شده باشند.

همکاران و وکلای مجرب ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر واقع در تهران و شیراز راهنمای شما عزیزان در جهت اخذ ویزای تحصیلی کشور بلژیک می باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.

[rd_line color=”#79b900″ line_pos=”center”]
[button type=”rd_3dstroke_bt” size=”mediumlarge_rd_bt” t_color=”#ffffff” b_color=”#2fa5dd” b_hover_color=”#79b900″ radius=”5″ url=”http://www.estahbanaty.org/study/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D9%88-%D8%A7%D8%B9%D8%B2%D8%A7%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC/” position=”ta_center”]شرایط تحصیل در کشورهای دیگر[/button]
[rd_line color=”#79b900″ line_pos=”center”]
Rating: 5

46 دیدگاه برای “تحصیل در بلژیک

  1. Avatar امير جليل زاده گفت:

    با سلام و احترام
    سوالي از خدمتتون داشتم
    آيا اين امكان وجود دارد كه براي سال سوم ليسانس اقدام به پذيرش از دانشگاه هاي فرانسه زبان بلژيك صورت پذيرد؟؟؟

    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      معمولا پذیرش تحصیلی آسانتر از ادامه تحصیل و تطبیق واحد ها است. چرا که تطبیق دادن واحد همیشه مثمر ثمر نیست و ممکن است مجبور به تحصیل از ابتدا شوید.
      ما پیشنهاد می کنیم که مدارک و شرایط خود را به اطلاع ما برسانید تا بتوانیم ارزیابی مورد نیاز را برای شما انجام دهیم.

  2. Avatar فاطمه ریاحی گفت:

    سلام و عرض ادب
    بعد از اتمام تحصیل دانشگاهی در بلژیک امکان گرفتن تابعیت وجود دارد؟

    Rating: 4
    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام و احترام؛
      در صورت داشتن ویزای کار و یا پیدا کردن کار و اخذ ویزا، می توانید اقامت موقت را دریافت کنید.

    2. مشاور تحصیلی و مهاجرت مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      بعد از اتمام تحصیل شما 1 سال فرصت اقامت دارید تا کار پیدا کنید.
      زمانی که شما کار پیدا کردید می توانید تقاضای اقامت کرده و بعد از گذشت مدتی، تابعیت را اخذ کنید.

  3. Avatar سعید گفت:

    با سلام
    عرض ادب
    جناب من رسته حقوق خوندم
    قصد دارم بعد ارشد برای ادامه تحصیل وارد بلژیک بشم
    ایا میتونم با وجود حقوق خصوصی که رشته ارشد من هست اونجا ادامه تحصیل بدم؟
    یا اگر ازدواج کنم بخوام بیام میتونم بازم ویزای تحصیلی داشته باشم؟
    ممنونم

    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      باید بررسی شود که آیا رشته شما در کشور مقصد کاربرد قانونی دارد یا خیر.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *