قانون تابعیت آمریکا مبتنی بر مقرراتی است که در سال 1986 به تصویب رسیده است. بررسی و کسب اطلاع از قوانین اخذ تابعیت و اقامت آمریکا یکی از سوالات معمول افراد متقاضی مهاجرت به ایالات متحده آمریکا می باشد. موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز از موسسات معتبر مهاجرتی کشور روال مهاجرت به این کشور را از طریق اخذ ویزای کار در آمریکا (ویزاهای EB 1  ، EB 2  و H1B ) ، تحصیل در آمریکا (با ویزاهای F1 ، J1 ، H3 و M1 )و سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آمریکا ( نوع ویزاهای EB 5 ، L1 و E2 ) را مهیا نموده است. علاوه بر موارد مذکور برای این کشور مهاجرت از طریق اخذ ویزای توریستی آمریکا نیز امکان پذیر است. نکته که در ابتدا باید بدان پرداخته شود این است که تفاوت بین اقامت و تابعیت این است که در واقع تابعیت مرحله بعد اقامت است، توضیحات بیشتر در این زمینه را می توانید در مقاله مربوطه مطالعه فرمایید. اقامت دائم آمریکا تحت عنوان گرین کارت مطرح می شود. گرین کارت آمریکا دارای مزایایی است و شخص در صورت رعایت مسائلی می تواند نسبت به اخذ تابعیت اقدام کند.  جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت و اخذ تابعیت یا شهروندی و اقامت آمریکا می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.

راه‌ها و روش های تحصیل یا اخذ تابعیت و اقامت آمریکا

برای کسب تابعیت و اقامت آمریکا راه‌های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

اخذ اقامت و تابعیت از طریق قانون تولد فرزند در خاک آمریکا

دادگاه عالی آمریکا تاکنون در مورد اطفالی که در خاک آمریکا از والدینی که به‌طور غیر قانونی در این کشور اقامت داشته متولد شده باشند اظهار نظری ننموده است، ولی به آن‌ها تابعیت آمریکا را اعطا نموده است و صدور گواهی تولد از طرف مقامات صلاحیت دار برای اطفالی که در آمریکا متولد شده باشند دلیلی بر تابعیت آمریکا می‌باشد و معمولاً این گواهی به عنوان مدرک مثبته تابعیت آمریکا محسوب می‌گردد.

تولد طفل یا فرزند در خارج از کشور آمریکا ، از والدین آمریکایی

در موارد زیر، طفل متولد شده در خارج دارای تابعیت آمریکا خواهد بود:

الف) در صورتی‌که هر دو والدین طفل در زمان تولد وی تبعه آمریکا باشند؛

ب) حداقل یکی از والدین طفل قبل از تولد او در آمریکا اقامت داشته و یکی دیگر نیز در حال اقامت باشد.

لازم به توضیح است که چنانچه این افراد تولد فرزند خود را در سفارت آمریکا یا نمایندگی وزارت خارجه ثبت کرده باشند، گواهی ثبت تولد دلیلی بر تابعیت یا شهروندی یا سیتیزنی آمریکا وی خواهد بود.

قوانین تولد طفل یا فرزند در خارج از آمریکا از تبعه آمریکایی

شخصی که بعد از چهاردهم نوامبر 1986 در خارج به دنیا آمده باشد در صورت دارا بودن شرایط زیر تبعه آمریکا محسوب خواهد شد:

تابعیت و اقامت آمریکا

  1. هرگاه یکی از والدین شخص، تبعه آمریکا باشد؛
  2. وی (پدر یا مادر) حداقل به مدت پنج سال قبل از تولد فرزند در آمریکا اقامت داشته باشد؛
  3. حداقل دو سال از پنج سال باید بعد از سن چهارده سالگی والدین باشد.

لازم به ذکر است کسانی که به صورت افتخاری در خدمت ارتش آمریکا یا سازمان‌های بین‌المللی در خارج از کشور خدمت می‌نموده‌اند نیازی به سپری کردن پنج سال اقامت نیست.

تحصیل یا اخذ تابعیت و اقامت آمریکا از طریق تقاضا

برای تحصیل تابعیت آمریکا ، متقاضی باید در زمان تقاضا دارای هیجده سال سن بوده، همچنین دارای اقامت دائم آمریکا باشد و حداقل پنج سال قبل از تقاضا نیز اقامت قانونی داشته باشد (مدت زمان اقامت (پنج سال) برای افراد زیر به سه سال تقلیل می‌یابد: کسانی که دارای اقامت قانونی در آمریکا بوده؛ یا اتباع آمریکایی ازدواج کرده و سه سال قبل از تقاضا، در آمریکا سکونت داشته باشند؛ همسر وی حداقل سه سال قبل از تقاضا، به عنوان تبعه آمریکا محسوب شده باشد.

– متقاضی باید دارای صلاحیت اخلاقی باشد؛

– متقاضی باید از امتحانی که در مورد تاریخ و حکومت آمریکا از وی به عمل می‌آید قبول شود؛

– از متقاضی تابعیت، ده سؤال خواهد شد که حداقل باید به شش سؤال آن پاسخ صحیح بدهد.

از دست دادن تابعیت آمریکا

موارد از دست دادن تابعیت و اقامت آمریکا مختلف هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

تحصیل تابعیت کشور خارجی دیگر؛

– استخدام در ارتش خارجی؛

– شرکت در انتخابات و رأی دادن در کشور خارجی (از کوچک‌ترین سطح مانند انتخابات شوراها، تا بالاترین سطح یعنی ریاست جمهوری)؛

– ترک تابعیت به واسطه فرار از پرداخت مالیات.

قانون تابعیت مضاعف در آمریکا

در مقررات تابعیت و اقامت آمریکا ، تابعیت مضاعف به رسمیت شناخته شده است و اشخاص می‌توانند همزمان دارای تابعیت دو کشور باشند بدون اینکه تحمیلی در ترک تابعیت اصلی برای آن‌ها وجود داشته باشد.

در حکمی که از دادگاه عالی (فدرال) آمریکا در مورد تابعیت مضاعف صادر شده آمده است که: تابعیت مضاعف وضعیتی است که در قانون به رسمیت شناخته شده است و ممکن است شخصی دارای تابعیت دو کشور باشد و در مقابل هر دو کشور نیز دارای مسئولیت باشد. در واقع آن شخص از یک تابعیت استفاده می‌کند بدون آنکه از تابعیت دیگر خود اعلام انصراف کرده باشد. دیوان عالی آمریکا مقرر کرده است که کسانی که تابعیت آمریکا را از طریق تقاضا به دست آورده‌اند حق دارند هر زمانی که بخواهند به تابعیت اصلی خود برگردند ولو اینکه اصلاً قصد استفاده از تابعیت آمریکا را نیز نداشته باشند.

اخذ اقامت آمریکا

حقوق و تکالیف اتباع آمریکایی

حقوق و تکالیف کسانی که به عنوان تبعه آمریکا محسوب می‌شوند عبارتند از:

حق رأی برای افرادی که تابعیت آمریکا را دارند:

کلیه افرادی که به سن رشد رسیده‌اند و در یکی از پنجاه ایالت آمریکا اقامت دارند حق شرکت در انتخابات در کلیه سطوح (سطح ملی و سطح محلی) را دارند البته لازم به توضیح است کسانی که تابعیت آمریکا را تحصیل نموده‌اند حق انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور و یا معاون وی را ندارند.

حق عضویت در هیأت منصفه ( ژوری )

کلیه کسانی که شرایط قانونی عضویت در هیأت منصفه را داشته باشند می‌توانند به عضویت این هیأت درآیند.

تکلیف در پرداخت مالیات برای اتباع آمریکایی

کلیه اتباع آمریکا مکلف به پرداخت مالیات بر درآمد به دولت می‌باشند حتی کسانی که در خارج از آمریکا درآمد کسب نموده‌اند زمانی که پول خود را وارد کشور نمودند باید مالیات آن را بپردازند. گرچه مقرراتی وجود دارد که این‌گونه افراد می‌توانند تقاضای تخفیف نسبت به تعیین مالیات را بنمایند.

در انتها اشاره به نکته نیز مهم به نظر می رسد که هم اکنون یکی از بهترین و سریع ترین راه های مهاجرت به آمریکا ، اقدام از طریق اخذ ویزای توریستی است، البته باید توجه داشت که رعایت تضمین در اخذ این ویزا بسیار مهم است، رد درخواست یا ریجکت شدن ویزای توریستی از طرف سفارت آمریکا موجب خسارت به افراد می شود و باعث می شود رزومه شخص از نظر سفارت های دیگر نیز با مشکل مواجه شود. نوع ویزاهای توریستی آمریکا ، b1 و b2 هستند، که معمولاً برای افرادی که قصد سفر سیاحتی به آمریکا را دارند از نوع b2 اقدام می شود که لازم است فرم ds 160 نیز تکمیل شود. موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز با همکاری وکیل مهاجرت به آمریکا ، روال و فرآیند اخذ ویزای توریستی آمریکا را به صورت کاملاً تضمینی برای متقاضیان به مرحله انجام میرساند. روال سریع اخذ این ویزا سبب شده افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را از طریق ویزای ازدواج یا نامزدی آمریکا کنند نیز از این طریق اقدام کنند.

مطلب فوق با کوشش همکاران ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز جمع آوری شده است، امید است که این مطلب توانسته باشد، کمکی به سوالات شما پیرامون مباحث تابعیت و اقامت آمریکا کرده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.

4 دیدگاه برای “تابعیت و اقامت آمریکا

  1. Avatar فرهاد جاف گفت:

    سلام و خسته نباشید
    به مدیر سایت من یک سوال داشتم ایا این که من تا دوم دبیرستان
    درس خوندم ایا شانسی بجز سرمایه گذاری توی کشور های اروپا یا امریکا برای من هست یا نه

    1. Avatar مشاور مهاجرت های عمومی گفت:

      با سلام
      بله طبیعتا امکان اقدام از طرق تحصیل و کار ندارید، با توجه به وضع موجود می توانید اقامت از طریق ثبت شرکت البته در اروپا اقدام فرمایید، در این روش مدارک تحصیلی چندان اهمیتی ندارد و نیاز به سرمایه گذاری خاصی هم نیست.

  2. Avatar M.K گفت:

    آیا میشود با ویزای توریستی 10 ساله امریکا تابعیت امریکا را گرفت؟

    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      خیر اخذ تابعیت کشور های خارجی، هر کدام تابع قوانین است که در صورت برآورد قوانین مربوطه، می توانید ابتدا اقامت موقت و سپس دائمی و در نهایت شاید، تابعیت را اخذ کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *