شرایط تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه که به عنوان دروازه غرب و شرق محسوب می شود با تاریخ غنی و فرهنگ شرقی و آداب و رسوم مشابه با ایران یکی از برترین مقصدهای مهاجران تحصیلی ایرانی به شمار می آید. ثبات اجتماعی و اقتصادی و امنیت و دانشگاه های برتر این کشور از جمله عوامل جذب مهاجران به این کشور می باشد. در همین راستا در این مقاله به شرایط و چگونگی اعزام دانشجو به دانشگاه های ترکیه پرداختیم. در این مقاله می خوانید:

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
  • چرا اعزام دانشجو به ترکیه؟
  • اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه
  • شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه های ترکیه
  • اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی
  • اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
  • اعزام دانشجو به ترکیه و اخذ پذیرش در مقطع دکترا
  • اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکترا
  • مزایای تحصیل دکترا در ترکیه
  • اعزام دانشجو به ترکیه و بورسیه دانشجویی
  • شرایط اخذ بورسیه های تحصیلی در ترکیه
  • اعزام دانشجو به ترکیه و برترین دانشگاه های ترکیه
  • اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل به زبان انگلیسی
  • اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل رایگان
  • اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار دانشجویی
  • اعزام دانشجو به ترکیه و بیمه های دانشجویی
  • اعزام دانشجو به ترکیه و هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی
  • اعزام دانشجو به ترکیه و هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی
  • اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار پس از تحصیل
  • اعزام دانشجو به ترکیه و مزایا و معایب تحصیل در ترکیه
  • سخن آخر
  • سوال های متداول در مورد اعزام دانشجو به ترکیه

چرا اعزام دانشجو به ترکیه؟

کشور زیبای ترکیه بنا به دلایل فراوانی یکی از مقاصد توریستی و مهاجرتی جهان می باشد. تنوع فرهنگی، جاذبه های گردشگری و تاریخی، فرهنگ و تاریخ غنی و پایین بودن هزینه های زندگی از جمله دلایل این گرایش جهانی محسوب می شود. کشور ترکیه در میان رتبه بندی و رنکینگ برترین کشورهای جهان از لحاظ کیفیت زندگی در سال ۲۰۱۹، در بین ۴۵ کشور برتر دنیا برای زندگی قرار دارد. سرمایه گذاری های کلان دولت ترکیه در جهت جذب دانشجویان بین المللی و تبدیل شدن این کشور به یک کشور پیشرفته و مدرن موجب شده است تا در سال های اخیر مهاجرت تحصیلی به این کشور با رشد چشمگیری مواجه شود.این کشور بنا به روابط دیپلماتیک مناسب با دیگر کشورهای اروپایی در حال تبدیل شدن به یک اقتصاد پیشرفته و روبه رشد است. رونق اقتصادی و رشد مناسبات اقتصادی این کشور اروپایی آسیایی چنان در حال پیشرفت است که پس از کشور چین در رده دوم رشد اقتصادی قرار دارد. ثبات اقتصادی و سیاسی این کشور موجب شده است تا نه تنها دولت ترکیه برای جذب دانشجویان بین المللی سرمایه گذاری کلانی انجام دهد، بلکه دانشجویان بین المللی نیز برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه با هم رقابت کنند.

تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در سال ۲۰۱۹ در این کشور درحدود ۶۵.۰۰۰ دانشجو می باشد. از جمله دلایل مهم محبوبیت دانشگاه های ترکیه در سطح جهان می توان به بالا بودن کیفیت آموزشی دانشگاه ها، بالا بودن رتبه و رنکینگ های جهانی دانشگاه های برتر این کشور اشاره کرد. پایین بودن شهریه و هزینه های زندگی و هم راستایی استانداردهای زندگی در کشور ترکیه با کشورهای اروپایی موجب جذب متقاضیان به تحصیل در ترکیه می شود. اعتبار و ارزش علمی مدارک دانشگاهی این کشور موجب شده است تا متقاضیان تحصیل در کشورهای برتر جهان، این کشور را نیز در فهرست مقاصد تحصیلی خود قرار دهند.

بر این اساس مشاوران و کارشناسان موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی با تهیه این مقاله به بررسی شرایط و چگونگی تحصیل در ترکیه و اعزام دانشجو به این کشور پرداختند. اگر قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید و نمی دانید چگونه باید اقدام کنید، این مقاله را به دقت مطالعه کنید. با ما همراه باشید.

اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه

سیستم آموزشی کشور ترکیه مطابق با سیستم آموزشی دانشگاه های آمریکا است. علاوه بر این در برخی از دانشگاه های ترکیه، دانشجویان می توانند پس از گذراندن دو ترم تحصیلی به صورت دانشجوی انتقالی وارد دانشگاه های آمریکا شوند. دانشجویانی که در کشور ترکیه مشغول تحصیل می باشند، می توانند از دانشگاه های اروپایی و آمریکایی بورسیه های تحصیلی دریافت کنند. به طور کلی همه دانشگاه های ترکیه از سیستم توافق نامه بولونیا تبعیت می کنند. بر اساس این نظام آموزشی هماهنگ اروپا، دوره های تحصیلی دانشگاه های ترکیه مطابق با دوره های تحصیلی دانشگاه های اروپا می باشد.
علاوه بر این، داشگاه های ترکیه بر اساس سیستم آراسموس و برنامه مبادلات دانشجویی عمل می کنند. سیستم آموزشی دانشگاهی ترکیه در آخرین رتبه بندی و رنکینگ برترین دانشگاه های جهان SQ در رتبه ۴۳ جهان قرار دارد. دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه نیز تحت نظارت شورای آموزش عالی ترکیه (YOK) قرار دارند. نظارت این شورای آموزشی بر اساس مطابقت دانشگاه ها با سطح بین المللی و تبعیت آن ها از استانداردهای آموزشی می باشد. سیستم آموزشی دانشگاه های کشور ترکیه بر اساس توافق نامه بولونیا و در راستای استانداردهای تحصیلی و آموزشی اروپا می باشد. برخی از دانشگاه های ترکیه بر اساس برنامه آراسموس (ERASMUS) برنامه تبادل دانشجویان بین المللی را انجام می دهند. سیستم آموزشی این کشور مطابق با سیستم آموزشی دانشگاه های برتر اروپا و آمریکا می باشد.

اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه

اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه

شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه های ترکیه

متقاضیان بین المللی که قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارند، باید در ابتدا مدارک لازم را تکمیل و ارسال نمایند. از جمله مدارک مهم در اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه می توان فرم درخواست از دانشگاه را نام برد که هر دانشگاه فرم درخواست متفاوتی دارد. ارائه ترجمه گواهی دیپلم دبیرستان به زبان ترکی و ترجمه ریزنمرات دبیرستان به ترکی الزامی می باشد. علاوه بر این مدارک متقاضی باید با ارائه اسناد و گواهی مالی ثابت کند که توانایی تامین هزینه های زندگی و تحصیل در مدت زمان اقامت در کشور ترکیه را دارا می باشد.یکی از موارد مهم در اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه، دارا بودن مدرک مهارت زبان ترکی و یا انگلیسی است. متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان را دارند، بایستی مدرک مهارت و تسلط به زبان انگلیسی را ارائه دهند. اگر دانشجویی فاقد این مهارت و مدرک باشد، باید در دوره آمادگی زبان انگلیسی شرکت کند. کالج یا دانشگاه های ترکیه این دوره های آمادگی زبان را برگزار می کنند. البته شهریه رشته هایی که به زبان انگلیسی تدریس می شوند، به نسبت دیگر رشته ها و دانشگاه ها بیشتر است.دانشجویانی که تمایل به ثبت نام در رشته هایی دارند که به زبان ترکی تدریس می شوند، بایستی در آزمون تومر TOME شرکت کنند و نمره لازم را کسب نمایند. دانشگاه های ترکیه از لحاظ شرایط برگزاری آزمون های ورودی با هم متفاوت هستند. در واقع هر دانشگاهی آزمون های خاص خود را دارد. اما به طور کلی آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه شامل آزمون زبان ترکی تومر TOMERو آزمون یوس ترکیه YOS می باشد.به منظور اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه، اخذ ویزای دانشجویی و اخذ مجوز اقامت الزامی می باشد. اگر متقاضی در آزمون های ورودی و زبان نمره لازم را کسب کند، می تواند پذیرش دانشگاه را اخذ کند و بر اساس همین نامه پذیرش، متقاضی می تواند به سفارت ترکیه در کشور محل زندگی خود مراجعه کند و درخواست ویزای تحصیلی دهد. پس از اخذ ویزای تحصیلی متقاضی باید به منظور اخذ مجوز اقامت دانشجویی به اداره مهاجرت مراجعه نماید. پس از یک ماه مجوز اقامت دانشجویی به متقاضی اعطا می شود. اقامت دانشجویی هر سال باید تمدید شود.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی

متقاضی تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی یا لیسانس باید در آزمون یوس(YOS) شرکت کند و نمره لازم را کسب کند. این آزمون را هر دانشگاه به طور جداگانه برگزار می کند. سیستم آموزشی دانشگاهی ترکیه ترمی واحدی است و از این لحاظ مانند دانشگاه های آمریکا می باشد. مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی یا لیسانس کشور ترکیه چهار سال می باشد. به منظور پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه، متقاضی ملزم به شرکت در آزمون های یوس (YOS) و یا ست (SAT) می باشد. هر دانشگاه این آزمون ها را بر اساس شرایط خاص خود برگزار می کند. پذیرش دانشجو در دانشگاه های خصوصی با شرط معدل دیپلم و پیش دانشگاهی و مدرک تسلط به زبان انگلیسی انجام می شود، هرچند برخی دانشگاه ها بدون نیاز به مدرک زبان نیز اقدام به پذیرش می کنند، البته در صورتی که دانشجو در دوره های آمادگی زبان شرکت نماید که توسط خود دانشگاه برگزار می شود.آزمون یوس (YOS) شامل سوالاتی از درس ریاضیات، هندسه، هوش و زبان ترکی می باشد. اگر به زبان ترکی تسلط و مهارت ندارید و یا نمره لازم این زبان را کسب نکردید، نگران نباشید. دانشگاه برای شما کلاس های آمادگی زبان ترکی برگزار می کند و سپس در آزمون تومر شرکت می کنید. آزمون ست ترکیه (SAT) یک آزمون استاندارد برای پذیرش در مقطع کارشناسی ترکیه می باشد که شامل درس ریاضیات، نگارش و درک مطلب است که حداکثر نمره لازم برای آن ۸۰۰ می باشد.

دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش در دوره لیسانس دانشگاه های ترکیه می شوند، می توانند برای اخذ بورسیه تحصیلی درخواست دهند. بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه از این جهت حائز اهمیت است که با این بورسیه، دانشجو می تواند به راحتی هزینه های تحصیل، محل اقامت و مسکن، بیمه و حمل و نقل عمومی را تامین نماید. در واقع متقاضی با برخورداری از بورسیه تحصیلی در ترکیه امکان تحصیل رایگان را فراهم می کند. پس از پایان دوره کارشناسی به دانشجو مدرکی اعطا می شود که مورد تائید بیشتر کشور های اروپایی می باشد و دانشجو می تواند برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در دانشگاه های برتر اروپا اقدام نماید. علاوه بر این، بسیاری از دانشگاه های ترکیه مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران می باشند.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های دولتی انگلیسی زبان، سالانه بین ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار می باشد. هزینه تحصیل در دانشگاه هایی که دروس به زبان ترکی تدریس می شود، بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار می باشد. هزینه شهریه دانشگاه های خصوصی خیلی بالاتر و سالانه بین ۵۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار می باشد. دانشجویان ضمن تحصیل در مقطع کارشناسی در صورتی که مسلط به زبان ترکی باشند، می توانند به صورت پاره وقت، تا هفته ای ۱۰ ساعت کار کنند.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

کشور ترکیه به دلیل بالا بودن کیفیت آموزشی در سطح تحصیلات تکمیلی و دکترا و بالا بودن رنکینگ و رتبه بندی جهانی دانشگاه های این کشور و امکان انتقال و تبادل دانشجو به کشورهای اروپایی به سکوی پرتابی تبدیل شده است. در واقع دلیل انتخاب بسیاری از متقاضیان تحصیل در این کشور، راه یافتن به کشورهای برتر اروپایی و آمریکا از طریق ترکیه می باشد. برخورداری سیستم آموزشی دانشگاهی ترکیه از امکان انتقال دانشجو موجب شده است تا برخی از دانشجویان بین المللی با گذراندن دو ترم تحصیلی در دانشگاه های ترکیه به دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکا منتقل شوند. دانشگاه های ترکیه به منظور پذیرش دانشجویان شرایط متفاوتی دارند. مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ۲ سال می باشد و دانشجو باید در این مدت ۱۲۰ واحد درسی را بگذراند. متقاضی به منظور اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های ترکیه باید مدارکی را ارائه دهد. از مهم ترین مدارک لازم به منظور اخذ پذیرش در رشته های کارشناسی ارشد می توان موارد زیر را ذکر کرد:

  • مدرک تحصیلی لیسانس به همراه ترجمه رسمی آن
  • ریزنمرات دوره تحصیلی لیسانس به همراه ترجمه آن
  • نامه تائیدیه دانشگاه
  • پاسپورت با شش ماه اعتبار
  • انگیزه نامه
  • کپی کارت شناسایی و شناسنامه به همراه ترجمه رسمی آن

دانشجویانی که دوره تحصیلی لیسانس خود را در کشور دیگری به جز ترکیه گذرانده باشند، باید به سفارت ترکیه در کشور خود مراجعه کنند تا سفارت مدارک آن ها را تائید نماید.تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به دو صورت می باشد:

  • دوره تحصیلی با پایان نامه
  • دوره تحصیلی بدون پایان نامه

اگر خواستار ادامه تحصیل در دوره های با پایان نامه می باشید، بایستی در آزمون ALES شرکت کنید. متقاضیانی که خواستار ادامه تحصیل در دوره های بدون پایان نامه می باشند، نیازی به شرکت در این آزمون ندارند. درصورت انتخاب دوره تحصیلی کارشناسی ارشد بدون پایان نامه، ارائه مدرک مهارت و تسلط به زبان انگلیسی ضروری نمی باشد اما دانستن زبان انگلیسی برای متقاضی تحصیل در دوره کارشناسی ارشد یک امتیاز محسوب می شود. برای تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی که به این زبان در برخی رشته های کارشناسی ارشد تدریس می شود ، ارائه مدارک مهارت زبان انگلیسی الزامی می باشد. به منظور پذیرش در بعضی از دوره های کارشناسی ارشد، مصاحبه های علمی نیز انجام می شود.هزینه شهریه در مقطع فوق لیسانس بر اساس دانشگاه و رشته متفاوت می باشد. اما به طور کلی هزینه شهریه در دانشگاه های دولتی که زبان تدریس آن ها انگلیسی است، سالانه ۵۰۰ یورو می باشد. این هزینه در دانشگاه های خصوصی سالانه در حدود ۱۲۰۰۰ یورو می باشد.

اعزام دانشجو به ترکیه و اخذ پذیرش مقطع دکترا

مدارک و شرایط لازم برای اخذ پذیرش در دوره های دکترا دانشگاه های ترکیه متفاوت می باشد و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد اما به طور کلی ارائه مدارک زیر الزامی است:

  • ارائه مدرک کارشناسی ارشد و ریزنمرات به همراه ترجمه آن
  • ارائه مدرک کارشناسی و ریزنمرات به همراه ترجمه آن
  • ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات به همراه ترجمه آن
  • ارائه فرم درخواست پذیرش
  • ارائه رزومه تحصیلی و علمی
  • ارائه کپی پاسپورت
  • ارائه انگیزه نامه
  • ارائه مدرک مهارت زبان انگلیسی تافل با حداقل نمره ۷۹ برای دوره هایی که به انگلیسی تدریس می شوند
  • ارائه مدرک مهارت زبان ترکی برای دوره هایی که به ترکی تدریس می شوند
اعزام دانشجو به ترکیه و پذیرش مقطع دکترا

اعزام دانشجو به ترکیه و پذیرش مقطع دکترا

به منظور اخذ پذیرش تحصیلی در دوره دکترا بایستی رشته تحصیلی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد متقاضی با رشته تحصیلی دکترا مرتبط باشند. علاوه بر این بایستی متقاضی باید در آزمون ALES و یا GMAT و یا GRE شرکت کرده و نمره لازم را کسب کند. ارائه مقاله های پژوهشی و چاپ این مقاله ها در ژورنال های علمی و معتبر جهان، دارا بودن معدل بالا در دوره کارشناسی ارشد و ارائه مدرک مهارت زبان انگلیسی از ملاک های پذیرش قطعی در دوره دکترا در ترکیه محسوب می شود. شهریه دوره دکترا در دانشگاه های دولتی و به زبان انگلیسی سالانه در حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ یورو می باشد. این هزینه برای دانشگاه های خصوصی سالانه در حدود ۵۲۵۰ یورو تا ۱۷۵۰۰ یورو می باشد.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکترا

ثبات اقتصادی و توسعه و رشد و رونق بازارهای کشور ترکیه موجب شده است تا این کشور به یک مقصد عالی برای تحصیل مهاجران و متقاضیان تحصیل در کشورهای اروپایی تبدیل شود. پایین بودن هزینه زندگی در ترکیه، بالا بودن سطح سیستم آموزشی و شهریه مناسب در این کشور را می توان به عنوان مهم ترین دلایل جذب دانشجویان بین المللی به کشور ترکیه برای تحصیل محسوب کرد. ثبات اقتصادی و اجتماعی این کشور اروپایی آسیایی یکی از انگیزه های لازم برای تحصیل در این کشور محسوب می شود، زیرا دانشجویان می توانند پس از تمام شده دوره تحصیلی خود در این کشور مشغول به کار شوند. دانشجویان دکترا ترکیه می توانند با مدرک دکترای خود در کشورهای اروپایی مشغول به کار شوند.یکی از مهم ترین مدارک لازم برای اخذ پذیرش در دوره های دکترا دانشگاه های ترکیه، مدرک مهارت زبان انگلیسی تافل با نمره ۶.۵ به بالا می باشد. متقاضی تحصیل در دوره دکترا ترکیه باید دارای مقاله های چاپ شده در ژورنال های علمی جهان و نمره های مناسب دوره کارشناسی ارشد باشد. دارا بودن مقاله های علمی تحقیقی به عنوان یک امتیاز مثبت در نظر گرفته می شود. مدت دوره تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه در حدود ۴ سال است.هزینه تحصیل در دوره دکترا در دانشگاه هایی که به زبان ترکی تدریس می کنند، بین ۲۰۰ دلار تا ۳۰۰ دلار است. دانشجویان بین المللی باید سالانه در حدود ۶۰۰ دلار تا ۹۰۰ دلار برای دوره دکترا هزینه کنند. اگر متقاضی قصد تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان را داشته باشد، باید سالانه حدود ۵۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار پرداخت کند.

متقاضیان تحصیل در دوره دکترا ترکیه باید دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط با دوره دکترا باشند. در صورتی که دانشجو دوره تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه های اروپا تحصیل کرده باشد، کار پذیرش در دوره دکترا راحت تر خواهد بود. دانشجویانی که در دیگر کشورها تحصیل کرده اند، مدارک آن ها نیاز به بررسی بیشتری دارد. متقاضیان تحصیل در دوره دکترا باید دارای معرفی نامه دانشگاهی باشند. متقاضی تحصیل در دوره دکترا ترکیه ممکن است برای مصاحبه حضوری دعوت شوند.متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در دوره دکترا ترکیه را دارند، باید در آزمون ALES شرکت کنند. این آزمون که به منظور ارزیابی و تعیین سطح و استعداد تحصیلی متقاضیان ورود به دوره های تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا برنامه ریزی شده است، دو بار در سال برگزار می شود. به طور کلی حداقل نمره لازم برای این آزمون ۵۰ تا ۷۰ است. نمره های آزمون های بین المللی مانند GMAT( حداقل نمره ۵۰۰) و GRE( حداقل نمره ۶۸۵) به عنوان یک امتیاز مثبت در پذیرش دوره دکترای ترکیه محسوب می شود. به طور کلی هر دانشگاه ممکن است برای اخذ پذیرش در دوره های دکترا مدارک خاصی را مد نظر داشته باشد، اما به طور معمول متقاضیان تحصیل در دوره دکترا دانشگاه های ترکیه باید مدارک زیر را ارائه دهند:

  • مدرک دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه آن ها
  • ریزنمره های دیپلم و پیش دانشگاهی و ترجمه آن ها
  • مدرک کارشناسی و ریزنمره ها و ترجمه آن ها
  • مدرک کارشناسی ارشد و ریزنمره ها و ترجمه آن ها
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • توصیه نامه تحیلی
  • مدرک مهارت زبان انگلیسی( مدرک تافل با نمره ۷۹)
  • سوابق علمی تحصیلی
  • فرم تکمیل شده درخواست پذیرش تحصیلی
  • کپی پایان نامه دوره کارشناسی ارشد
  • کپی پروژه تحقیقی کارشناسی ارشد
  • مدرک مهارت زبان ترکی( نمره آزمون TOMERدر سطح B2)

مزایای تحصیل دکترا در ترکیه

دانشجویان دوره دکترا در کشور ترکیه از مزایای تحصیل در ترکیه پیشرفته برخوردار می شوند. پایین بودن هزینه های زندگی و تحصیل، امکان تحصیل و فعالیت اجتماعی در محیط امن و آرام ترکیه و گرمی رفتار و مهمان نوازی و صمیمیت خاص مردم ترکیه موجب می شود تا دانشجویان در یک محیط امن و با آرامش به تحصیل خود ادامه دهند.برخورداری دانشگاه های ترکیه از امکانات تحقیقی و پژوهشی پیشرفته و بالا بودن سطح آموزشی دانشگاه ها و سیستم آموزشی و همچنین امکان استفاده دانشجوی دکترا از امکانات آموزشی، کتابخانه های بزرگ، آزمایشگاه های مجهز و محیط و فضای آموزشی مناسب دانشگاه ها به رشد و توسعه علمی دانشجو کمک می کند و موجب می شود تا دانشجو همگام با پیشرفت علم و دانش در جهان از به روزترین اطلاعات علمی برخوردار شود. بالا بودن استانداردهای تحصیلی و زندگی و اعتبار بالای مدرک دکترا صادر شده در کشورهای اروپایی و آمریکا از دیگر مزیت های مهم تحصیل در مقلطع تحصیلی مختلف به ویژه دکترا در ترکیه می باشد. بنا به تنوع فرهنگی و وجود دانشجویان بین المللی در ترکیه دانشجویان فرصت آشنایی با فرهنگ ها و آداب و رسوم دانشجویان از دیگر کشورهای جهان را پیدا می کنند.

مزایای تحصیل دکترا در ترکیه

مزایای تحصیل دکترا در ترکیه

اعزام دانشجو به ترکیه و بورسیه دانشجویی

دانشجویان مشغول به تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه های ترکیه می توانند به منظور تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود در ترکیه از بورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی استفاده کنند. برخورداری از بورسیه های تحصیلی و وام های دانشجویی همواره به عنوان کمک موثر در تامین هزینه های زندگی و تحصیل دانشجویانی محسوب می شود که از تمکن مالی بالایی برخوردار نمی باشند.بورسیه تحصیلی در ترکیه طیف وسیعی از هزینه های تحصیلی را پوشش می دهند که از این لحاظ کمک شایانی در تامین هزینه های زندگی دانشجویان به شمار می آیند. دانشجویانی که بورسیه های دانشجویی را دریافت می کنند، نیاز به پرداخت شهریه دانشگاه ندارند و در واقع به طور رایگان تحصیل می کنند. دانشجویان با استفاده از خوابگاه های دانشجویی می توانند بدون پرداخت هزینه محل اقامت از مزایای بورسیه دانشجویی بهره مند شوند.

از دیگر مزایای دریافت بورسیه های تحصیلی این است که دانشجویانی که از بورسیه دانشگاه استفاده می کنند، نیاز به پرداخت هزینه های بیمه سلامت ندارند. یکی از موارد مهم برای دانشجویان بین المللی از نظر تحصیل در کشور دیگر، موضوع بیمه و خدمات درمانی است که دانشگاه های ترکیه با لحاظ کردن این موضوع در برنامه بورسیه، هزینه های زیادی را از دوش دانشجویان بین المللی برداشته اند.در واقع یکی از مهم ترین موارد تحت پوشش بورسیه دانشجویی، هزینه های بیمه سلامت می باشد که دانشجویان بورسیه نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای برای درمان و خدمات درمانی ندارند. علاوه بر این مزیت های مهم دریافت بورسیه دانشگاه های ترکیه هزینه بلیط رفت و برگشت به کشور ترکیه را برای دانشجویانی پرداخت می کنند که از بورسیه این دانشگاه ها برخوردار باشند. در واقع هزینه بلیط ورود به ترکیه برای تحصیل و بلیط خروج از ترکیه در زمان تمام شدن دوره تحصیلی برای دانشجویان بورسیه شده به عهده دانشگاه می باشد. دانشجویان ترکیه در همه مقاطع و رشته های تحصیلی برای دریافت بورسیه تحصیلی باید واجد شرایط باشند. یکی از مدارک مهم در اعطای بورسیه های تحصیلی ترکیه دارا بودن مدرک مهارت زبان معتبر( تافل و آیلتس)و همچنین دارا بودن مدرک آزمون های بین المللی مانندGMAT، GRE و SAT می باشد. البته برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه محدودیت سنی وجود دارد و دانشجویان باید زیر ۳۵ سال باشند. دارا بودن حداقل معدل ۱۵ برای دانشجویان دکترا نیز الزامی می باشد.

شرایط اخذ بورسیه های تحصیلی در ترکیه

اعطای بورسیه های تحصیلی به عنوان کمک مالی برای دانشجویانی محسوب می شود که از تمکن مالی کافی برخوردار نمی باشند و توانایی تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود در مدت تحصیل در کشور ترکیه را ندارند. برخی از دانشگاه های ترکیه به منظور تامین هزینه های تحصیل و زندگی به دانشجویان ممتاز بورسیه تحصیلی اعطا می کنند. دانشجویان برای دریافت بورسیه تحصیلی نیاز به شرکت در آزمون و یا دارا بودن مدرک زبان ندارند. بورسیه های تحصیلی در ترکیه هزینه های تحصیلی، هزینه مسکن و محل اقامت، هزینه حمل و نقل و بیمه سلامت را پوشش می دهند و دانشجو با دریافت این بورسیه های تحصیلی امکان تحصیل رایگان را برای خود فراهم می کند و هزینه های تحصیل در ترکیه نسبتا رایگان می شود.ملاک های دریافت بورسیه تحصیلی بر طبق معدل دوره تحصیلی می باشد. بر این اساس برای دریافت بورسیه:

معدل قابل قبول برای دوره دکترا ۱۵، دوره فوق لیسانس ۱۵، دوره لیسانس ۱۴ ، دوره فوق دیپلم ۱۲ و برای متقاضیان رشته پزشکی ۱۸ می باشد.

دانشجویی که برای دریافت بورسیه تحصیلی دوره فوق لیسانس اقدام می کند، بایستی دوره لیسانس خود را تمام کرده باشد و یا تا آخر سال تحصیلی آن را تمام کند. بدین ترتیب برای دوره های بعد نیز باید دوره تحصیلی قبلی را تمام کرده باشند یا تا آخر سال تحصیلی آن را تمام کنند. سن دانشجو برای مقطع دکترا باید زیر ۳۵ سال تمام (متولد پس از ۱۱ دی۱۳۶۲)، مقطع فوق لیسانس کمتر از ۳۰ ( متولد پس از ۱۱دی۱۳۶۷) و مقطع لیسانس کمتر از ۲۲ ( متولد پس از ۱۲ دی۱۳۷۶) باشد.دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی می شوند، می توانند کمک هزینه خرید بلیط به ترکیه برای ثبت نام در دانشگاه و برگشت به کشور خود پس از تمام شدن دوره تحصیلی را دریافت کنند. این دانشجویان ممتاز و برجسته از بیمه درمانی رایگان بهره مند می شوند و می توانند از خوابگاه های دولتی بدون پرداخت هزینه استفاده نمایند. دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی نباید شهروندی و تابعیت کشور ترکیه را داشته باشند. مدارک لازم به منظور دریافت بورسیه تحصیلی کشور ترکیه عبارت است از:

  • ارائه رتبه کنکور( در صورتی که متقاضی در کنکور رتبه خوبی کسب کرده باشد)
  • ارائه مدارک تحصیلی از دیپلم تا آخرین مدرک تحصیلی
  • ارائه مدارک پذیرش در آزمون های GMATGREILETS وTOFEL در صورت وجود مدارک زبان ILETS TOFEL الزامی نمی باشد اما وجود آن ها امتیاز محسوب می شود.
  • ارائه توصیه نامه از دو استاد مقطع قبل
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • ارائه کارت شناسایی
  • ارائه پاسپورت
  • ارائه اسکن عکس

پس از ارائه این مدارک، بررسی آن ها بر اساس رزومه تحصیلی و مصاحبه حضوری انجام می شود. در صورتی که مدارک ارسالی پذیرفته شود، مصاحبه انجام می شود. این مصاحبه یا به صورت حضوری در دانشگاه و یا به صورت اینترنتی در سفارت ترکیه در کشور متقاضی انجام می شود. سوالات این مصاحبه بیشتر در مورد قصد و هدف از درخواست بورسیه تحصیلی می باشد. مبلغ بورسیه تحصیلی برای دوره های دکترا ماهانه ۱۴۰۰لیر، دوره های کارشناسی ارشد ماهانه ۹۵۰ لیر و دوره های کارشناسی ۷۰۰ لیر می باشد.

اعزام دانشجو به ترکیه و برترین دانشگاه های ترکیه

کشور ترکیه در حدود ۱۰۰ دانشگاه دولتی و بیش از ۶۰ دانشگاه خصوصی دارد. از میان دانشگاه های برتر ترکیه، ۱۰ دانشگاه در رتبه بندی و رنکینگ های جهانی برترین دانشگاه های جهان QS قرار دارد. در آخرین رتبه بندی و رنکینگ دانشگاه های برتر جهان QS در سال ۲۰۱۹ تعداد ۴۵ دانشگاه ترکیه مقام هایی را در این رتبه بندی کسب کردند.. شهرهای بزرگ استانبول و آنکارا جایگاه دانشگاه های برتر جهانی ترکیه می باشند. از برترین دانشگاه های استانبول که از جمله ۳۰ دانشگاه برتر ترکیه محسوب می شوند، دانشگاه های زیر را می توان نام برد:

  • دانشگاه کوچ ( رنکینگ جهانی ۴۵۱)
  • دانشگاه سابانجی ( رنکینگ جهانی ۵۰۱۵۱۰)
  • دانشگاه بغازیچی ( رنکینگ جهانی ۶۵۱۷۰۰)،
  • دانشگاه فنی استانبول (رنکینگ جهانی ۶۵۱۷۰۰)
  • دانشگاه استانبول (رنکینگ جهانی ۸۰۱۱۰۰۰)
  • دانشگاه های برتر ترکیه که در شهر آنکارا قرار دارند و جزء ۵۰ دانشگاه برتر ترکیه محسوب می شوند عبارت است از:
  • دانشگاه حاجت تپه ( رنکینگ جهانی ۸۰۱۱۰۰۰)
  • دانشگاه فنی خاورمیانه ( رنکینگ جهانی ۵۹۱۶۰۰)
  • دانشگاه بیلکنت ( رنکینگ جهانی ۵۰۱۵۱)

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل به زبان انگلیسی

دانشگاه های کشور ترکیه به زبان های جهانی انگلیسی، فرانسوی، ترکی و آلمانی تدریس می کنند و این عامل مهمی در جذب دانشجویان خارجی از اقصی نقاط جهان به این کشور آسیایی اروپایی محسوب می شود. زبان تدریس در بیشتر دانشگاه های ترکیه زبان انگلیسی و ترکی است، البته برخی از رشته ها به زبان فرانسوی و آلمانی نیز تدریس می شوند. زبان تدریس در دانشگاه های خصوصی برای دانشجویان بین المللی زبان انگلیسی است.

اگر متقاضی تحصیل در ترکیه قصد ادامه تحصیل در دانشگاه هایی را داشته باشد که به زبان ترکی تدریس می کنند، باید قبل از شروع ترم تحصیلی در دوره های آمادگی زبان شرکت کنند که در این کشور برگزار می شود. رشته های تحصیلی که زبان تدریس آن ها انگلیسی می باشد از کیفیت بالایی برخوردار است. از آن جا که هزینه های تحصیل به زبان انگلیسی در حد معقول و مقرون به صرفه است و علاوه بر این کیفیت و سطح آموزشی با استانداردهای جهانی مطابقت دارد، این کشور مقصد خوبی برای دانشجویان انگلیسی زبان و یا متقاضیانی است که به زبان انگلیسی آشنایی دارند.بیشتر دانشگاه های انگلیسی زبان در شهرهای استانبول و آنکارا قرار دارند. متقاضیان می توانند به راحتی هزینه های تحصیل در این دانشگاه ها را تامین کنند. از برترین دانشگاه های ترکیه که به زبان انگلیسی تدریس می کنند می توان دانشگاه بیلکنت، دانشگاه استانبول و دانشگاه فنی خاورمیانه را نام برد.در همه دوره های تحصیلی ترکیه، متقاضیان می توانند به زبان انگلیسی تحصیل کنند اما متقاضی باید دارای مدرک مهارت زبان ( تافل یا آیلتس) باشد. در صورتی که متقاضی فاقد مدرک مهارت زبان باشد، می تواند با شرکت در دوره های آمادگی زبان انگلیسی که در دانشگاه برگزار می شود، مهارت لازم را فرابگیرد و پس از اخذ مدرک مهارت زبان در دوره های تحصیلی دانشگاه شرکت کند.

از مزایای تحصیل در دانشگاه های انگیسی زبان می توان امکان تحصیل در رشته هایی را نام برد که شاید تحصیل در آن رشته ها در دانشگاه های ایران بسیار سخت و گاه غیرممکن به نظر می رسد. اما با داشتن مهارت زبان انگلیسی می توان به راحتی در این رشته ها در دانشگاه های ترکیه تحصیل کرد. مناسب بودن هزینه های تحصیلی و بالا بودن کیفیت آموزشی از عوامل جذب کننده متقاضیان بین المللی به دانشگاه های ترکیه می باشد. هزینه های تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان برای دانشجویان خارجی بین ۴۵۰ دلار تا ۱۵۰۰ دلار می باشد. مدت زمان تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه های انگلیسی زبان همانند دانشگاه های ترک زبان است. مدت زمان دوره تحصیلی لیسانس ۴ سال، دوره تحصیلی فوق لیسانس ۲ سال و دوره تحصیلی دکترا ۴ سال می باشد.متقاضی می تواند در دانشگاه های انگلیسی زبان در رشته های مختلف تحصیلی به تحصیل خود ادامه دهد. مهم ترین رشته های دانشگاه های انگلیسی زبان عبارتند از:

  • دوره تحصیلی کارشناسی: مهندسی کامپیوتر، مهندسی نرم افزار، مهندسی برق، مترجمی، مدیریت بازرگانی، زبان و ادبیات انگلیسی، تدریس زبان انگلیسی و تجارت بین الملل.
  • دوره تحصیلی کارشناسی ارشد: مدیریت بازرگانی، زبان و ادبیات انگلیسی، علوم سیاسی و روابط بین الملل.
  • دوره تحصیلی دکترا: مهندسی کامپیوتر و زبان و ادبیات انگلیسی

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل رایگان

بالا بودن هزینه های تحصیل و زندگی در کشورهای اروپایی و عدم برخورداری متقاضیان تحصیل از تمکن مالی کافی موجب می شود تا تحصیل در دانشگاه های کشورهای برتر اروپایی غیرممکن شود. کشور ترکیه با آگاهی از این مشکل بزرگ و با ارائه تسهیلاتی شرایطی را فراهم کرده است که به عنوان تحصیل رایگان در ترکیه، متقاضیان زیادی را به تحصیل در دانشگاه های این کشور ترغیب می کند.وقتی صحبت از تحصیل رایگان به میان می آید ممکن ذهن متقاضی به سمت دانشگاه هایی برود که به دلیل رایگان بودن هزینه ها، از کیفیت آموزشی برخوردار نیستند، اما بهتر است بدانید دانشگاه های ترکیه که زمینه تحصیل رایگان را فراهم می کنند در لیست برترین دانشگاه های جهان قرار دارند و مدارک آن ها از اعتبار جهانی برخوردار است. از جمله این دانشگاه ها می توان دانشگاه بزرگ حاجت تپه را نام برد.

دانشجویان با برخورداری از بورسیه های تحصیلی و وام های دانشجویی کم بهره و کمک هزینه های تحصیلی می توانند بسیاری از هزینه های تحصیل و زندگی در کشور ترکیه را تامین کنند. دانشجویان با انجام کار دانشجویی به ازای ساعت های تعیین شده در هفته برای هر مقطع تحصیلی و استفاده از تخفیف های دانشجویی برای خرید و حمل و نقل عمومی و همچنین بورسیه های دانشجویی می توانند امکان تحصیل رایگان را برای خود فراهم کنند.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل رایگان

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل رایگان

دانشگاه های ترکیه به دانشجویان واجد شرایط بورسیه تحصیلی اعطا می کنند. این بورسیه ها بر اساس نوع دانشگاه متفاوت است. در صورتی که دانشجویی واجدشرایط دریافت بورسیه تحصیلی شود، از پرداخت هزینه خوابگاه و بیمه سلامت و شهریه دانشگاه معاف خواهد شد و علاوه بر این ماهانه حقوق مشخصی دریافت خواهد کرد.در واقع مفهوم تحصیل رایگان به بورسیه ای بستگی دارد که فرد دانشجو دریافت می کند و این بورسیه و حقوق ماهانه بخش عمده هزینه های زندگی و تحصیل وی را تامین می کند. برخی از دوره های آمادگی زبان ترکی نیز به صورت رایگان برگزار می شود و فرصت بسیار خوبی برای دانشجو فراهم می شود تا به منظور اشتغال در آینده و برقراری ارتباط با مردم ترک زبان به فراگیری زبان ترکی بپردازد. شرایط دریافت کمک هزینه های دانشجویی براساس نمره های ممتاز کسب شده در آزمون های بین المللی و یا دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد.

کمک هزینه تحصیلی برای دوره های تحصیلی لیسانس ماهانه در حدود ۷۰۰ لیر، برای دوره های تحصیلی فوق لیسانس ماهانه در حدود ۹۵۰ لیر و برای دوره های تحصیلی دکترا ماهانه در حدود ۱۴۰۰ لیر می باشد. به منظور برخورداری از کمک هزینه های تحصیلی، محدودیت سنی وجود ندارد و دانشجویان در هر مقطعی می توانند بر اساس شرایط اعطای این کمک هزینه درخواست خود را ارسال نمایند. دانشجو به منظور دریافت کمک هزینه تحصیلی به ریز نمره های دوره تحصیلی قبل و ترجمه آن، مدرک مهارت زبان انگلیسی، نمره آزمون های GMAT و یا GRE، دو توصیه نامه از اساتید دانشگاه دوره تحصیلی قبل، کپی مدارک تحصیلی دوره قبل و نامه هدف از تحصیل نیاز دارد.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار دانشجویی

دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه می توانند با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی بخشی از هزینه های زندگی خود را تامین کنند. دانشجو می تواند با دریافت این مجوز کار تا کمتر از ۳۰ ساعت در هفته به کارهای دانشجویی بپردازد. محدودیت در ساعات مجاز کار دانشجویی به این دلیل است که دانشجو زمان و انرژی کافی برای رسیدگی به درس های خود داشته باشد. دانشجو با انجام کارهای پاره وقت دانشجویی نه تنها موجب کسب درآمد می شود و بخشی از هزینه های زندگی و تحصیل خود در کشور ترکیه را تامین می کند، بلکه با کسب تجربه و مهارت کاری زمینه لازم در جهت اشتغال و کار پس از فارغ تحصیلی را فراهم می کند. کار دانشجویی و کسب درآمد و استقلال مالی باعث می شود دانشجو نه تنها از لحاظ مالی احساس استقلال کند، بلکه این تجربه عملی برای آینده کاری وی نیز بسیار سودمند و مفید خواهد بود.دانشجویان می توانند بر اساس فرصت های شغلی دانشگاهی در قسمت های مختلف دانشگاه مشغول کار شوند. برخی دانشگاه ها فرصت های شغلی را برای دانشجویان متقاضی انجام کارهای دانشجویی فراهم می کنند. از جمله این کارها می توان کار در قسمت های اداری و کتابخانه دانشگاه را نام برد. کار در رستوران و کافی شاپ، پرستاری از کودکان و بیماران و فروشندگی نیز از جمله کارهای دانشجویی محسوب می شود.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار دانشجویی

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار دانشجویی

دانشجویان بین المللی بر اساس قوانین کار بین المللی می توانند با رعایت شرایطی مجوز کار دانشجویی را دریافت کنند.دانشجویان دوره های فوق لیسانس و دکترا می توانند با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی در ترکیه مشغول به کار شوند اما دانشجویان دوره های لیسانس و فوق دیپلم نمی توانند مجوز کار دانشجویی ترکیه را دریافت کنند. دانشجویان با اخذ مجوز کار دانشجویی می توانند روزی ۴ ساعت و یا کمتر از ۳۰ ساعت در هفته در شغل های پاره وقت مشغول به کار شوند.مدت زمان اعتبار مجوز کار دانشجویی بر اساس مدت زمان مجوز اقامت دانشجویی می باشد. در صورتی که دانشجو مجوز اقامت خود را تمدید نکرده باشد، مجوز کار دانشجویی برای وی صادر نمی شود. بر اساس قوانین ترکیه دانشجویان به منظور اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی باید واجد شرایط باشند. از جمله شرایط دریافت این مجوز این است که دانشجو ترم دوم تحصیلی را تمام کرده باشد. سن دانشجویان برای دریافت مجوز کار دانشجویی نباید از ۱۸ سال کمتر باشد.دانشجو برای دریافت مجوز کار دانشجویی باید دارای اقامت دانشجویی باشد. از جمله شرایط مهم در اخذ مجوز کار دانشجویی در ترکیه معتبر بودن ویزای تحصیلی دانشجو می باشد. علاوه بر این مورد دانشجو نباید از تحصیل در این کشور انصراف داده باشد.

دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا، می توانند در انجام کارهای تحقیقی و پژوهشی در دانشگاه های ترکیه فعالیت داشته باشند. دانشگاه های ترکیه به دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی در مقابل انجام پروژه های تحقیقی حقوق پرداخت می کنند. علاوه بر این دانشجویان سال های آخر کارشناسی ارشد و دکترا و یا دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی می توانند در ازای تدریس دروس به دانشجویان سال های پایین تر دستمزد دریافت کنند.

اعزام دانشجو به ترکیه و بیمه های دانشجویی

متقاضیان تحصیل در کشور ترکیه که قصد اقامت در این کشور را دارند، باید دارای بیمه سلامت باشند. هزینه های پزشکی و دارو و درمان در کشور ترکیه نسبت به کشور ایران بسیار بالا می باشد از این رو دانشجویان و همه افرادی که قصد اقامت در ترکیه را دارند، حتی در صورتی که این اقامت کوتاه مدت باشد، باید خود را بیمه کنند. برخی از دانشگاه های دولتی ترکیه به دانشجویان خود بیمه های سالانه ارائه می دهند.همه دانشجویان خارجی در سه ماه اول ورود به دانشگاه های ترکیه می توانند از بیمه دولتی کشور ترکیه (SGK) استفاده نمایند. بیمه دولتی نه تنها از لحاظ پوشش هزینه های درمانی بلکه از نظر اخذ اقامت موقت این کشور برای دانشجویان حائز اهمیت فراوانی است. یکی دیگر از بیمه های سلامت ترکیه ، بیمه GHS می باشد. برای بهره مندی از خدمات این بیمه، دانشجو باید سه ماه پس از ثبت نام رسمی در دانشگاه مورد نظر درخواست پوشش این بیمه را به مراکز تامین اجتماعی ترکیه ارائه دهد.

اعزام دانشجو به ترکیه و بیمه های دانشجویی

اعزام دانشجو به ترکیه و بیمه های دانشجویی

همه دانشگاه های ترکیه در مراکز پزشکی دانشگاه ها، خدمات پزشکی را به صورت رایگان به دانشجویان ارائه می دهند. این مراکز پزشکی در همه ساعت ها و روزها فعال می باشند و درمان های فوری و اورژانسی و دیگر درمان های لازم را به طور رایگان به دانشجویان ارائه می دهند. اما اگر دانشجویی نیازمند بستری در مراکز پزشکی و بیمارستان های خارج از مرکز پزشکی دانشگاه ها باشد، هزینه های این درمان به عهده خود دانشجو می باشد. دانشجویان باید برای اخذ بیمه دانشجویی و برخورداری از خدمات بیمه دانشجویی ترکیه مدارک لازم را ارائه دهند. دانشجویانی که قصد اخذ بیمه های دانشجویی را دارند، باید دارای مجوز اقامت و پاسپورت معتبر باشند. ارائه کارت دانشجویی نیز برای دریافت بیمه های دانشجویی الزامی می باشد.
دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در ترکیه که مجوز اقامت آن ها از شش ماه بیشتر باشد، در سیستم امنیت اجتماعی این کشور ثبت می شوند. دانشجو با اخذ بیمه دانشجویی، ملزم به پرداخت ۲۰ درصد از هزینه های دارویی خود می باشد.برخی از بیمارستان های دولتی و خصوصی خدمات بیمه دانشجویی را به دانشجویان ارائه می دهند. هزینه های درمانی در مراکز تحت قرارداد بیمه دانشجویی برای دانشجویان به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه جزئی می باشد. در صورتی که دانشجو ناچار به درمان در بیمارستان های خصوصی باشد، حتی اگر دارای بیمه دانشجویی نیز باشد، بخشی از هزینه های درمانی به عهده خود دانشجو می باشد.

به منظور دریافت بیمه سلامت ترکیه، دانشجو بایستی هزینه بیمه را ماهانه پرداخت نماید. هزینه بیمه دانشجویی یک سوم حقوق یک ماه می باشد. این بیمه، هزینه های درمانی مشخصی را در طول تحصیل در دانشگاه های ترکیه پوشش می دهد. بیمه دانشجویی همه موارد درمانی را پوشش نمی دهد. هزینه های درمانی بیماری های پوستی، بیماری های قلبی، بیماری های روحی، بیماری های گوارشی، بیماری های گوش و حلق و بینی و آزمایش و عکس رادیولوژی تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار ندارند.

اعزام دانشجو به ترکیه و هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی

کشور ترکیه دارای بیش از ۲۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی و نیمه خصوصی است که دانشگاه های دولتی بیشترین تعداد دانشگاه ها را به خود اختصاص داده اند. شهریه تحصیل در دانشگاه های دولتی تقریبا رایگان می باشد و دانشجویان ملزم به پرداخت هزینه جزیی برای استفاده از امکانات آموزشی می باشند. دانشگاه های ترکیه بر طبق سیستم بولونیا فعالیت می کنند، بر اساس این سیستم آموزشی، کیفیت آموزشی دانشگاهی این کشور هماهنگ با استانداردهای برنامه آموزشی کشورهای اروپایی می باشد. علاوه بر این دانشگاه های ترکیه در برنامه سیستم اراسموس (ERASMUS) شرکت دارند. این برنامه در مورد تبادل و انتقال دانشجویان خارجی به دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکا می باشد.برخی از دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه با تمام شدن ترم دوم تحصیلی خود به دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکا منتقل می شوند و ترم های تحصیلی را در این کشورها ادامه می دهند. برخی از برترین دانشگاه های دولتی ترکیه در میان دانشگاه های برتر اروپا و آسیا قرار دارند. تعداد ۱۰ دانشگاه برتر ترکیه در رتبه بندی ها و رنکینگ های جهانی برترین دانشگاه های جهان در سال ۲۰۱۹ مقام های برتر را کسب کرده اند.

به دلیل هزینه بسیار پایین، تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه یکی از بهترین گزینه های ادامه تحصیل برای متقاضیان بین المللی می باشد. از آن جا که زبان تحصیل و تدریس در دانشگاه های دولتی ترکیه ، زبان ترکی استانبولی است، متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه را دارند، باید به این زبان تسلط داشته باشند. بدین منظور دانشجویان می توانند در کلاس های آمادگی زبان ترکی شرکت کنند و با کسب نمره لازم در دانشگاه های دولتی این کشور به تحصیل بپردازند.
از دیگر شرایط پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه، این است که دانشجو درس های پیش نیاز مربوط به هر رشته را قبل از شروع تحصیل در دانشگاه بگذراند. هزینه شهریه تحصیل در دانشگاه های دولتی به مراتب از دانشگاه های خصوصی کمتر می باشد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه دولتی به هزینه ای مابین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار نیاز دارید، در حالی که این هزینه در دانشگاه های خصوصی بالغ بر ۲۰.۰۰۰ دلار می باشد. هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقایسه با هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی کشورهای دیگر کمتر است. هزینه های زندگی در کشور ترکیه نیز در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی مقرون به صرفه و ارزان تر می باشد. شهریه برخی دوره های تحصیلی دانشگاه دولتی آنکارا عبارت است از:

  • دوره تحصیلی لیسانس رشته مهندسی:۱۵۲۹ لیر
  • دوره تحصیلی فوق لیسانس رشته مهندسی:۱۳۵۹ لیر
  • دوره تحصیلی دکترا رشته مهندسی: ۱۳۵۹ لیر
  • دوره تحصیلی لیسانس رشته ادبیات: ۱۲۸۱ لیر
  • دوره تحصیلی فوق لیسانس رشته ادبیات: ۱۰۱۵ لیر
  • دوره تحصیلی دکترا رشته ادبیات: ۱۰۱۵ لیر
  • دوره تحصیلی لیسانس رشته حقوق: ۱۰۲۷ لیر
  • دوره تحصیلی فوق لیسانس رشته حقوق: ۱۰۲۰ لیر
  • دوره تحصیلی دکترا رشته حقوق: ۱۰۲۰ لیر

رشته های پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های دولتی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی این کشور محسوب می شود. هزینه شهریه این رشته ها بر اساس دانشگاه و از حدود ۷۰۰ لیر برای یک ترم تحصیلی در دانشگاه های دولتی شروع می شود. از برترین دانشگاه های دولتی ترکیه می توان دانشگاه آنکارا و حاجت تپه را نام برد.

اعزام دانشجو به ترکیه و هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی

از مجموع ۲۰۰ دانشگاه ترکیه، در حدود ۸۰ دانشگاه به صورت خصوصی و نیمه خصوصی اداره می شوند. دانشگاه های خصوصی به نسبت دانشگاه های دولتی هزینه بالایی دارند، اما این هزینه ها در مقایسه با دانشگاه های کشورهای اروپایی به مراتب کمتر است. همه دانشگاه های ترکیه در رنکینگ ها و رتبه بندی های جهانی دارای رتبه های جهانی برتر می باشند.اعتبار و کیفیت آموزشی دانشگاه های دولتی با دانشگاه های خصوصی تفاوتی ندارند و تنها تفاوت میان آن ها در میزان هزینه شهریه می باشد.رقابت تنگاتنگ دانشجویان بین المللی برای ورود به دانشگاه های دولتی موجب می شود که بسیاری از متقاضیان از مزایای تحصیل در دانشگاه های دولتی چشم بپوشند و راهی دانشگاه های خصوصی شوند. همه دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه از توافق نامه بولونیا تبعیت می کنند. به عبارت بهتر کیفیت آموزشی و سطح تحصیلات دانشگاه های ترکیه مطابق با کشورهای اروپایی است و با توجه به رعایت استانداردهای جهانی، سیتم آموزشی این کشور در رتبه بندی و رنکینگ جهانی در رتبه ۴۳ قرار دارد.به منظور پذیرش در دانشگاه های خصوصی، شرکت در آزمون ورودی ضروری است. اما در صورتی که دانشجو دارای مدرک زبان آیلتس یا تافل باشد؛ در المپیادهای جهانی مدال و امتیاز کسب کرده باشد؛ معدل بالای ۱۸ داشته باشد و در مقطع تحصیلی قبل نمره های ممتاز کسب کرده باشد، احتمال پذیرش دانشجو در دانشگاه های خصوصی بدون شرکت در آزمون ورودی افزایش می یابد.

هزینه های تحصیل در دانشگاه های خصوصی بر اساس نوع دانشگاه و رشته متفاوت است. هزینه شهریه در دانشگاه های خصوصی از ۵.۰۰۰ دلار تا ۲۰.۰۰۰دلار می باشد. شهریه مقطع کارشناسی دانشگاه های خصوصی سالانه از حدود ۶.۰۰۰ لیر تا ۱۶.۰۰۰ لیر می باشد. شهریه مقطع کارشناسی ارشد در حدود ۱۲.۰۰۰ یورو می باشد. در صورتی که زبان تدریس در این دانشگاه ها انگلیسی باشد، قطعا شهریه ها بیشتر خواهد شد. برخی دانشگاه های خصوصی، امکان پرداخت اقساطی شهریه دانشگاه را فراهم می کنند. بیشترین میزان شهریه مربوط به رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی است.
دانشگاه ها و کالج های خصوصی نیز همانند دانشگاه های دولتی به دانشجویان ممتاز و برجسته بورسیه تحصیلی اعطا می کنند. دانشجویان مقطع دکترا در دانشگاه های خصوصی با شرایطی می توانند از بورسیه تحصیلی استفاده نمایند. دانشجویان با این بورسیه های تحصیلی می توانند تا حدود زیادی هزینه های زندگی و محل اقامت و هزینه های حمل و نقل عمومی را تامین نمایند. در دیگر مقاطع تحصیلات تکمیلی، در صورتی که دانشجو در هر ترم نمره های ممتاز کسب نماید، دانشگاه هزینه شهریه ترم بعد این دانشجو را به صورت بورسیه به وی اعطا می کند.از دانشگاه های خصوصی ترکیه که مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران می باشند می توان دانشگاه بیلکنت، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه استانبول، دانشگاه سابانچی و دانشگاه کوچ را نام برد.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کار پس از تحصیل

بسیاری از فارغ تحصیلان دانشگاه های ترکیه پس از تمام شدن دوره تحصیلی در ترکیه با اخذ اقامت در این کشور به زندگی و کار می پردازند. نزدیکی و قرابت فرهنگی، شباهت آداب و رسوم ترک زبان ها با ایرانی ها، نزدیکی مرزهای جغرافیایی، پایین بودن هزینه های زندگی و بالا بودن امنیت اجتماعی و ثبات اقتصادی این کشور موجب می شود فارغ تحصیل این کشور را برای زندگی و اشتغال انتخاب کند و پس از تمام شدن دوره تحصیلی دانشگاهی در این کشور اقامت کند.البته جذب دانشجویان بین المللی پس از فارغ تحصیلی از سیاست های کشور ترکیه محسوب می شود. بر همین اساس دانشگاه های ترکیه سیاست های فراوانی را به منظور تسهیل روند اعطای مجوز اقامت اجرا کرده اند. در این راستا دانشجویان پس از تمام شدن دوره تحصیلی خود، یک سال فرصت دارند تا در ترکیه کاری پیدا کنند و مشغول شوند. بدین منظور فارغ تحصیل می تواند مطابق با رشته تحصیلی و بر اساس رزومه کاری خود کار مناسبی را پیدا کند. البته ذکر این نکته ضروری است که مهارت و تسلط به زبان انگلیسی به عنوان یک امتیاز محسوب می شود زیرا بسیاری از شرکت ها و موسسه ها به افرادی با این مهارت نیاز دارند.
مسول صدور مجوز کار و اقامت برای دانشجویان فارغ تحصیل وزارت کار ترکیه می باشد. به منظور اخذ این مجوز، کارفرما باید برای فرد متقاضی کار در ترکیه درخواست دهد.

دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا در حین تحصیل می توانند مجوز کار پاره وقت را دریافت کنند و تا ۳۰ ساعت در هفته به کار بپردازند. در واقع این کارهای پاره وقت دانشجویی بهترین فرصت برای کسب تجربه حرفه ای و آشنایی با بازار کار و زمینه ساز فرصت شغلی آینده می باشد. فارغ تحصیلان پس از تمام شدن دوره تحصیلی می توانند اقامت دانشجویی خود را به منظور یافتن شغل مناسب تا یک سال دیگر تمدید نمایند.

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کاری

اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط کاری

دانشجویانی که در مدت زمان تحصیل خود به فراگیری زبان ترکی پرداخته اند، از این امتیاز بهره مند می شوند که فرصت های شغلی بیشتری در اختیار دارند و به دلیل تسلط به زبان ترکی، کارفرمایان آن ها را به افراد فاقد این مهارت ترجیح می دهند.
از دیگر روش های اخذ مجوز کار و اقامت در ترکیه پس از تمام شدن دوره تحصیلی، می توان سرمایه گذاری مالی در این کشور را نام برد. با سرمایه گذاری و ثبت یک شرکت، متقاضی می تواند مجوز کار و اقامت این کشور را اخذ کند. در این روش اثبات منابع مالی و تمکن مالی حائز اهمیت فراوانی است. علاوه بر سرمایه گذاری مالی و ثبت شرکت، افراد با خرید خانه و ملک نیز می توانند مجوز کار و اقامت کشور ترکیه را اخذ کنند. اگر دانشجوی فارغ تحصیل با یکی از شهروندان ترکیه ازدواج کند نیز می تواند مجوز اقامت ترکیه را دریافت کند. مدت اعتبار مجوز کار در ترکیه یک سال می باشد که قابل تمدید است. مجوز کار در ترکیه در مرحله اول برای مدت ۳ سال صادر می شود و پس از آن برای ۶ سال دیگر تمدید می شود.

اعزام دانشجو به ترکیه و مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

اخیرا تحصیل در ترکیه به یکی از گزینه های مناسب مهاجرت تحصیلی برای متقاضیان ایرانی تبدیل شده است. از مهم ترین دلایل این گرایش می توان به سختی های پذیرش در دانشگاه های اروپایی و هزینه های تحصیلی بالا این کشورها اشاره کرد که در مقابل پذیرش و ادامه تحصیل و به طور کلی شرایط تحصیلی مناسب در دانشگاه های ترکیه را به یک انتخاب عالی تبدیل می کند. اما در واقع کشور ترکیه هم مانند هر کشور دیگری معایب و مزایایی برای تحصیل و زندگی دارد که در انتخاب این مقصد برای ادامه تحصیل نقش به سزایی دارند.

یکی از مزیت های مهم تحصیل در ترکیه برای متقاضیان عدم نیاز به صدور ویزا برای دانشجویان ایرانی است. کشور ترکیه برای متقاضیان ایرانی امکان اقامت سه ماه بدون ویزا را فراهم می کند. شباهت های فرهنگی و قزابت تاریخی و نزدیکی آداب و رسوم و فرهنگ و در برخی نقاط زبان مشترک موجب شده است تا متقاضیان ایرانی از تحصیل و زندگی در این کشور احساس غریبی نکنند و به وقت دلتنگی در کوتاه ترین زمان ممکن به کشور خود بازگردند.پایین بودن هزینه های تحصیل، اعطای بورسیه ها و کمک هزینه های دانشجویی و استفاده از کارت های دانشجویی در دانشگاه های این کشور باعث شده است تا متقاضیان تحصیل در این کشور که از تمکن مالی کافی برخوردار نمی باشند اما دارای سطح علمی و وضعیت درسی مطلوب می باشند، بتوانند هزینه های تحصیل خود در این کشور را تامین کنند. با دریافت بورسیه تحصیلی دانشجویان از حقوق ماهانه، پوشش هزینه های بیمه سلامت، پوشش هزینه های رفت و آمد به ترکیه و خوابگاه رایگان برخوردار می شوند. از دیگر مزایای تحصیل در کشور ترکیه موارد زیر را می توان نام برد:

  • بالا بودن کیفیت آموزشی ( بر اساس رتبه بندی های جهانی، ترکیه از لحاظ کیفیت آموزشی در بین 45 کشور جهان قرار دارد)
  • مورد تائید بودن بسیاری از دانشگاه ها توسط وزارت علوم و بهداشت ایران. نگرانی بسیاری از متقاضیان ایرانی تحصیل در دانشگاه های جهان این است که دانشگاه مورد نظر آن ها مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران قرار دارد یا خیر. مورد تائید بودن دانشگاه های خارج از کشور از این نظر حائز اهمیت است که دانشجو پس از فارغ تحصیلی می تواند به کشور خود بازگردد و با ارائه مدرک تحصیلی به کار و یا ادامه تحصیل در کشور خود بپردازد.
  • وجود رشته های متنوع دانشگاهی
  • امکان اشتغال در ایران با مدرک اخذ شده در ترکیه
  • امکان صدور مجوز کار دانشجویی. این مجوز کار فقط برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا با محدودیت 30 ساعت در هفته صادر می شود.
  • قرار داشتن بسیاری از دانشگاه های ترکیه در رتبه بندی و رنکینگ های جهانی
  • معتبر بودن مدارک تحصیلی دانشگاهی ترکیه در دیگر کشورهای جهان
  • استفاده از سیستم تبادل دانشجو(اراسموس) با کشورهای اروپایی و آمریکا. در برخی از دانشگاه های ترکیه دانشجویان پس از تمام شدن ترم دوم می توانند وارد دانشگاه های اروپایی و آمریکا شوند و تحصیل خود را در آن کشورها ادامه دهند.
  • مطابقت نظام آموزشی ترکیه با نظام آموزشی آمریکا
  • آشنایی دانشجویان با آداب و رسوم و فرهنگ دیگر کشورها
  • وجود دانشگاه های مجهز و مدرن و وسیع
  • بالا بودن امنیت اجتماعی کشور ترکیه
  • بالا بودن کیفیت زندگی در ترکیه. براساس رتبه بندی جهانی، ترکیه از لحاظ کیفیت زندگی در میان 45 کشور جهان قرار دارد.
  • صدور مجوز اقامت پس از تمام شدن تحصیل
  • امکان فعالیت در بازار فعال ترکیه پس از تمام شدن تحصیل و دوره تحصیل دانشگاهی
  • سهولت رفت و آمد به ایران به دلیل نزدیکی دو کشور

کشور ترکیه علاوه بر دارا بودن مزیت های بی شمار برای تحصیل و زندگی و اقامت معایبی نیز دارد. از جمله معایب این کشور اروپایی آسیایی می توان عدم تسلط مردم ترکیه به زبان انگلیسی و دشواری فراگیری زبان ترکی را نام برد. گرچه به منظور تحصیل در برخی دانشگاه های ترکیه مهارت به زبان انگلیسی از شرایط مهم اخذ پذیرش تحصیلی محسوب می شود، اما فراگیری زبان ترکی در طول سال های تحصیل می تواند زمینه لازم برای تعامل و ارتباط با مردم ترک زبان این کشور را پس از فارغ تحصیلی و اشتغال برای دانشجو فراهم کند. اگر متقاضی قصد تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه را داشته باشد که مهارت و تسلط به زبان ترکی به عنوان مهم ترین شرط تحصیل در این دانشگاه ها محسوب می شود. از دیگر معایب تحصیل و زندگی در ترکیه می توان موارد زیر را برشمرد:

  • بالا بودن هزینه های درمانی
  • منحصر بودن تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی به دارا بودن مهارت و تسلط به زبان ترکی
  • بالا بودن شهریه دانشگاه های انگلیسی زبان
  • پذیرش در دانشگاه های دولتی به شرط مهارت به زبان ترکی
  • بالا بودن هزینه اجاره در شهرهای بزرگ
  • کمبود خوابگاه های دانشگاه های دولتی
اعزام دانشجو به ترکیه مزایا و معایب تحصیل ترکیه

اعزام دانشجو به ترکیه مزایا و معایب تحصیل ترکیه

سخن آخر

این مقاله به تفضیل به بررسی علمی چگونگی اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه پرداخت. از مجموع موارد ذکر شده در این مقاله می توان این گونه نتیجه گیری کرد که در حال حاضر کشور ترکیه به عنوان بهترین انتخاب مهاجرت تحصیلی برای متقاضیان ایرانی محسوب می شود. اگر به دنبال کشوری اروپایی با استانداردهای بالای زندگی و کیفیت بالای سیستم آموزشی و دانشگاه های معتبر و برتر با هزینه های پایین زندگی و تحصیل می باشید، اگر به دنبال دانشگاه های مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران می باشید، اگر می خواهید در کشوری تحصیل و زندگی کنید که بیشترین شباهت های فرهنگی و تاریخی و آداب و رسوم را با کشور ایران داشته باشد، اگر دارای تمکن مالی کافی نمی باشید اما از توانایی و سطح علمی بالا برخوردار می باشید و خواهان تحصیل در دانشگاه های دولتی بدون شهریه می باشید، اگر می خواهید کشور ترکیه به عنوان یک سکوی پرتاب در مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا برای شما باشد، اگر از کسب امتیاز لازم در کنکورسراسری برای پذیرش در رشته پزشکی دانشگاه های ایران ناامید شده اید و دهها دلیل دیگر، کشور ترکیه بهترین انتخاب شما خواهد بود. کشور ترکیه به دلیل قرابت های فرهنگی بی شمار با کشور ایران و وجود دانشگاه های معتبر در سطح جهان و پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی به عنوان بهترین گزینه ممکن تحصیلی برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی محسوب می شود.

اگر با همه مزایای ذکر شده سوال های بی شماری ذهن شما را مغشوش کرده است، مشاوران و کارشناسان موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی می توانند به همه سوال های شما پاسخ دهند و ابهام های موجود را برطرف کنند. مشاوران موسسه برتر کشور در شعبه های تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد با ارائه خدمات مهاجرت تحصیلی برترین گزینه مهاجرتی مناسب را به شما پیشنهاد می دهند. کارشناسان مجرب و کارآزموده این موسسه با سابقه صدها پرونده مهاجرت تحصیلی از ابتدای تشکیل پرونده تا رسیدن به مقصد در کنار شما خواهند بود تا این مسیر سخت و ناهموار را سهل و هموار سازند.

سوال های متداول در مورد اعزام دانشجو به ترکیه

1- شرط پذیرش در دوره کارشناسی ترکیه چیست؟

به منظور پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه، متقاضی ملزم به شرکت در آزمون های یوس (YOS) و یا ست (SAT) می باشد.

2 – هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه چقدر است؟

دانشگاه دولتی انگلیسی زبان، سالانه بین ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار. دانشگاه زبان ترکی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار. دانشگاه های خصوصی سالانه بین ۵۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار می باشد.

3- هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه چقدر است؟

هزینه شهریه در دانشگاه های دولتی که زبان تدریس آن ها انگلیسی است، سالانه ۵۰۰ یورو می باشد. این هزینه در دانشگاه های خصوصی سالانه در حدود ۱۲۰۰۰ یورو می باشد.

4- هزینه تحصیل در دوره دکترا ترکیه چقدر است؟

در دانشگاه های دولتی و به زبان انگلیسی سالانه در حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ یورو و در دانشگاه های خصوصی سالانه در حدود ۵۲۵۰ یورو تا ۱۷۵۰۰ یورو می باشد.

5- شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه چیست؟

دارا بودن مدرک مهارت زبان معتبر( تافل و آیلتس)و همچنین دارا بودن مدرک آزمون های بین المللی مانندGMAT، GRE و SAT می باشد.

6- آیا فارغ تحصیل ترکیه می تواند در ایران کار کند؟

اگر متقاضی در دانشگاه های مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران تحصیل کرده باشد می تواند در ایران مشغول کار و اشتغال شود.

7- سیستم انتقال دانشجو در دانشگاه های ترکیه چه مزیتی دارد؟

دانشجو می تواند پس از گذراندن ترم دوم به دانشگاه های کشورهای اروپایی و یا آمریکا منتقل شود و در آن جا تحصیل خود را ادامه دهد.

8- مزایای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه چیست؟

بورسیه تحصیلی ترکیه هزینه های خوابگاه دانشجویی و هزینه های بیمه دانشجویی و شهریه دانشگاه را پوشش می دهد و امکان تحصیل رایگان را فراهم می کند.

9- زبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه چه زبانی است؟

دانشگاه های دولتی به زبان ترکی و دانشگاه های خصوصی به زبان انگلیسی تدریس می کنند. البته برخی از دانشگاه های معتبر و برتر ترکیه به زبان انگلیسی تدریس می کنند.

10- آیا فارغ تحصیلان ترکیه می توانند در این کشور مشغول کار شوند؟

دانشجویان پس از تمام شدن دوره تحصیلی خود، یک سال فرصت دارند تا در ترکیه کاری پیدا کنند و مشغول شوند.

11- شرایط اخذ مجوز کار دانشجویی ترکیه چیست؟

دانشجو باید دارای اقامت دانشجویی باشد و ویزای تحصیلی دانشجو معتبر باشد و دانشجو نباید از تحصیل در این کشور انصراف داده باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

14 دیدگاه برای “اعزام دانشجو به ترکیه

  1. اشکان ابریشمی گفت:

    سلام
    من کارشناسی ارشد میکرو بیولوژی خواندم ومیخوام در مقطع دکتر در ترکیه ادامه بدم خدمت سربازی هم نرفتم اگر امکانش هست راهنمایی کنید

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      برای خروج از کشور می بایست کارت پایان خدمت و یا نامه معافیت تحصیلی ارائه دهید.

  2. Lena گفت:

    سلام وقتتون بخیر…
    برای اقامت تحصیلی چ اقدامی باید انجام بدم؟
    20 سالمه و پشت کنکور هستم معدل و رتبه کنکورم تاثیری تو پذیرش و کم شدن هزینه های تحصیل داره؟؟
    و اینکه چطور باید برا آزمون yos آمادگی پیدا کنم؟؟؟ حتما نیاز ب مدرک زبان انگلیسی هس؟؟؟
    دختر هستم

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      برای تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت کرده و نمره خوبی را دریافت نمایید. بسته به زبان تحصیل باید مدرک زبان مورد نیاز را ارائه دهید.

  3. الی گفت:

    من مدرک ارشد دارم آیا امکانش هست هم برای دکتری اقدام کنم و هم جداگانه برای رشته پزشکی؟؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      شما می توانید برای دانشکده و دانشگاه های مختلفی اقدام نمایید.

  4. تینا حسنپور گفت:

    سلام بنده لیسانس حسابداری و 15-16سال سابقه کار مالی دارم میخواستم ببینم میتونم در یکی از دانشگاههای دولتی زبان انگلیسی کارشناسی ارشد بخونم البته 2فرزند 3و5ساله دارم میخوام اونها هم بیاررم برای تحصیل و هزینه ها چه طور میشه خیلی میشه ؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و احترام
      برای تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت نمایید.

  5. مهدیه مافی نژاد گفت:

    سلام
    لطفا برای مقطع کارشناسی رشته معماری در دانشگاه دولتی و خصوصی راهنمایی بفرمایید با توجه به اینکه الان از زمان ازمون yos ‘گذشته است شما چه راهکار دیگه ای را پیشنهاد میکنید برای اینکه بتوان در مهرماه امسال پذیرش شویم

    با تشکر از راهنمایی شما

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام روزتون بخیر
      برای تحصیل در دانشگاه های دولتی بای در ازمون ورودی شرکت نمایید. می توانید شانس خود را برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی امتحان نمایید.

  6. منصور احدی پرست گفت:

    سلام‌.همسر من دانشجوی ترم آخر فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه دولتی اصفهان است و جزء استعدادهای درخشان با ۳۸ سال سن.
    آیا شرایطی برای تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه را دارد؟
    آیا فرصت شغلی برای ایشان بعد اخذ مدرک دکتری وجود دارد؟
    متشکر. منصور

    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      بله شرایط فوق در دانشگاه های مختلفی از ترکیه ارائه می شود که در صورت تمایل می توانید رزومه خود را برای ما ارسال کنید تا با بررسی های لازم مشخص کنیم که آیا میتوانید پذیرش بگیرید یا خیر.
      با توجه به بازار کار ترکیه این مسئله قابل پیش بینی نیست و باید قبل از اقدام وضعیت کار را در رشته مد نظر بسنجید.
      اگر به هدف کار قصد مهاجرت دارید، ما گزینه های بهتری را برای شما خواهیم داشت.

  7. سام سکوتی بداغ گفت:

    درود
    هزینه ی تحصیل در رشته دندان پزشکی و دارو سازی در ترکیه اگر ممکن بود و همچنین مدت زمان تخحصیل د راین رشته ها؟
    ایا دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم هستند؟
    تشکر
    سام

    1. مشاور تحصیلی و مهاجرت گفت:

      سلام
      هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به صورت عددی ثابت نیست و دانشگاه ها به صورت دولتی، نیمه دولتی و خصوصی هستند که هزینه های متفاوتی را دریافت می کنند.
      دقت داشته باشید که دانشگاه های پزشکی خارج از کشور باید تحت تایید وزارت بهداشت باشند و بله دانشگاه های پزشکی ترکیه در لیست وزارت بهداشت قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *