آزمون tomer یکی از پیش نیازهای اصلی جهت اشتغال، اقامت و همچنین تحصیل در دانشگاه های معتبر کشور ترکیه است. Tomer خلاصه شده عبارت Türkçe Öğretim Merkezi، که همان مرکز آموزش زبان ترکی است می‌باشد. در حقیقت این آزمون، معیاری برای سنجش میزان توانایی و تسلط متقاضیان بر زبان ترکی استانبولی است. افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه ها و همچنین مشغول به کار شدن در کشور ترکیه را دارند، ملزم به کسب نمره قبولی در این آزمون هستند.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

لذا برای دریافت اطلاعات بیشتر از این آزمون تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 ضرورت داشتن مدرک Tomer برای سه دسته از افراد 

همانگونه که در مقدمه نیز ذکر کردیم، شرکت در آزمون Tomer و همچنین اخذ مدرک برای افراد زیر ضروری است:

  1. داوطلبان تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه در مقطع کارشناسی، باید نسبت به دریافت این مدرک اقدام نمایند. در صورتی که زبان آموزشی دانشگاه ترکی باشد، داشتن مدرک Tomer کافی است. افراد متقاضی به تحصیل در دانشگاه هایی با زبان آموزشی انگلیسی موظف به دریافت مدرک تافل نیز می‌باشند.
  2. لازمه اقامت در ترکیه نیز کسب مدرک Tomer است.
  3. کارفرمایان کشور ترکیه، داشتن مدرک Tomer را برای سنجش میزان تسلط افراد متقاضی کار الزامی می‌دانند.

سطوح مختلف مدرک تومر

شرکت کنندگان پس از شرکت در آزمون Tomer، می‌توانند در دو سطح مختلف دیپلم و گواهینامه مدرک دریافت نمایند. در ادامه به شرح کامل این دو سطح پرداخته ایم:

  • سطح دیپلم: این سطح دارای اعتبار دائمی است. حداقل نمره قابل قبول سطح دیپلم برای متقاضیان ادامه تحصیل، C1 است. افرادی که با هدف اشتغال در این آزمون شرکت می‌کنند باید حداقل نمره C2 را کسب کنند.
  • سطح گواهینامه: این سطح دارای اعتبار به مدت 6 ماه الی دو سال است. مدرک این سطح در دو دسته مقدماتی و متوسط است. مدت اعتبار سطح مقدماتی 6 ماه است. نمره مورد نیاز برای قبولی در این سطح، B2 است. کسب امتیاز B1 به منزله قبولی در سطح متوسط با مدت اعتبار دو سال است.

سنجش 5 مهارت در آزمون Tomer 

در آزمون تومر، مهارت های شخص در بخش های زیر سنجیده می‌شود:

  1. Spoken production
  2. Writing
  3. Spoken Interaction
  4. Reading
  5. Listening

این آزمون شامل 100 سوال است. مدت زمان پاسخگویی به سوالات آزمون 240 دقیقه است. حداقل نمره قبولی در کل آزمون 60 است. همچنین در بخش های ذکر شده، حداقل و حداکثر نمره قبولی به ترتیب 10 و 25 می‌باشد.

 تسلط افراد بر زبان ترکی استانبولی بر اساس امتیاز‌ها در آزمون Tomer

تسلط افراد بر زبان ترکی و همچنین توانایی آن ها در برقرای ارتباط با این زبان، بر اساس امتیازهای کسب شده در آزمون Tomer تعیین می‌شود. سطح های مختلف امتیاز در آزمون Tomer عبارتند از:

  • سطح  A1: افرادی که در این سطح نمره قبولی دریافت می‌کنند، توانایی برقرای ارتباطات عمومی را دارند
  • سطح A2: در این سطح، توانایی افراد در زمینه دانش پایه ای زبن ترکی بررسی می‌شود. این سطح به عنوان سطح مبتدی شناخته می‌شود
  • سطح B1: سطح متوسط زبان ترکی که شامل توانایی متوسط در مهارت های مختلف و همچنین صحبت کردن در شرایطی فراتر از صحبت های معمول روزانه است. به عنوان مثال، افرادی که قصد افتتاح حساب در بانک را دارند باید نمره قبولی در سطح B1 را کسب کنند
  • سطح B2: از این سطح می‌توان به عنوان سطح خوب نام برد. داوطلبان آزمون Tomer در صورت موفقیت در این سطح، مهارت لازم جهت صحبت مفصل در مورد موضوعی خاص را کسب می‌کنند
  • سطح C1: سطح بسیار خوب زبان ترکی استانبولی همین سطح است. افراد موفق در این سطح قادر به صحبت در شرایط غیر قابل پیش بینی هستند
  • سطح :C2 تسلط کامل بر زبان ترکی استانبولی در حد زبان مادری

test tomer

محل برگزاری آزمون Tomer

این آزمون توسط UTS(Uzaktan Turkce Sinavi) و زیر نظر دانشگاه آنکارا برگزار می‌شود. تا چند سال گذشته مراحل مختلف آزمون تومر شامل ثبت نام، ارائه مدارک، دریافت نتایج و همچنین محل برگزاری این آزمون فقط در کشور ترکیه و دانشگاه آنکارا بود. در چند سال اخیر به علت افزایش تعداد علاقه مندان به تحصیل و اشتغال در کشور ترکیه، این آزمون در شهرهای دیگر ترکیه و همچنین سایر کشورها نظیر ایران نیز برگزار می‌شود.

در کشور ایران این آزمون در شهر تهران و دانشگاه تهران برگزار می‌شود. اما علاقه مندان به شرکت در آزمون، باید برای کسب اطلاعات دقیق از محل برگزاری آزمون باید به سایت رسمی دانشگاه آنکارا مراجعه نمایند.

آموزش های لازم جهت شرکت در آزمون تومر

در کشور ترکیه و برخی از کشورها مانند ایران، مراکز نمایندگی برای آموزش اصولی زیر نظر دانشگاه آنکارا وجود دارند. این نمایندگی ها برای آمادگی بیشتر متقاضیان آزمون تومر اقدام به برگزاری آزمون های آزمایشی نیز می‌نمایند. همچنین افراد می‌توانند به صورت خودآموز زبان ترکی را آموزش ببینند. کتاب های مورد نیاز برای یادگیری زبان ترکی در ادامه ذکر شده اند:

  • کتاب Hitit: مهمترین منبع برای شرکت در آزمون تومر کتاب Hitit است. این کتاب به صورت اختصاصی برای متقضیان آزمون Tomer تدوین گردیده است.
  • کتاب های MER: این کتاب ها در قالب یک مجموعه کامل جهت آمادگی برای شرکت در آزمون هستند. داوطلبان می‌توانند از آزمون های آزمایشی پایان این کتاب ها استفاده کنند.
  • دیکشنری های زبان ترکی: لغت نامه های زبان ترکی شامل نیز گزینه مناسبی برای آشنایی بیشتر با زبان ترکی استانبولی هستند.

هزینه آزمون تومر

هزینه شرکت در آزمون بسته به دو سطح مختلف دیپلم و گواهینامه متغیر است. هزینه در شرکت در آزمون دیپلم و گواهینامه به ترتیب 1500 یورو و 1000 یورو است.

مدارک لازم جهت آزمون تومر

مدارک مورد نیاز برای شرکت در این آزمون به شرح زیر است:

  • دو عدد عکس پرسنلی
  • ارائه گذرنامه دارای اعتبار
  • ارائه ترجمه ترکی شناسنامه در صورت نداشتن پاسپورت

داوطلبان شرکت در آزمون تومر باید چه مراحلی را طی کنند؟

ثبت نام داوطلبان داوطلبان پس از ارائه مدارک و همچنین پرداخت وجه آرمون تکمیل می‌شود. پس از آن افراد می‎‌توانند با ورود به حساب کاربری خود در UTS، در آزمون های آزمایشی شرکت کنند.

زمان لازم برای دریافت نتیجه آزمون تومر

نتیجه آزمون به طور معمول 10 الی 15 روز پس از آزمون اعلام می‌شود. حداقل نمره قبولی در این آزمون 60 است. در صورتی که افراد در یکی از مهارت ها نمره قبولی را کسب نکنند، امکان شرکت مجدد در آزمون برای آن ها وجود دارد.

مدرک تومر به عنوان مدرکی معتبر و مورد تایید دانشگاه آنکارا است. با توجه به نقش مهم این مدرک برای تحصیل و اشتغال و همچنین رسیدن به شرایط ایده آل در کشور ترکیه، کسب آمادگی لازم برای شرکت در آزمون Tomer توصیه می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *