پاسپورت استرالیایی

قوانین تابعیت استرالیا مبتنی بر قانون تابعیت مصوب 1948 میلادی است. از سال 1948 به بعد قانون تابعیت بارها دستخوش تغییرات و اصلاحات شده است اما نکته مهم آن است که وضعیت تابعیت افراد بستگی به زمان تولد و قانون لازم‌الاجرا در آن زمان دارد. موسسه حقوقی توسعه گران مهر با مدیریت جناب آقای اصطهباناتی ، از معتبر ترین موسسات مهاجرتی کشور در شیراز آماده ارائه مشاوره حقوقی در زمینه قوانین مهاجرت به استرالیا می باشد.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

یکی از سوالاتی که برای افرادی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارند مطرح می شود، روش اخذ تابعیت و اقامت استرالیا می باشد. مهاجرت به استرالیا از طریق تخصص ، ویزای کار در استرالیا یا همان اسکیل ورکر یا تحصیل در استرالیا و یا ویزای سرمایه گذاری در استرالیا می باشد. مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند نیز دارای ابهاماتی برای مردم می باشد و ما سعی نموده ایم، به بررسی روش اخذ تابعیت و اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند بپردازیم. شایان ذکر است تفاوت بین اقامت و تابعیت وجود دارد و تابعیت همان شهروندی می باشد که به شخص پاسپورت استرالیا اعطا می شود.

در این مطلب به بررسی دقیق روش های اخذ تابعیت و اقامت استرالیا می پردازیم، پس از مطالعه این مطلب انتخاب بین استرالیا و کانادا برای شما راحت تر خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید در زمینه قوانین جدید مهاجرت به استرالیا با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.

شرایط و روش های اخذ تابعیت و شهروندی استرالیا

اخذ تابعیت و شهروندی از طریق تولد فرزند در استرالیا

تا قبل از ژانویه 1949، در قانون مهاجرت استرالیا مقرر شده بود که متقاضیانی که تبعه کشورهای تحت استعمار بریتانیا بودند می‌توانستند به تابعیت در استرالیا درآیند اما بعد از ژانویه 1949تا آگوست 1986 که قانون تغییر یافت مقرر شده بود، چنانچه شخصی در خاک استرالیا متولد گردد به‌طور اتوماتیک تابعیت استرالیا را اخذ خواهد نمود اما بعد از 20 آگوست 1986 چنانچه شخصی در قلمرو استرالیا متولد گردد چنانچه یکی از والدین وی تبعه استرالیا و یا مقیم دایم این کشور باشد می‌تواند به تابعیت یا شهروندی درآید.

اخذ تابعیت و شهروندی از طریق نسب یا اصل خون در استرالیا

اخذ تابعیت و اقامت استرالیا از طریق اصل خون بر اساس زمان تولد و همچنین ثبت تولد امکان‌پذیر بوده و دارای شرایط ذیل می‌باشد:

– طفلی که در خاک استرالیا متولد شده و در زمان تقاضای تابعیت استرالیا یکی از والدین وی تابعیت استرالیا را داشته باشد وی می‌تواند برای کسب تابعیت این کشور اقدام نموده مشروط بر آنکه تقاضای وی قبل از سن هجده سالگی باشد. چنانچه در زمان طفولیت شخص، والدین این طفل فوت نمایند شخصی که قانوناً قیم آن طفل است می‌تواند با نیابت از طفل تقاضای تحصیل تابعیت نماید.

هرگاه یکی از والدین طفل از طریق تقاضا، تابعیت استرالیا را به دست آورده باشد در صورتی می‌توانند برای فرزندانشان اقدام نمایند که حداقل بیشتر از دو سال در استرالیا اقامت قانونی داشته باشند.

افراد بزرگسال زمانی می‌توانند برای کسب تابعیت از طریق نسب اقدام کنند که در خارج از استرالیا بین 26 ژانویه 1949 تا 15 ژانویه 1974 از والدین استرالیایی به دنیا آمده باشند.

اخذ تابعیت و شهروندی استرالیا از طریق تقاضا

کسانی می‌توانند تابعیت یا شهروندی در استرالیا را از طریق تقاضا کسب نمایند که دارای شرایط زیر باشند:

اولاً: کسانی که دارای اقامت دائم در استرالیا بوده و بیشتر از هجده سال سن داشته باشند. همچنین دارای حسن اخلاق، تسلط بر زبان انگلیسی و اقامت مداوم در استرالیا داشته باشند.

ثانیاً: در مدت 5 سال حداقل 2 سال در استرالیا اقامت داشته باشد که دوازده ماه آن باید در دو سال قبل از ارائه مدارکش به دولت استرالیا باشد.

ثالثاً: کسانی که از طرف اتباع استرالیایی به عنوان فرزندخواندگی پذیرفته می‌شوند در صورتی می‌توانند تابعیت استرالیا را تحصیل نمایند که خارجی بوده، کمتر از هجده سال سن داشته باشند و همچنین حداقل یکی از پدر یا مادرخوانده وی استرالیایی باشد. همان طور که ملاحظه می فرمایید، فرزند خواندگی در استرالیا از راه های اخذ اقامت و تابعیت در استرالیا می باشد.

بر اساس قانون جدید تابعیت و اقامت استرالیا که در سال 2007 به تصویب رسیده است مقرر گردیده کسانی که از اول جولای 2007 به عنوان مقیم دایم درآمده باشند می‌بایستی به صورت قانونی اقامت در استرالیا داشته باشند همچنین به مدت چهار سال قبل از تقاضای تابعیت در استرالیا اقامت داشته باشند. علاوه بر شرایط فوق بایستی دارای شرایط زیر نیز باشند.

حداقل به مدت 12 ماه قبل از تقاضا در استرالیا به عنوان مقیم دایم حضور داشته باشند، یعنی اقامت دائم استرالیا را داشته باشند.

بیشتر از 12 ماه در استرالیا غیبت نداشته، همچنین قبل از تقاضا که می‌بایستی 12 ماه حضور داشته باشد نباید در طول این 12 ماه بیش از 3 سال غیبت داشته باشد؛

تا 4 سال قبل از تقاضا، نباید به هیچ وجه در این کشور به صورت غیر قانونی حضور داشته باشد؛

آگاهی و آشنایی کامل به حقوق و تکالیف شهروندی استرالیا داشته باشد مگر برای کسانی که بیشتر از 60 سال سن داشته باشند؛

تسلط بر زبان انگلیسی داشته باشد مگر برای افراد بالای 60 سال؛

قصد اقامت در استرالیا را داشته باشد.

لازم به یادآوری است افرادی که سن آن‌ها کمتر از 18 سال بوده به تبعیت از والدین خود می‌توانند اخذ تابعیت و اقامت استرالیا را داشته باشند.

موارد استثنا در اخذ تابعیت و شهروندی استرالیا

در مورد بعضی افراد شرایط فوق مستثنی شده است که عبارتند از:

  • فرزندان کسانی که تبعه سابق استرالیا بوده‌اند؛
  • سربازان سابق ارتش استرالیا؛
  • اطفالی که از طرف اتباع استرالیا به فرزندخواندگی در استرالیا پذیرفته شده باشند؛
  • همسر و افراد تحت تکفل اتباع استرالیا؛
  • کسانی که در خاک استرالیا به دنیا آمده باشند و تابعیت کشور دیگری را نداشته باشند.

تابعیت و اقامت استرالیا

تابعیت مضاعف در استرالیا

قانون جدید تابعیت و اقامت استرالیا ، مستقیماً تابعیت مضاعف استرالیا را قبول نکرده اما می‌توان ادعا نمود که تا حدودی تابعیت مضاعف را پذیرفته است. مثلاً کسانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و تابعیت در استرالیا را نیز کسب نموده‌اند آن‌ها را به ترک تابعیت قبلی خود مجبور نمی‌کند.

از دست دادن یا سلب تابعیت و شهروندی استرالیا

اقامت و تابعیت در استرالیا ممکن است به دلیل یکی از موارد زیر سلب گردد:

  1. هرگاه تبعه استرالیا، به صورت ارادی تابعیت کشور دیگری را تحصیل نموده و تقاضای ترک تابعیت استرالیا را کرده باشد؛
  2. هرگاه تبعه استرالیا، به صورت ارادی تقاضای ترک تابعیت در استرالیا را کرده باشد ولو اینکه به تابعیت کشور دیگری که پادشاه استرالیا پادشاه آن کشور (مانند: انگلیس، کانادا، کشورهای مشترک‌المنافع و نیوزلند) نیز باشد؛
  3. به خاطر مجازات نمودن شخصی که از روی تقلب و مدارک غیر واقعی (جعلی) اقامت و تابعیت در استرالیا را تحصیل کرده باشد.

تأثیر سلب تابعیت والدین نسبت به اطفال آن‌ها

بچه‌هایی که از طریق والدین خود تابعیت در استرالیا را به دست آورده باشند به واسطه عمل خلاف خود تابعیت استرالیایی خود را از دست نخواهند داد، اما چنانچه یکی از والدین وی تابعیت خود را از دست بدهد ممکن است تابعیت طفل نیز سلب گردد، مگر در موارد زیر:

اگر طفل تابعیت کشور دیگری را نداشته باشد، تابعیت استرالیایی وی سلب نخواهد شد؛ تا قبل از 22 نوامبر 1984 چنانچه پدر طفل، تابعیت استرالیایی خود را از دست می‌داد هیچ‌گونه تأثیری بر تابعیت طفل نمی‌گذاشت اما بعد از 22 نوامبر 1984، سلب تابعیت والدین، باعث از دست رفتن تابعیت طفل می‌گردید. اما اگر یکی از والدین وی همچنان به تابعیت استرالیایی خود باقی می‌ماند او نیز به تابعیت استرالیایی خود باقی می‌ماند.

شایان ذکر است که بر اساس قانون تابعیت 2007 استرالیا که از اول جولای 2007 به اجرا درآمد، اطفالی که دارای تابعیت در استرالیا می‌باشند بر خلاف مقررات قبلی به تبعیت از والدین خود تابعیت خود را از دست نخواهند داد اما وزیر مهاجرت و تابعیت این اختیار را دارد که طفل را از تابعیت استرالیا محروم نماید.

ما در این مطلب به بررسی روش های اخذ تابعیت و اقامت استرالیا پرداختیم، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت مهاجرت به استرالیا مراجعه نمایید و یا با مشاورین موسسه حقوقی توسعه گران مهر تماس حاصل فرمایید و از راه های مهاجرت به استرالیا از طرق مختلف تحصیل در استرالیا ، ویزای کار در استرالیا و سرمایه گذاری در این کشور در ادامه اخذ تابعیت و شهروندی استرالیا مطلع شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *