مهاجرت تحصیلی به آلمان + شرایط و هزینه تحصیل

آلمان به دلیل فراهم کردن شرایط تحصیلی رایگان برای دانشجویان، به یکی از مهم‌ترین مقاصد مهاجرتی ایرانیانی که قصد ادامه تحصیل دارند تبدیل شده است. گرفتن اقامت و مهاجرت به این کشور پیشرفته اروپایی نسبتا آسان است چرا که این کشور ویزای تحصیلی را برای دانشجویان زودتر صادر می‌کند. اما مهاجرت تحصیلي به این کشور نیز مانند تمام انواع مهاجرت دیگر، نیازمند صبر و حوصله است. در این مقاله به بررسی انواع مهاجرت تحصیلي به المان و شرایط کلی آن می‌پردازیم.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در همه مقاطع تحصیلی امکان پذیر است. دانشگاه‌های این کشور از نظر سطح علمی از رتبه‌های خوبی در سطح جهانی برخوردار هستند. همچنین راحت پیدا کردن کار بعد از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، هزینه‌های مقرون به صرفه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و همکاری مراکز دانشگاهی با شرکت‌ها و موسسه‌های مختلف و معرفی دانشجویان به این مراکز باعث شده است که بسیاری از دانشجویان ایرانی مایل به گرفتن ویزای تحصیلی از کشور آلمان باشند. شرایط کلی مهاجرت تحصیلي به آلمان شامل موارد زیر است:

شرایط کلی مهاجرت تحصیلی به آلمانداشتن حداقل سن 23 سال برای تحصیل در مقطع کارشناسی
داشتن حداقل سن  30 برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
نداشتن گپ زیاد تحصیلی با مقطع قبلی
داشتن مدرک زبان

مشاوره مهاجرت تحصیلی به آلمان اصطهباناتی

مهاجرت تحصیلی به آلمان و یا مهاجرت و گرفتن اقامت آلمان به هر روش دیگری دارای جزییات زیادی است که ممکن است متقاضیان نتوانند به تنهایی از عهده آن برآیند. فرایند مهاجرت بسیار پرتنش و استرس‌زا است بنابراین بهترین توصیه این است که از خدمات مشاوران مهاجرتی و وکلایی که تسلط کافی بر روی قوانین مهاجرتی و شرایط آن دارند استفاده کنید و از همراهی آنها برای آرامش خود بهره ببرید. موسسه مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی از برترین موسسات مهاجرتی در سطح کشور است که بهترین گزینه‌های مهاجرتی ممکن را به متقاضیان ارائه می‌دهد و آنها را در صفر تا صد این راه پر ماجرا همراهی می‌کند.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی

خوشبختانه مهاجرت تحصیلی به آلمان با دیپلم یکی از گزینه‌های مهاجرتی خوب برای کسانی است که قصد ادامه تحصیل در اروپا را دارند. کشور آلمان از نظر سطح آموزشی، کیفیت بسیار خوبی دارد و حدود 35% از تمامی دانشجویان دانشگاه‌های این کشور، دانشجویان بین‌المللی هستند و تابعیت خارجی دارند.

شرایط پذیرش تحصیلی از دانشکاه های آلمان

شرایط پذیرش تحصیلی از دانشکاه های آلمان

برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی باید به این نکته توجه داشته باشید که از زمان گرفتن مدرک دیپلم خود تا زمان گرفتن پذیرش از دانشگاه مورد نظر، بیشتر از 4 یا 5 سال نگذشته باشد. نداشتن گپ تحصیلی زیاد از شرایط گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های این کشور است. داشتن مدرک اصل دیپلم و پیش دانشگاهی و ارائه آن به دانشگاه‌های مقصد، الزامی است.

مهاجرت تحصیلي به المان نیز مانند سایر انواع مهاجرت به مدرک زبان نیاز دارد. اگر مایل به پذیرش در دانشگاه‌هایی هستید که به زبان آلمانی تدریس می‌کنند، بنابراین برای گرفتن ویزای تحصیلی باید سطح زبان آلمانی خود را به b1 برسانید و پس از مهاجرت به این کشور سطح زبان خود را به b2 ارتقاء داده و به ادامه تحصیل خود بپردازید. اما اگر مایل به ادامه تحصیل و گرفتن پذیرش در دانشگاه‌های انگلیسی زبان هستید، داشتن نمره آیلتس 6 الزامی است.

از دیگر شرایط گرفتن پذیرش از دانشگاه‌ها و مهاجرت تحصیلی به آلمان این است که به دولت آلمان ثابت کنید که دارای تمکن مالی کافی برای اداره زندگی به مدت یک سال در این کشور هستید. درست است که تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان کم هزینه است، اما به معنی 100% رایگان نیست. معمولا این دانشگاه‌ها سالانه هزینه‌ای حدود 700 الی 800 یورو از دانشجویان دریافت می‌کنند. بنابراین برای مهاجرت تحصیلی به آلمان باید نامه تمکن بانکی که تایید کند شما قادر به پرداخت هزینه دانشگاهی و هزینه‌های یک سال زندگی در آلمان هستید را تایید کند. دولت آلمان هزینه‌های زندگی در این کشور را به طور ماهیانه برای هر فرد حدود 750 یورو تخمین زده است.

پس از گرفتن اقامت آلمان و ادامه تحصیل، این کشور به شما اجازه داشتن کار پاره وقت در حین تحصیل را می‌دهد. پس این امکان برای شما فراهم است که بتوانید کار کنید و هزینه‌های زندگی خود را در این کشور پیشرفته مدیریت کنید.

شرایط و مدارک لازم برای اقدام به تحصیل مقطع کارشناسی به صورت زیر است:

  • داشتن گذرنامه
  • داشتن انگیزه نامه
  • گرفتن مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی (وابسته به دانشگاه مقصد)
  • داشتن تاییدیه بانکی برای تمکن مالی
  • اصل و ترجمه همه مدارک تحصیلی مورد نیاز به همراه ریزنمرات (دیپلم و پیش دانشگاهی)

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

کسانی که دوره تحصیلی لیسانس یا کارشناسی خود را در ایران گذرانده‌اند، برای ادامه تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند برای دانشگاه‌های آلمان اپلای کنند. لازم است یادآوری کنیم که اگر مدرک لیسانس خود را از دانشگاه پیام نور و یا علمی-کاربردی دریافت کرده‌اید، متاسفانه شانسی برای گرفتن پذیرش کارشناسی ارشد ندارید چرا که گذراندن دوره لیسانس در یک دانشگاه سطح علمی بالا برای دانشگاه‌های آلمان مهم است.

طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ممکن است یک تا 2 سال طول بکشد. این زمان بستگی به رشته مورد نظر شما که می‌خواهید در آن ادامه تحصیل بدهید دارد. همچنین از زمان گرفتن مدرک کارشناسی یا لیسانس شما نباید بیشتر از 4 یا 5 سال گذشته باشد. کسانی که مدرک لیسانس خود را از دانشگاه‌های آلمان دریافت نکرده باشند، این مدارک باید در ابتدا توسط دفتر بین المللی این کشور تایید شود. مدارک لازم برای گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد شامل این موارد است:

  • داشتن پاسپورت
  • داشتن انگیزه نامه
  • گرفتن مدرک زبان
  • داشتن تاییدیه بانکی برای تمکن مالی
  • اصل و ترجمه همه مدارک تحصیلی مورد نیاز به همراه ریزنمرات (دیپلم، پیش دانشگاهی و لیسانس)

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع دکتری

گرفتن اقامت و مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع دکتری کار دشواری است. فرایند این کار با دو مقطع قبلی متفاوت است. اولین قدم برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان در مقطع دکترا این است که رزومه قوی داشته باشید. داشتن رزومه قوی شامل سابقه خوب در کارهای پژوهشی، انتشار مقالات علمی معتبر، دلشتن معدل لیسانس بالا و … است. اگر رزومه خوب و قابل اعتمادی دارید، باید به دنبال استاد راهنمای موردنظرتان باشید تا ایشان را قانع کنید که برای تز دکتری به شما اعتماد کنند. مصاحبه با اساتید راهنما ممکن است چند جلسه به طول بینجامد. همچنین برای قبولی در این مقطع، باید از سطح زبانی بسیار خوبی برخوردار باشید.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل پزشکی

پزشکی از جمله رشته‌های پرمتقاضی برای مهاجرت تحصیلي به آلمان است. پزشک‌ها بدلیل درآمد خوبی که پس از فارغ التحصیلی کسب می‌کنند (حدود 8500 یورو در ماه) و همچنین جایگاه خوب اجتماعی آنها، بسیاری را ترغیب به ادامه تحصیل و کسب دانش در رشته پزشکی می‌کنند. تسلط به زبان آلمانی برای یادگیری این رشته دانشگاهی بسیار مهم است چرا که همه دروس این رشته به زبان آلمانی می‌شود. مدت زمان این رشته دانشگاهی حداقل 6 سال و نیم به طول می‌انجامد.

برای قبولی در این رشته می‌توان مستقیما پس از پایان دوره دبیرستان و یا بعد از دوره مقدماتی Studienkolleg در کالج اقدام کرد. کسانی که در ایران در رشته‌های پزشکی قبول شده‌اند، بعد از گذراندن 40 واحد درسی، می‌توانند برای ادامه تحصیل در آلمان به دانشگاه‌های این کشور بروند و در آنجا به ادامه تحصیل بپردازند.

تحصیل پزشکی در آلمان نیز نیازمند اخذ ویزای تحصیلی از این کشور است. برای گرفتن ویزای تحصیلی پزشکی مدارک زیر لازمند:

  • نامه تاییدیه تمکن مالی کافی
  • کامل کردن فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • فراهم کردن
  • پاسپورت
  • عکس پاسپورتی
  • نامه پذیرش از دانشگاه‌های آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل دندانپزشکی

مدت زمان تحصیل رشته دندانپزشکی در آلمان

مدت زمان تحصیل رشته دندانپزشکی در آلمان

برای کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارند، رشته دندانپزشکی نیز یکی از گزینه‌های پیش روی آنهاست. مدت زمان تحصیل رشته دندانپزشکی در آلمان حدود 5 تا 6 سال طول می‌کشد و اگر قصد گرفتن تخصص در هر یک از زیرشاخه‌های این رشته را دارید، گرفتن تخصص 3 تا 6 سال زمان می‌برد.

دانشگاه‌های پزشکی در آلمان پر متقاضی هستند و رقابت برای گرفتن پذیرش در این دانشگاه‌ها بسیار بالاست. بنابراین داشتن نمرات خوب به خصوص در درس‌های زیست شناسی و شیمی شانس شما را برای قبولی در رشته دندانپزشکی به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. همچنین اعتبار مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی شما باید توسط این موسسات تایید شوند.

رشته دندانپزشکی نیز مانند رشته پزشکی در دانشگاه‌های آلمان به زبان آلمانی تدریس می‌شوند و برای قبولی در این رشته باید مدرک زبان آلمانی با سطح c1 را ارائه دهید.

مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق کالج

از دیگر روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل، شرکت در دوره‌های برگزار شده در کالج‌های آلمان است. کالج‌ها برخلاف دانشگاه‌ها، دوره‌های آموزشی کوتاه تری برگزار می‌کنند و تنوع بیشتری در رشته‌های آموزشی دارند.

از شرایط مورد نیاز برای شرکت در دوره‌های کالج‌های آلمان، شرایط سنی آن است. بهتر است که سن متقاضیان بیشتر از 23 سال نباشد تا راحت‌تر بتوانند پذیرش دریافت کنند. شرکت در دوره‌های کار-تحصیل در این کالج‌ها این امکان را برای دانشجویان فراهم می‌کند تا در حین تحصیل، کار کنند و درآمد داشته باشندو هزینه‌های زندگی در آلمان را مدیریت کنند.

مهاجرت تحصیلی به آلمان از طریق دوره زبان

در این روش، متقاضی انتخاب می‌کند که برای گذراندن یک دوره آموزشی زبان قصد مهاجرت به آلمان را دارد. اما بهتر است در همین ابتدا بگوییم که این روش برای مهاجرت از طریق تحصیل توصیه نمی‌شود. اگر درخواست گذراندن دوره‌های زبان برای گرفتن ویزای تحصیلی را بدهید، احتمال اینکه درخواست شما رد شود، زیاد است. چرا که افسر ویزا با دقت همه دلایل شما برای مهاجرت را می‌خواند. اگر با بررسی درخواست شما و مقایسه همین دوره‌ها در کشور خودتان، این ذهنیت در او ایجاد ‌شود که شما قصد گرفتن پناهندگی در آلمان را دارید و هدف اصلی شما تحصیل نیست، درخواست ویزای شما ریجکت خواهد شد.

شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به آلمان

گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان، بسیار بستگی به شرایط سنی مناسب متقاضیان دارد. قبولی در هر مقطع تحصیلی در دانشگاه‌های آلمان، شرایط سنی خاص خود را دارد که متقاضیان باید در نظر داشته باشند. شرایط سنی برای هر مقطع تحصیلی از قرار زیر است:

  • حداکثر سن مناسب برای قبولی در مقطع کارشناسی: 23 سال
  • حداکثر سن مناسب برای قبولی در مقطع کارشناسی ارشد: 30 سال
  • حداکثر سن مناسب برای قبولی در مقطع دکتری: 31 سال
  • حداکثر سن مناسب برای قبولی در رشته‌های پزشکی: 23 سال

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های دولتی شانس تحصیل رایگان در آلمان را برای شما فراهم می‌کند و شما فقط موظفید تا سالیانه مبلغ بسیار کمی را به دانشگاه بپردازید. اما در کنار این هزینه جزئی، تمام هزینه‌های زندگی روزمره‌تان نیز با خودتان است و دانشگاه مسئولیتی در قبال آنها ندارد. به همین خاطر است که برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید حتما نامه تمکن مالی را ارائه دهید تا به افسران ویزا ثابت کنید که به اندازه یک سال زندگی در آلمان تمکن مالی دارید.

در ادامه لیستی از هزینه‌های روزمره زندگی در این کشور اروپایی را برایتان آورده‌ایم تا یک نگاه کلی به هزینه‌ها داشته باشید:

اقلام مورد نیاز روزمرههزینه ها به یورو
یک بطری آب معدنی نیم لیتری1.91
شیر یک لیتری0.71
یک کیلو پیاز1.12
یک کیلو سیب زمینی0.98
بلیط تک نفره برای وسایل حمل و نقل عمومی2.70
12 عدد تخم مرغ1.85
یک وعده غذا در رستوران10
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر650

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آلمان

پس از اینکه گزینه موردنظر خود را برای مهاجرت تحصیلي به آلمان انتخاب کردید و  از دانشگاه دلخواه خود در این کشور نامه پذیرش را دریافت کردید، حالا نوبت این است که مدارک لازم را تهیه کنید و برای گرفتن ویزای تحصیلی به سفارت این کشور ارائه دهید. متاسفانه از زمان ارائه مدارک تا گرفتن ویزای تحصیلی آلمان از طریق سفارت، ممکن است تا 2 سال به طول بینجامد.

  • پاسپورت
  • 2 قطعه عکس با ابعاد 45*35 میلیمتر و پس زمینه طوسی
  • تکمیل کردن 2 فرم درخواست ویزا
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • نسخه اصلی و ترجمه تمام مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • نامه تمکن مالی
  • بیمه دانشجویی با حداقل 3 ماه اعتبار
  • ارائه سند ازدواج در صورت متاهل بودن
  • نوشتن انگیزه نامه قانع کننده
  • داشتن مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی (بستگی به این دارد که دانشگاه مد نظر شما به چه زبانی تدریس می‌کند)
  • پرداخت هزینه بررسی پرونده توسط سفارت به مبلغ 60 یورو

برترین دانشگاه های آلمان

دانشگاه های برتر برای مهاجرت تحصیلی به آلمان

یکی از مهم‌ترین دلایل برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل این است که دانشگاه‌های این کشور  از رتبه‌های علمی بسیار خوبی در سطح بین الملل برخوردارند.

نام دانشگاهرتبه در جهان
دانشگاه فنی مونیخ64
دانشگاه لودویگ ماکسیملیان مونیخ66
دانشگاه روبرت کارلز هایدلبرگ68
دانشگاه فنی KIT107
دانشگاه هامبولت برلین120
دانشگاه آزاد برلین123
دانشگاه فنی آخن146
دانشگاه فرایبورگ163
دانشگاه فنی برلین178
دانشگاه ایبرهارد کارل173
دانشگاه صنعتی درهزن210
دانشگاه هامبورگ232

بورسیه های تحصیلی آلمان

گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های آلمان از اغواکننده ترین روش‌های مهاجرت تحصیلی به آلمان است. اما دشواری این کار چندین برابر سایر راه‌هاست. چرا که بورسیه‌های تحصیلی به افرادی که دارای استعدادهای خاص هستند تعلق می‌گیرد. دانشگاه‌های آلمان برای دادن بورسیه تحصیلی به دانشجویان درآمد والدین و یا خود شخص و یا ملیت آن شخص را در نظر نمی‌گیرند و تنها استعداد خاص و منحصربفرد متقاضیان در مرکز توجه خواهد بود.

معمولا گرفتن بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری بسیار راحت‌تر از گرفتن آن در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد است و داشتن یک رزومه قوی برای دانشجویان دکترا باعث می‌شود تا شانس بیشتری برای گرفتن بورسیه داشته باشند. برنامه‌های بورسیه تحصیلی مختلفی در کشور آلمان به دانشجویان تعلق می‌گیرند. این برنامه‌ها که شامل بورسیه‌های متفاوت از سمت موسسات آموزشی مختلف در سراسر آلمان است توسط سازمان DAAD به متقاضیان معرفی می‌شود. در ادامه به معرفی برخی از این برنامه‌های بورسیه تحصیلی می‌پردازیم. هر چه استعداد شما خاص‌تر و رزومه شما پربارتر باشد، شانس قبولی شما در این بورسیه‌ها بیشتر است.

بورسیه Mailcheck1500 دلار ماهیانهمقطع کارشناسی
بورسیه trendhim talent2000 یورو ماهیانهمقطع کارشناسی
بورسیه بنیاد فردریش ایبرت1000 یورو ماهیانهمقطع کارشناسی ارشد
بورسیه بنیاد علمی علوم آلمانی1250 یورو ماهیانهمقطع دکتری
بورسیه stipendiumplus1350 یورو ماهیانهمقطع دکتری

شرایط اقامت از طریق مهاجرت تحصیلی به آلمان

افرادی که از طریق تحصیل تمایل به مهاجرت به کشور آلمان را دارند، مجوز اقامت در این کشور را نیز از این کشور دریافت می‌کنند. در پاراگراف‌های قبلی درباره شرایط گرفتن اقامت تحصیلی به آلمان توضیح دادیم که مختصر آن به شرح زیر است:

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمانداشتن شرایط سنی مناسب با هر مقطع تحصیلی
داشتن تمکن مالی مناسب
گرفتن پذیرش از دانشگاه مورد نظر
داشتن مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی

(بسته به دانشگاه مقصد)

اما شاید این سوال در ذهنتان به وجود آمده باشد که شرایط اقامت دانشجویان پس از فارغ التحصیلی چگونه خواهد بود؟ اگر متقاضیان پس از تمام کردن تحصیلات خود در آلمان تصمیم به بازگشت به کشور خود را داشته باشند، بدون انجام هیچ کاری فقط باید امتحانات خود را پشت سر بگذرانند و پس از اتمام دوره تحصیلی به کشورشان برگردند. اما اگر مایل به اقامت در آلمان و پیدا کردن کار و ادامه زندگی در این کشور باشند، شرایط کمی فرق می‌کند.

فارغ‌التحصیلانی که در طول دوره تحصیل خود فقط درس خوانده‌اند و کار تمام وقت و یا پاره وقتی برای خود پیدا نکرده‌اند، پس از تمام شدن امتحان‌هایشان باید به دفاتر محلی مراجعه کنند و درخواست تمدید اقامت به منظور پیدا کردن کار بدهند. در این صورت دولت آلمان اقامت شما را به مدت 18 ماه تمدید خواهد کرد و شما 18 ماه فرصت دارید تا شغل مورد نظر خودتان را در این کشور پیدا کنید. اگر موفق به پیدا کردن کار شدید، حال نوبت آن است که برای گرفتن اقامت کاری در این کشور اقدام کنید و مدارک مورد نطر خود را ارائه دهید. همچنین اگر متقاضیان قبل از تمام شدن اقامت تحصیلی خود شغل مناسبی را پیدا کنند، دیگر نیاز به گرفتن اقامت 18 ماهه ندارند و با فراهم کردن مدارک لازم می‌توانند مستقیما برای گرفتن اقامت کاری اقدام کنند.

مدارک لازم برای گرفتن اقامت کاریابیپاسپورت
آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی پایان تحصیلات از سوی دانشگاه
بیمه سلامت
مدرک ضمانت مالی

مهاجرت تحصیلی به آلمان و اخذ تابعیت

صرف گذراندن دوران تحصیلی در المان باعث نمی‌شود که متقاضیان بتوانند تابعیت و اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. گرفتن تابعیت این کشور شرایطی دارد که در ادامه به طور مفصل توضیح می‌دهیم.

اگر شخصی در حین تحصیل و یا در حین اقامت کاریابی (همان اقامت 18 ماهه) بتواند در این کشور شغل مناسبی پیدا کند، در مرحله بعدی برای تمدید اقامت در آلمان 2 گزینه پیش روی خود دارد. متقاضی می‌تواند انتخاب کند که آیا می‌خواهد برای گرفتن مجوز اقامت آلمان اقدام کند یا دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا. اینکه شخص کدام یک از این 2 گزینه را انتخاب کند بستگی به این دارد که برای آینده خود چه برنامه‌ای دارد. اگر می‌خواهد در کشور دیگری در اروپا زندگی و کار کند، طبیعتا گرفتن کارت آبی اروپا گزینه بهتری است. اما اگر قصد ماندن در آلمان و زندگی در این کشور را دارد پس بهتر است برای گرفتن اقامت آلمان اقدام کند.در صورت اخذ هر یک از این مجوزها _چه کارت آبی اتحادیه اروپا باشد چه اقامت آلمان- 2 سال بعد می‌توانید برای گرفتن اقامت دائم آلمان اقدام کنید. دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا مختص دانشجویان و افراد متخصصی  است که خارج از این اتحادیه قرار دارند. از جمله ویژگی‌های متمایز کارت آبی عبارت است از:

  • تضمین شرایط کاری و حقوق یکسان برای اتباع خارجی
  • جابجایی آزاد و بلامانع در اتحادیه اروپا و منطقه شینگن
  • برخورداری از برخی حقوق اجتماعی مانند بیمه بیکاری
  • دارای قوانینی برای گرفتن اقامت دائم
  • آزادی مشارکت
  • پیوستن راحت به خانواده
دریافت اقامت آلمان و یا کارت آبی

دریافت اقامت آلمان و یا کارت آبی

شرایط لازم برای گرفتن کارت آبی اتحادیه اروپا به قرار زیر است:

  • متقاضی باید تبعه غیر اتحادیه اروپا باشد.
  • دارای تحصیلات عالیه و یا مهارت یا تخصص کافی باشد.
  • دارای یک مدرک دانشگاهی از یکی از دانشگاه‌های آلمان باشد.
  • دارای یک قرارداد کاری رسمی و یا پیشنهاد کاری حداقل حقوق سالانه‌ی 49800 یورو باشد. (این رقم برای برخی از مشاغل مانند دانشمندان، ریاضیدانان، پزشکان، مهندسین فناوری و … استثناهایی دارد).

اگر متقاضی موفق به دریافت اقامت آلمان و یا کارت آبی شود، پس از گذراندن مدت زمان مشخص و داشتن شرایط لازم می‌تواند برای گرفتن تابعیت آلمان و پاسپورت این کشور اقدام کند.

  1. اگر متقاضی به مدت 5 سال در آلمان زندگی کرده باشد، می‌تواند برای گرفتن اقامت دائم و اگر 8 سال زندگی کرده باشد برای گرفتن تابعیت و پاسپورت آلمان اقدام کند.
  2. باید درای عدم سابقه کیفری باشد.
  3. تسلط به زبان آلمانی حداقل در سطح b1 داشته باشد.
  4. به قانون اساسی آلمان احترام بگذارد و به آن پایبند باشد.
  5. این تضمین را به دولت بدهد که می‌تواند هزینه‌های زندگی را مدیریت کند.

سخن پایانی

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل یکی از گزینه‌های رایج برای مهاجرت ایرانیان است. کشور آلمان کشوری توسعه یافته در قاره اروپا است که دارای رشد اقتصادی قابل توجهی است و دانشگاه‌های این کشور نیز از سطح علمی بسیار خوبی برخوردارند. همچنین رایگان بودن هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های آلمان باعث شده است تا اتباع خارجی بیشماری برای گرفتن پذیرش از این دانشگاه‌ها اقدام کنند. در این مقاله یادآور شدیم که با داشتن شرایط سنی مناسب، مدرک زبان مرتبط و  داشتن تمکن مالی می‌توان از طریق تحصیل به آلمان مهاجرت کرد.

4.2/5 - (5 امتیاز)

27 دیدگاه برای “مهاجرت تحصیلی به آلمان + شرایط و هزینه تحصیل

  1. زیست گفت:

    سلام وقت بخیر من 17 سال سن دارم وسال اینده کنکور میدم یعنی الان یازدهم رشته تجربی ام.
    میشه سال اینده کنکور بدم بعدش برا دانشگاه برم المان لطفا راهنمایی کنید.

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقت بخیر برای آلمان معدل بالا و مدرک زبان آلمانی مهمه

  2. آوید گفت:

    سلام 27 سالمه مدرک ایلس 6.5 و الماانی b1 دارم معدل 16 دولتی و رشتم شیلاته و در زمینه رشتم چیزی درست کردم و برای اراعه دارم چقدر شانس پذیرش دارم؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقت بخیر
      برای ارشد اگه مد نظرتونه به زبان آلمانی ب۲ لازم دارید ولی به زبان انگلیسی آیلتس ۶.۵ اکی هست

      1. آوید گفت:

        اگر b2 بگیرم ایا شانس بورس دارم یا اینکه باید مقاله و .. داشته باشم ؟

        1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

          سلام وقت بخیر
          بله با مدرک زبان آلمانی و معدل خوب میشه از تحصیل رایگان آلمان استفاده کرد

      2. مهر گفت:

        سلام‌ وقت‌ بخیر
        من‌ دبیرستانی‌ هستم‌ و‌ سال‌ دیگه‌ کنکور‌ تجربی‌ دارم‌ اما‌ میخوام‌ برای‌ دانشگاه‌ برم‌ المان‌ من‌میتونم‌ اینجا‌ کنکور‌ بدم‌ رشته‌ پزشکی‌ قبول‌ بشم‌ بعد‌ برای‌ تحصیل‌ برم‌ یا‌ باید‌ برم‌ اونجا‌ کنکور‌ بدم‌ و‌ پزشکی‌ قبول‌ شم‌ تا‌ دانشگاه‌ اونجا‌ برم

        1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

          سلام وقت بخیر
          برای تحصیلی پزشکی در آلمان شما ابتدا در آلمان آزمون میدید و بعد وارد کالج میشد و بعد دانشگاه
          در صورتی که فقط ایران ۲ ترم دانشگاه خونده باشید تنها کالج آلمان رو لازم نیست برید

  3. عباس گفت:

    سلام خسته نباشید
    برای پذیرش در مقطع ارشد معدل دیپلم حداقل باید چند باشد و آیا این نمره از روی معدل کل دیپلم هست.

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و احترام
      مدارک و الزامات مورد نیاز بسته به دانشگاه انتخابی شما دارد.

  4. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

    سلام روزتون بخیر
    برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان معدل کارشناسی و دیپلم شما حائز اهمیت است. مدرک زبانی که باید ارائه دهید بستگی به دانشگاه و رشته تحصیلی شما دارد.

  5. بهار گفت:

    سلام
    ببخشید تمکن مالی برای آلمان ماهانه باید مدارکش رو ارائه بدیم یا سالانه ؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      تمکن مالی می بایست سالانه ارائه گردد.

  6. سامان گفت:

    سلام بنده دانشجو دانشگاه آزاد و نمره کتبی دیپلمم ۱۷.۵۰ و کله ۳ سال ۱۹.۵۰و خواهرم دانشگاه الزهرا با کتبی ۱۸ و کل ۳ سال ۱۹.۷۵ و هردو کمتر از ۲۵ سال سن داریم آیا برای مهاجرت دانشگاه ازاد هم معدلش قبوله؟ و خواهرم با اینکه الزهرا میخونه ولی معدلش به عنوان دولتی قابل معتبری هست؟؟ و هردو قصد مهاجرت به المان رو داریم

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      کدام دانشگاه ازاد تحصیل کرده اید؟ تعدادی از دانشگاه آزاد های ایران مورد تایید وزارت آموزش و پرورش ترکیه می باشد.

  7. نسرین گفت:

    سلام من ایران دبیرستانمو تموم کردم ولی دانشگاه نرفتم میخوام برای تحصیل داخل المان اقدام کنم چجوری باید برای دانشگاهاشون اقدام کنم

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام روزتون بخیر
      تحصیل در آلمان به معیارهایی مانند سن، مدرک تحصیلی و مدرک زبان شما بستگی دارد. متاسفانه اطلاعات شما برای ارائه مشاوره کافی نمی باشد. با ما در ارتباط باشید.

  8. محمدرضا گفت:

    سلام
    بنده رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک با معدل 19 هستم. مقطع کارشناسی رو از دانشگاه صنعتی اصفهان گرفتم. سابقه ی فعالیت های پژوهشی و علمی در دوران تحصیل رو هم دارم. آیلتس 6.5 هم دارم. می خواستم برای رشته ی میدان یا مدار مجتمع اقدام کنم. ولی بودجم حدود 100 ملیون تومان هست. آیا شرایط من مناسب هست؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      تحصیل در آلمان رایگان است و تنها هزینه ای که نیاز دارید تمکن مالی حدود 10 هزار یورویی است.

  9. reza گفت:

    سلام
    22 ساله هستم مدرک کارشناسی مکانیک از دانشگاه یزد با معدل کل 14 دارم (معدل دیپلم 19) مسلط به زبان انگلیسی و b1 المانی هستم میخواستم بدونم شرایطم برای تحصیل در آلمان برای کارشناسی ارشد مساعد هست؟ بیشتر از نظر معدل کارشناسی خودم نگران هستم. تشکر.

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      انتخاب رشته تحصیلی در آلمان بسته به معدل شما دارد. به علت رقابت بسیار و رایگان بودن دانشگاه های آلمان نیاز به ارائه معدل بالاتری می باشد.

  10. سحر بادامی گفت:

    سلام خسته نباشید من رشته تحصیلیم کارشناسی میکروبیولوژی ولی در باشگاه مربی ورزش هستم قصد دارم برای ادامه تحصیل به المان برم و در رشته تربیت بدنی شروع به درس خوندن کنم

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      متاسفانه اطلاعات شما برای ارائه مشاوره کافی نمی باشد.

  11. ازاده وزیری گفت:

    سلام
    من میخوام بدونم برای مقطع ارشد رشته شیمی از چه دانشگاه هایی میتونم راحت و زود برای ترم زمستان 2019 بدون مدرک زبان پذیرش بگیرم؟
    الان مدرک زبان B1 دارم تا یک ماه دیگه B2 میگیرم

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      برای اخذ پذیرش نمرات، سن و غیره شما حائز اهمیت است. متاسفانه اطلاعات شما برای ارائه مشاوره کافی نمی باشد. لطفا با ما در ارتباط باشید.

  12. بهنام حق پرست گفت:

    سلام ، خسته نباشيد
    من ٣٢ سالمه و مدرك دانشگاهي ندارم، فني و حرفه اي درس خوندم،وارد دانشگاه سراسري برق صنعتي شدم و سه ترم بعد سال ٨٤ اخراج شدم،كار عكاسي حرفه اي انجام ميدم،مسلط به چند نرم افزار هستم،مدارك مختلف عكاسي،تدوين،نرم افزار هاي عكاسي گرافيكي دارم، ده سال پيش دو ترم زبان خوندم در موسسه گوته ولي نشد برم، پايان خدمت دارم،
    رشته هاي مورد علاقه من سينما و حيات وحش هست،
    مي خواستم بدونم با توجه به شرايط من ، ميشه در آلمان تحصيل رايگان انجام بدم؟ منظورم همون دانشگاه هاي دولتي هست كه هزينه خيلي كمي دريافت مي كنند.
    سپاس

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      تحصیل در آلمان محدودیت سنی دارد و متاسفانه با شرایط شما امکان تحصیل کارشناسی در آلمان وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *