شرایط زندگی در سوئد

کشور سوئد به دلیل رعایت کردن حقوق شهروندی یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای زندگی است که می تواند مقصد بسیار ایده آلی برای زندگی و مهاجرت باشد. از این رو کارشناسان ما در موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) تلاش نموده اند که با جمع آوری اطلاعات مخصوص به این کشور شما را در رسیدن به هدفتان و شرایط زندگی در سوئد یاری نمایند.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

شرایط زندگی در سوئد چگونه است

کشور سوئد در بسیاری از معیارهای رفاهی نسبت به اکثر کشورها در” شاخص زندگی بهتر” عملکرد خوبی داشته است. سوئد رتبه بالاتر از میزان متوسط در تمام ابعاد از جمله کیفیت محیطی، مشارکت مدنی، تحصیلات و مهارت، تعادل زندگی و کار، گرایش های رفاهی، درآمد و منابع طبیعی، اشتغال و درآمد، وضعیت سلامت، مسکن سازی، امنیت شخصی و ارتباطات اجتماعی را به خود اختصاص داده است. این رتبه بندی ها بر اساس اطلاعات موجود انجام شده است.

پول معیاری مهم برای دستیابی به استانداردهای بالای زندگی است. طبق OECD (سازمان همکاری اقتصادی و توسعه) متوسط درآمد خالص هر خانوار 30563 دلار در سال می باشد که تقریبا با متوسط درآمد مردم در سوئد ( 30553 دلار در سال) برابر است. لازم به ذکر است که تضاد طبقاتی زیادی در این کشور وجود دارد_20% جمعیت پولدار سوئد 4 برابر بیشتر نسبت به 20% جمعیت فقیر درآمد دارند.

میزان متوسط وضعیت کار در سوئد طبق OECD حدود 67% است ؛ در سوئد 76 % افراد 15 تا 64 سال مشغول به کار هستند؛ 78 % مردان و 75 % زنان . در این کشور تنها 1 % کارمندان ساعات بسیار طولانی کار می کنند که این کمترین میزان نسبت به میزان متوسط اعلام شده ( 13%)از طرف OECD است . تقریبا 2 % مردان ساعات بسیار طولانی در سوئد کار می کنند. (هیچ زنی در سوئد ساعت کاری بسیار طولانی ندارد.)

تحصیلات خوب و داشتن مهارت ، لازمه پیدا کردن کار مناسب می باشند. در سوئد 83 % افراد 25 تا 64 سال ، تحصیلات متوسطه خود را تکمیل کرده اند که بالاتر از میزان متوسط OECD که 74% است، می باشد. در حقیقت 82% مردان و 84% زنان موفق به تکمیل دوره دبیرستان خود شده اند.

از نظر کیفیت نظام آموزشی ، میانگین نمره دانش آموزان در سواد خواندن، ریاضی و علوم در برنامه بین المللی ارزیابی دانش آموزان OECD حدود 496 بوده است که بالاتر از میزان متوسط OECD که 486 است، می باشد. در سوئد دختران عملکرد بهتری نسبت به پسران دارند و نمره دختران 16 امتیاز بیشتر از نمره پسران است که بسیار بیشتر از امتیاز اعلام شده توسط OECD که 2 است، می باشد.

طول عمر در سوئد 82 سال است که 2 سال بیشتر از میزان متوسط OECD که 80 سال است، می باشد. طول عمر زنان 84 سال و مردان 80 سال است. سطح PM2.5 جوی _ذرات آلاینده هوا که به اندازه ای کوچک هستند که وارد ریه ها شده و باعث آسیب به آنها شوند_ 6.2 میکروگرم در متر مکعب است که بسیار کمتر از میانگین OECD که 13.9 میکروگرم در هر متر مکعب است ، می باشد. کیفیت آب سوئد بسیار خوب است زیرا 95 % افراد از کیفیت آب این کشور راضی هستند که از متوسط میزان OECD که 81 % است، بیشتر می باشد.

در سوئد حس وحدت و سطح مشارکت عمومی در میان مردم بخوبی دیده می شود. زیرا 92 % افراد بر این باورند که همیشه یک نفر برای کمک وجود دارد که این میزان از متوسط OECD که 89 % است ، بیشتر می باشد. گردهمایی و مشارکت رای دهندگان ، معیار سنجش مشارکت شهروندان در پروسه های سیاسی، در انتخابات اخیر 86 % بوده است ، که از میزان متوسط OECD که 69 % است بیشتر می باشد.

به طور کلی طبق متوسط OECD، مردم سوئد از زندگی خود رضایت بیشتری دارند. زمانی که راجع به میزان رضایت از زندگی از مردم سوئد سوال پرسیده شد، متوسط عدد انتخاب شده از طرف مردم از بین 0 تا 10 عدد 7.3 بود که از متوسط OECD که 6.5 است، بالاتر می باشد.

مزایا و معایب و مشکلات زندگی در سوئد

مزایا، در هر زمان از سال در سوئد، طبیعت و فضای سبز وجود دارد. افراد بومی مقاله ای را با این موضوع به چاپ رساندند: ” استکهلم دارای 40 درصد فضای سبز می باشد و پارکی در این شهر به مساحت 400 متر وجود دارد که در هر زمان سبز است.” روزهای طولانی و فوق العاده تابستان مناسب برای گردش، پاییز با طراوت با روزهای بارانی و برگ های زرد و قرمز، زمستان های سرد و تاریک پوشیده از برف و شکوفه های گیلاس فراوان در بهار ؛ تمام فصل ها را می توان در این کشور احساس کرد.

شهروندان، ساکنان، دانشجویان تحت پوشش بیمه درمانی ملی قرار دارند. این بدان معناست که شما لازم نیست هزینه ای تا زمان ویزیت دکتر پرداخت کنید، پس از آن ممکن است لازم باشد مبلغ 15_20 دلار را پرداخت کنید. مرخصی زایمان در هنگام تولد فرزند به پدر و مادر تعلق می گیرد. 90 روز به پدر و 90 روز به مادر تعلق می گیرد و ممکن است 30 روز دیگر به هر دوی آنها تعلق بگیرد. لازم به ذکر است که تمام مرخصی ها با حقوق می باشند. غذاهای سوئدی منحصر به فرد، لذیذ و خوشمزه هستند.

مزایا و معایب و مشکلات زندگی در سوئد

معایب زندگی در سوئد:

استکهلم و سایر شهرهای سوئد مانند گوتنبرگ با بحران مسکن مواجه هستند و 225 شهرک از 290 شهرک با کمبود مسکن مواجه اند. در نتیجه مسکنی با قیمت مناسب وجود ندارد و صف های انتظار برای دریافت مسکن طولانی هستند و حدود 50 سال طول می کشد تا تمام مردم به یک قرارداد بلند مدت ثابت دسترسی پیدا کنند.

هر فرد با سابقه طولانی یا کم باید گواهی نامه خود را هر سال یک بار تمدید کند و در دوره اجباری تعلیم آموزش رانندگی شرکت کند و پس از آن در دو آزمون تئوری و عملی شرکت و نمره قابل قبول را کسب کند تا بتواند مجددا گواهینامه رانندگی را دریافت کند. این پروسه 497 _ 1862 دلار هزینه دارد.

به دلیل ارزش بالای حریم شخصی، مودبانه نیست که با افراد غریبه گفت و گویی داشته باشید و ملاقات و صحبت با افراد بومی بسیار مشکل است. هزینه خدمات در سوئد بسیار زیاد است. به عنوان مثال هزینه پدیکور در امریکا و کانادا 30 دلار است در حالی که در استکهلم باید 60_130 دلار هزینه کنید. به طور کلی هزینه زندگی از مسکن تا لباس، بنزین، حمل و نقل عمومی، مشروبات، بلیط سینما بسیار گران است.

وضعیت اقتصاد سوئد

رتبه ی اقتصادی کشور سوئد برای زندگی 72.5 می باشد که این کشور را به رتبه ی اقتصادی 19 در فهرست اقتصادی سال 2019 تبدیل کرده است؛ البته به طور کلی این امتیاز به علت کاهش یک پارچگی دولت و اعتبارات دولتی در حدود 1.1 کاهش یافته است. سوئد در میان 44 کشور موجود در ناحیه ی اروپا، دارای رتبه ی دهم می باشد و امتیاز کلی آن بالا تر از میانگین منطقه و جهان می باشد.

استانداردهای قابل تحسین زندگی در این کشور، نتیجه ای از اقتصاد بهینه و مطلوب آن است که به دلیل سیاست های بازار آزاد آن، باعث افزایش انعطاف پذیری و جریان های بزرگ تجاری و سرمایه گذاری در این کشور می شود. سرانه ی تولید نا خالصی ملی( GNP) در این کشور یکی از بالا ترین ها در جهان می باشد؛ هم چنین مالیات ها نیز در این کشور بالا می باشد. این کشور به علت صادرات خود، حدود یک سوم از تولید ناخالص داخلی آن(GDP) ، به طور زیادی وابسته به تجارت بین المللی آزاد برای حفظ سطح زندگی در آن می باشد.

در سال 1991 این کشور واحد ارز خود یعنی کرون را به سازمان ارز اروپا( ecu) معرفی کرد( که در سال 1999 یورو جایگزین آن شد). نرخ تورم سالانه در سوئد در ماه دسامبر سال 2018 در حدود 2 درصد اعلام شده بود (هماند ماه گذشته ی آن)؛ علاوه بر این متوسط نرخ تورم سالانه در این کشور از سال 1980 تا سال 2018 در حدود 3.51 درصد می باشد که بالا ترین نرخ تورم در این کشور در حدود 15.50 درصد( در سال 1980) و کم ترین آن در حدود -1.6 درصد( در سال 2009) به ثبت رسیده است.

این کشور هم چنین با مشکلاتی مواجه است که باعث شده اند اکثر سرمایه گذاری ها در زمینه های صنایع، در خارج از این کشور صورت گیرند، هم چنین اکثر شرکت های بزرگ صنعتی سوئد، چند ملیتی می باشند. در سوئد مهمترین رده در شاخص قیمت مصرف کننده، هزینه های مسکن و قبض های آن( آب و برق) می باشد (حدود 23 درصد از وزن کل آن).

آمار بیکاری کشور سوئد

نرخ بیکاری در تمامی کشور های دنیا از جمله کشور سوئد به عنوان درصد افراد بیکار جامعه در کل نیروی کار کشور تعریف می شود. نیروی کار شامل مجموع افراد شاغل و افراد بیکاری است که به صورت فعالانه برای یافتن کار به جست و جو پرداخته اند ولی موفق به یافتن کار نشده اند. نیروی کار شامل کودکان، افراد بازنشسته و افرادی که به دنبال کار نمی گردند نمی شود. نرخ بیکاری به ندرت کمتر از 4-5 درصد گزارش می شود.

همیشه افرادی وجود دارند که بین بخش های مختلف اقتصادی در ترددند و یا بین شهرهای مختلف در رفت و امدند. وقتی که کشوری به رکود اقتصادی برسد این نرخ بیکاری می تواند به رقم های بالاتری برسد. نرخ بیکاری در کشور سوئد در سپتامبر سال به 6.47 درصد افزایش یافت. این مقدار در ماه آگوست 6.43 درصد گزارش شده بود. آمار بیکاری کشور سوئد به صورت ماهیانه به روز رسانی می شود و اطلاعات مربوط به آن از ژانویه سال 1983 تا سپتامبر سال 2018 موجود است و می توان گفت که نرخ بیکاری کشور سوئد در طی این سالها به صورت میانگین 6.74 درصد تخمین زده می شود.

آمار بیکاری کشور سوئد

این درصد در ژوئن سال 1997 به بالاترین حد خود، 10.50 درصد و در جولای سال 1989 به پایین ترین میزان خود، 1.30 درصد رسید. در اخرین گزارشات CEIC، جمعیت کشور سوئد در ماه دسامبر سال 2017، 10.12 میلیون نفر اعلام شده است. درآمد ماهیانه شهروندان این کشور در آگوست سال 2018، حدود 4385.25 دلار آمریکا تخمین زده شده است. نرخ مشارکت نیروی کار این کشور در سپتامبر 2018 به 72.92 درصد کاهش یافت. به خاطر وضعیت مناسب آمار بیکاری در سوئد، مهاجرت کاری به سوئد یکی از بهترین راه های مهاجرت به این کشور است.

  • آمار بیکاری آقایان: 6.3 درصد، نرخ بیکاری خانم ها: 6.6 درصد، اختلاف نرخ بیکاری بر اساس جنسیت: 0.3 درصد
  • افراد زیر 25 سال: 17.5 درصد. نرخ بیکاری افراد بالای 24 سال: 5.0 درصد
  • نرخ بیکاری مردان زیر 25 سال: 18.2 درصد، نرخ بیکاری زنان زیر 25 سال: 16.8 درصد
  • آمار بیکاری مردان بالای 25 سال: 4.8 درصد، نرخ بیکاری زنان بالای 25 سال: 5.1 درصد

برخورد و رفتار مردم سوئد با مهاجرین و خارجی ها

طبق گزارشی جدید از نژادپرستی و مهاجرت در اروپا، طرز برخورد مردم سوئد با مهاجرین در حال تغییر است. شبکه NGO، شبکه اروپایی علیه نژادپرستی ( ENAR ) گزارشات نژاد پرستی و تبعیض نژادی در زمینه مهاجرت به 26 کشور اروپایی را دنبال می کند. محققان این شبکه در سوئد دریافتند که درحالی که این کشور نسبت به سایر ملیت های اروپایی پیشرفت بیشتری در مهاجرت داشته است، اما اوضاع آن تغییر کرده است. این گزارش به مثال هایی از جمله به حمله مهاجران، گفتگوهای ضد مهاجر و فعالیت های هوشیارانه نادرست در سوئد اشاره کرده است.

سخنگوی نشریهENAR ) Georgina Siklossy ) خطاب به مردم بومی : ” در رابطه با مهاجرت و سیاست های برطرف سازی نژاد پرستی و یکپارچه سازی، به نظر می رسد که سوئد پیشرفت بیشتری نسبت به سایر کشورها داشته است، اما اوضاع تغییر کرده است. تعداد موانع در مهاجرت موجود و سیاست های یکپارچه سازی مشخص شده اند و گفتگوهای رسانه ای از استقبال گرم و مثبت از پناهندگان و پناهجویان به توصیف مهاجرت و مهاجران به عنوان یک معضل تغییر جهت داده اند. ” او افزود :” این همچنین افرادی که دو یا سه نسل در سوئد زندگی کرده اند و همچنان به عنوان افراد بیگانه شناخته می شوند، تحت تاثیر قرار می دهد.”

با توجه به آمار و گزارشات ثبت شده توسط (Kantor Center) مرکز کانتور، 43 آتش افروزی در محل سکونت پناهجویان در سوئد در سال 2015 اتفاق افتاده است و در سال 2016 گروهی از افراد با ماسک سیاه به افراد خارجی در استکهلم حمله کردند.
این حملات احتمالا به مباحث گسترده تر ضد مهاجر در سوئد مرتبط می باشد.

به گفته Siklossy، ” گرچه اثبات ارتباط مستقیم این دو پیچیده و مشکل است ، اما خشونت علیه مهاجران با گفتگوهای تنفرآمیز ضد مهاجر تشدید می شود. به گزارش سازمان های جامعه مدنی در سراسر اروپا ، این گونه گفتگوها ، حملات خشونت آمیز را قانونی جلوه میدهد ، افراد را برای نژادپرستی تشویق می کند و به خصومت کلی علیه مهاجران کمک می کند. ” او افزود :” تشخیص مجرمان این گونه حملات کار دشواری است ، گرچه برخی از این افراد عضو گروه ها و یا جنبش های حقوق نادرست شده اند و مشخص است که در این مورد ، نقش گروه ها و حزب های حقوق نادرست بر علیه مراکز پناهجویان می باشد و به توزیع نشریه هایی می پردازند تا حامیان را تحریک کنند.”

طبق گزارش ENAR ، گروه های حقوق نادرست موفق به پخش و انتشار گفتگوهای خود در رابطه با مهاجرت شده اند و رسانه آنها این موضوع را انتشار داده است: ” ارتباط جامعه مسلمانان با مسئله تروریسم و امنیت”. یکی از افرادی که سازمان با او مصاحبه کرده بود، می گوید: اصولا در سوئد منظور رسانه ها از مهاجران”مسلمانان” هستند و مسلمانان را پوشش خبری می دهند، در این موارد افرادی ( مسلمانان) که پناهنده شده اند و یا به دلیل مناقشاتی به این کشور مهاجرت کرده اند ، در معرض افراط گرایی قرار گرفته اند.

با توجه به نتیجه گیری کلی ، استدلال گزارشات این است که در سراسر اروپا تلاش های ویژه معدود و اقدامات قانونی برای مبازره با تبعیض نژادی انجام شده است، با این حال نمونه های زیادی از سیاست های محدود کننده وجود دارد. بر باورENAR بیشترین توجه و تمرکز بر بازگرداندن امنیت به جامعه می باشد، در حالی که باید بیشترین توجه به یکپارچه سازی این دو راه باشد. چیزی به عنوان یک ملت یا ایالت یک جور و همانند در اروپا وجود ندارد، اما تا زمانی که اعضای اتحادیه اروپا این را درک نکنند، حس ضد مهاجر و نژاد پرستی ادامه خواهد داشت.

قانون مهاجرت به سوئد

سیاست خارجی سوئد بر پایه ی این فرضیه است که امنیت ملی به بهترین شکل، ممکن است با داشتن اتحاد در زمان صلح برای حفظ یک کشور بی طرف و در صورت جنگ ایجاد شود. کشور سوئد به شدت، به خاطر نگرش استقامتی نسبت به پناهندگان و تعهد خود نسبت به احیای خانواده شناخته شده است. که این کشور، تا همین اواخر نیز، در اروپا به دلیل داشتن قوانین مهاجرت مشهور شده است.

در سال 2014، نخست وزیر فردریک رینفلد(Reinfeldt) ، یک سخنرانی معروف را به اصرار سوئدی ها به نام “باز کردن قلب آنها” ارایه دادبرای دفاع از پناهنده هایی بود که به دنبال سرپناه می گشتند. که یک سال بعد، جمعیت تنها 10 میلیون نفر از 165 هزار تن از پناهندگان روی آورده به کشور سوئد، بیشتر از هر کشور دیگر اروپایی، از این سخنرانی استقبال کردند.

تعداد بی شماری از تازه واردان اقتصاد سوئد را به چالش کشیده اند و به وسیله با ثبات کردن این کشور، بی ثباتی در این دولت تاریخی را ریشه کن کرده اند. کشور سوئد، رفاه اجتماعی و کیفیت زندگی، بسیاری از افراد تازه وارد را تامین می کند. به گزارش نظارت حقوق بشر، “شهرداری ها مسئولیت ارائه ی مسکن، مراقبت های بهداشتی و همچنین قرار دادن نگهبان برای مراقبت از منافع کودک را ب عهده دارند.”

اما در سال 2016، کشور سوئد یک قانون موقت را تصویب کرد که به مدت سه سال اعتبار دارد و باعث می شود ک مجددا احیا شود. این قانون تا ماه نوامبر 2015 به تصویب رسید، و در مورد مهاجرانی که به این کشور مهاجرت کرده بودند می باشد و بر طبق این قانون،مهاجرانی که قبلا اجازه ی اقامت خود را از آوردن اعضای فامیلشان به کشور سوئد داشتند، لغو و متوقف شده است.

قانون مهاجرت سوئدی، به صورت طولانی مدت، ادغام خانواده را به اعضای خانواده اصلی محدود کرده است. به عنوان مثال، “آخرین پیوند” مهاجرت، مربوط به این بود که اجازه می داد یک خواهر و برادر بالغ، اگر تنها نسل باقی مانده در کشور مبدا باشند، به این کشور مهاجرت کنند، که البته این قانون در سال 1997، لغو و به پایان رسید.  چنانچه شما مایل به مهاجرت به سوئد و اخذ اقامت آن هستید می توانید به کارشناسان و مشاوران ما در موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) تماس گرفته و از تمام راهنمایی های آنها در کلیه امور مربوط به مهاجرت آگاه شوید.

سوالات متداول درباره شرایط زندگی در سوئد

چرا سوئد به عنوان یکی از بهترین کشور های اروپایی برای زندگیست؟

مهمترین اصل آن رعایت کردن حقوق شهروندیست.

متوسط درآمد در کشور سوئد چقدر است؟

درآمد خالص هر خانوار 30563 دلار در سال است.

تضاد طبقاتی در کشور سوئد چگونه است؟

بسیار بالاست به نحوی که 20 % جمعیت را قشر پولدار تشکیل میدهد و درامد این قشر 4 برابر بیشتر از قشر فقیر درآمد دارند.

وضعیت کار در سوئد چگونه است؟

در سوئد 76% افراد از سنین 15 تا 64 سال مشغول به کار هستند.

اهمیت تحصیلات در سوئد چگونه است؟

بسیار بالاست به طوریکه 83% افراد سنین 25 تا 64 سال تحصیلات متوسطه خود را تکمیل کرده اند.

مزایای زندگی در سوئد چیست؟

میتوان به محیط طبیعی اشاره کرد که در هر زمان از سال در سوئد طبیعت و فضای سبز وجود دارد-از موارد دیگر میتوان از بیمه درمانی ملی پر مزیت نام برد- غذای های فوق العاده سوئدی.

معایب زندگی در سوئد کدامند؟

بحران مسکن-سخت گیری های هر ساله تمدید گواهینامه-هزینه بالای زندگی.

وضعیت اقتصاد سوئد چگونه است؟

سوئد در میان 44 کشور موجود در ناحیه اروپا دارای رتبه دهم می باشد و امتیاز کلی آن بالاتر از میانگین منطقه و جهان است.

نرخ بیکاری کشور سوئد چقدر است؟

نرخ بیکاری به ندرت کمتر از 4-5 درصد گزارش میشود که البته در ماه های سپتامبر و آگوست به 6.47 درصد هم میرسد.

برخورد و رفتار مردم سوئد با مهاجرین و خارجی ها چگونه است؟

طرز برخورد مردم سوئد با مهاجرین در حال تغییر است اما تا زمانی که اتحادیه اروپا همکاری نکند حس ضد مهاجر و نژادپرستی ادامه خواهد داشت.

مقایسه آمار بیکاری آقایان نسبت به خانم ها در سوئد به چه صورت است؟

آمار بیکاری آقایان 6.3 درصد و نرخ بیکاری خانم ها 6.6 درصد است .

کیفیت آب و هوای کشور سوئد چگونه است؟

ذرات آلاینده هوا به اندازه ای کوچک هستند که از سطح شاخص های جهانی کمتر است و همچنین کیفیت آب سوئد بسیار خوب است و 95% افراد این کشور رضایت کامل را دارند.

1/5 - (1 امتیاز)

8 دیدگاه برای “شرایط زندگی در سوئد

  1. محمد گفت:

    سلام. بنده حدود ۷ سال سابقه کار پرستاری دارم. چجوری و از کجا میتونم برای کار در سوئد اقدام کنم؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      در ابتدا تحت عنوان ویزای کاری گروه درمان وارد سوئد می شوید و در دوره های زبان شرکت کرده و سپس بعد از گذراندن دوره کارآموزی وارد بازار کار می شود.

  2. محدثه گفت:

    سلام من ارشد روانشناسی میخونم واسه دکترا می خواهم برم سوید.می خواستم ببینم شرایط پذیرش دکترا چطور هست؟آیا بورسیه میکنم یا نه؟و اینکه هزینه تحصیل چطوره؟

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      به شما توصیه می کنیم برای اخذ ویزای کاری گروه درمان اقدام نمایید و سپس در کنار کار تحصیل نیز انجام دهید.

  3. سارا رستاقی گفت:

    با سلام.من ماما هستم.۴ سال سابقه کار دارم.متاهل و دارای ۲ فرزند.آیا از طریق کاری میتوان به سوئد مهاجرت کرد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. تشکر‌‌

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام روزتون بخیر
      بله، شرایط شما برای اخذ ویزای کاری گروه درمان سوئد مناسب است.

  4. مانا گفت:

    سلام
    درباره دوره زبانی سوید و شرایط زندگی و… مطلبی رو در سایت گذاشته بودین، ایا درکشورهایی بااب و هوای بهتر یا المان هم چنین امکانی وجود داره؟؟

    1. مشاور مهاجرت های عمومی گفت:

      با سلام
      بله این دوره زبان در برخی کشورهای اروپایی برگزار می شود ولی اکثر کشورها از این طریق ویزا نمی دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *