شرایط زندگی در لتونی

کشور لتونی یک کشور ایده آل برای زندگی است که با داشتن سطح رفاه عالی و هزینه پایین نسبت به بسیاری از کشورها محل مناسبی برای زندگی و مهاجرت می باشد. متخصصان موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) با داشتن مهارت های لازم می توانند شرایط زندگی در لتونی را برای شما عزیزان بازگو کنند. بسیاری از مهاجرانی که در لتونی زندگی می کنند، از بیمه سلامت خصوصی استفاده می‌کنند.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

شرایط زندگی در لتونی چگونه است

سیستم آموزشی لتونی رایگان است که برای کودکان تا سن 15 سالگی یا پایان دوره ابتدایی اجباری است. پس از فارغ التحصیلی در 15 سالگی، نوجوانان می توانند وارد بازار کار شوند یا به تحصیلات متوسطه ادامه دهند. سیستم آموزش عمومی برای مهاجرانی که در لتونی زندگی می کنند رایگان است، البته به این شرط که تمام هزینه‌های مربوط به برقراری امنیت اجتماعی را پرداخت کنند و اجازه اقامت داشته باشند، اما بسیاری از مهاجران، فرزندان خود را به یک دانشکده بین المللی می‌فرستند، زیرا دروس به زبان انگلیسی تدریس می شود و مدارک تحصیلی این دانشکده‌ها در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می‌شوند.

همانطور که اکثر مهاجرانی که در لتونی زندگی می کنند در شهر ریگا مستقر هستند، بسیاری از دانشکده‌های بین المللی در آنجا تاسیس شده اند، از جمله دانشکده‌ی بین المللی لتونی (که یکی از پردیس‌های دانشگاهی آن در شهرPiņķi است) و هم چنین دانشکده‌ی بین المللی ریگا. لتونی، دو دانشگاه اصلی فنی ریگا و دانشگاه لتونی و تعدادی از موسسات کوچکتر از جمله دانشگاه کشاورزی لتونی و دانشگاه دوگوپیلس( Daugavpils) را در خود جای داده است.

سیستم مراقبت های بهداشت عمومی در لتونی توسط تامین اجتماعی و پرداخت های جزیی برای برخی از درمان ها تامین می شود و تحت نظارت سرویس‌های سلامت ملی لتونی (Nacionālais veselības ) است. استفاده از سیستم عمومی برای مهاجرانی که در لتونی شاغل هستند و زندگی می‌کنند آزاد است، اما ممکن است که هزینه های اندکی برای برخی خدمات وجود داشته باشد البته کیفیت مراقبت‌های بهداشتی، در سطح استانداردهای کشورهای اروپایی نیست.

اگر چه در سال های اخیر بهبود یافته است، اما سیستم مراقبت های بهداشتی در لتونی با توجه به مدت زمان طولانی انتظار برای درمان، امکانات ضعیف و کمبود پرسنل پزشکی و دارو هنوز هم جزء بدترین‌ها در اروپا است. تعدادی از بیمارستان ها در لتونی از سال 2008 به نصف کاهش یافته است و بسیاری از متخصصان پزشکی برای کار در کشورهای دیگر از لتونی مهاجرت کرده‌اند.

به همین ترتیب، بسیاری از مهاجرانی که در لتونی زندگی می کنند، از بیمه سلامت خصوصی استفاده می‌کنند و یا از یک مرکز خصوصی در پایتخت (ریگا) استفاده می کنند یا امکانات خصوصی و با کیفیت تر درمانی خارج از کشور لتونی را ترجیح می دهند. اگر میخواهید در شبکه 72،444 کیلومتری بزرگراه لتونی رانندگی کنید، می توانید این کار را به طور قانونی برای مدت شش ماه با گواهینامه‌ی رانندگی که از کشور خودتان گرفته‌اید انجام دهید. با این حال، پس از این زمان شما نیاز به درخواست گواهینامه‌ی رانندگی لتونی و شرکت در امتحانات مربوطه را دارید.

لازم است که چراغ اتومبیل ها را همیشه روشن نگه داشت حتی در طول روز. در حالی که جاده ها و بزرگراه های شهری با کیفیت و هموار هستند، اما جاده های مناطق روستایی ممکن است آنچنان مناسب نباشند، بنابراین توصیه می شود مهاجرانی که در لتونی زندگی می کنند با دقت رانندگی کنند.

لتونی دارای 2،347 کیلومتر راه آهن در سراسر کشور است. همچنین ارتباطات راه آهن به طور مستقیم با روسیه، بلاروس، استونی و لیتوانی وجود دارد. بسیاری از شهرها شبکه های حمل و نقل عمومی گسترده ای دارند اما حمل و نقل عمومی در مناطق روستایی بسیار ضعیف است.

مزایا و معایب و مشکلات زندگی در لتونی

مردم لتونی در کل افرادی کم حرف و خویشتن دار هستند و نسبت شهروندان کشورهای جهان سوم علاقه و دوستی چندانی نشان نمی دهند. بهرحال، فرهنگ و آداب و رسوم مردمان کشور های گوناگون بسیار متفاوت از همدیگر است. لتونیایی ها معمولا افرادی سرد و جدی هستند. فرصت های شغلی درکشور لتونی به دلیل محدودیت های زبان اندک است. اگر شما به زبان های محلی مسلط نیستید، احتمال اشتغال در این منطقه بسیار کم است. صرفاً تکیه بر زبان انگلیسی نمی تواند درآمد رضایت بخشی عایدتان کند.

مزایا و معایب و مشکلات زندگی در لتونی

لتونی از ماه نوامبر تا فوریه زمستان هایی طولانی و تاریک دارد. این شرایط ممکن است برای شهروندان پاکستانی که به تازگی اقلیم گرم را ترک کرده اند، آزار دهنده باشد. هر چند شایان ذکر است که زمستان های لتونی، آن چنان سرد و یا برفی نیست. دمای میانگین منهای 10 درجه سانتیگراد است؛ اما در شرایط سرمای شدید، درجه حرارت ممکن است به مدت چند روز در سال به منهای بیست درجه سانتی گراد نیز افت پیدا کند.

به غیر از تحصیل رایگان، برنامه های تفریحی آزاد در فرصت های فراغت مانند برخی رویدادهای ورزشی و غیره به طور رایگان برگزار نمی شود و و همگی در لتونی مشمول پرداخت هزینه هستند. به دلیل کمبود جمعیت مسلمانان در این کشور، امکاناتی نظیر رستوران های حلال کم شمارند. در ریگا (پایتخت)، فقط چند رستوران حلال و تنها یک مسجد برای عبادت وجود دارد.

همچنین، در این کشور برخی قوانین سختگیرانه برای جمعیت مهاجر از کشور های جهان سوم تدارک دیده شده است؛ زیرا آنها ممکن است که مهاجران را به عنوان یک تروریست در نظر بگیرند. همچنین، نژادپرستی نیز در بعضی از مناطق لتونی دیده می شود. این کشور در ده سال اخیر، شاهد کاهش چشمگیر در درصد کارکنان دارای ساعات کار هفتگی 50 ساعت یا بیشتر بوده است.

وضعیت اقتصاد لتونی

لتونی دارای اقتصاد کوچک و باز است و صادرات آن بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی است. با توجه به موقعیت جغرافیایی آن، خدمات حمل و نقل بسیار پیشرفته، همراه با پردازش چوب و فرآوری چوب، کشاورزی و محصولات غذایی و تولید صنایع ماشین آلات و الکترونیک است. فساد همچنان مانع جذب سرمايه گذاري مستقيم خارجي مي شود و نرخ زاد و ولد کم و كاهش جمعيت، چالش هاي عمده اي براي سرمايه گذاري بلند مدت اقتصادي آنها است.

اقتصاد لتونی رشد تولید ناخالص داخلی بیش از 10 درصد در سال در سالهای 07-2006 را تجربه کرد، اما در سال 2008 به دلیل کسری ناپایدار حساب جاری و بدهی های بزرگ در میان اقتصاد جهانی که در حال کاهش است، وارد رکود شدید شد. پس از فروپاشی دومین بانک بزرگ، تولید ناخالص داخلی در سال 2009 به میزان بیش از 14 درصد کاهش یافت و با وجود رشد شدید از سال 2011 تا سال 2017، اقتصاد به زمان واقعی بحران پیش از بحران رسید. سرمایه گذاری و مصرف شدیدی، که با افزایش دستمزد گره خورده است، در سال 2017 بیش از 4 درصد رشد کرد و تورم به 3 درصد افزایش یافت.

دستاوردهای مداوم در زمینه رقابت و سرمایه گذاری، کلید رشد اقتصادی است، به ویژه در شرایطی که روند جمعیتی ناخوشایند، از جمله مهاجرت کارگران ماهر و یکی از بالاترین سطوح نابرابری درآمد در اتحادیه اروپا است. به دنبال بحران 09-2008، صندوق بین المللی پول، اتحادیه اروپا و دیگر اهدا کنندگان بین المللی کمک مالی قابل توجهی به لتونی به عنوان بخشی از توافق برای دفاع از پیوستن ارز به یورو در ازای تعهد دولت به اقدامات سختگیرانه ارائه داد. برنامه صندوق بین المللی پول / اتحادیه اروپا با موفقیت در دسامبر 2011 به پایان رسید، اگرچه اقدامات سخت گیری اقتصادی هزینه های اجتماعی زیادی را به بار آورد.

اکثریت شرکت ها، بانک ها و املاک و مستغلات خصوصی شده اند، هر چند که این کشور هنوز در چند شرکت بزرگ، از جمله 80 درصد مالکیت شرکت ملی نفت لتونی، سهم قابل توجهی دارد. لتونی رسما در فوریه 1999 به اتحادیه جهانی تجارت و اتحادیه اروپا در ماه مه سال 2004 پیوست. لتونی همچنین در منطقه یورو در سال 2016 و OECD در سال 2016 پیوست.

آمار بیکاری کشور لتونی

در نیمه دوم سال 2018، نرخ بیکاری در کشور لتونی به 7.7٪ کاهش یافت. نتایج بررسی های صورت گرفته بر نیروی کار توسط سازمان آمار مرکزی لتونی (CSB) نشان می دهد که در نیمه دوم سال 2018، نرخ بیکاری در لتونی 7/7 درصد بوده است. در مقایسه با آمار سه ماهه قبل، نرخ بیکاری 0.5 درصد کاهش یافته و این در حالی است که همین آمار، در مقایسه با آمار سالانه نیز 1.2 درصد کاهش یافته است.

در نیمه دوم سال 2018، 75.4 هزار نفر بیکار لتونیایی در رده سنی 15-74 سال وجود داشته که 11 هزار نفر کمتر از آمار یک سال پیش و 4 هزار نفر کمتر از دوره سه ماهه گذشته بوده است. از سه ماهه سوم سال 2008، نرخ بیکاری در لتونی بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا (به جز در سه ماهه اول سال 2015 که هر دو شاخص برابر بودند) اعلام می شد. در نیمه اول سال 2018، نرخ بیکاری در لتونی (0.8 درصد) بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا (7.4 درصد) بود. در سه ماهه دوم سال 2018، لتونی با 7.7 درصد در مقایسه با 5.1 درصد در استونی و 5.9 درصد در لیتوانی بالاترین نرخ بیکاری در بین کشورهای بالتیک را داشت.

هزینه زندگی در لتونی

لیتوانی در میان 40 کشور برتر جهان برای کیفیت زندگی قرار دارد و در میان 10 کشور ارزان اروپا برای زندگی کردن قرار دارد. بر اساس مقایسه های بین المللی، لیتوانی در حال حاضر در جایگاه 589ام از 780 جایگاه را به خود اختصاص داده است، که جایگاه 1 گران ترین و780 ارزانترین کشور است. هزینه مواد غذایی، مسکن، حمل و نقل و مراقبت های بهداشتی پایین تر از سایر کشورها است. گران قیمت ترین اقلام لباس، مبلمان، لوازم الکتریکی، خشک کن، کتانی، مجلات، روزنامه و لوازم اداری هستند.

هزینه زندگی در لتونی

جاده های لیتوانی به عنوان یکی از بهترین جاده ها در اروپای شرقی محسوب می شوند. هزینه وسایل حمل و نقل عمومی بسیار زیاد نیست و بلیط اتوبوس از شهر ویلنوس(Viilnus) در دورترین نقطه شرقی تا کلایپدا (Klaipėda )در غرب حدود 10 یورو است. بر اساس برخی برآوردهای هزینه، هزینه ماهانه شهری حمل و نقل عمومی در لیتوانی 100 لیتاس (29 یورو) برای بزرگسالان و 20 لیتاس (6 یورو) برای دانشجویان است. هزینه زندگی در لتونی به قرار زیر می باشد:

  • غذا، رستوران ارزان قیمت 3،50 – 4،60 یورو
  • غذای ترکیبی در مک دونالد یا مشابه 2،90 – 4،30 یورو
  • شیر (عادی)، 1 لیتر 0،70 – 0،90 یورو
  • یک قرص نان سفید تازه (500 گرم) 0،90 – 1،20 یورو
  • برنج (1 کیلوگرم) 1،30 – 1،40 یورو
  • تخم مرغ (عدد12) 1،40 – 1،45 یورو
  • پنیر محلی (1 کیلوگرم) 5،20 – 7،20 یورو
  • سینه مرغ (بدون استخوان، بدون پوست)، (1 کیلوگرم) 4،30 – 5،80 یورو
  • بلیط یک طرفه (حمل و نقل محلی) 0،60 – 0،70 یورو
  • عبور و مرور ماهانه (قیمت عادی) 24،60 – 31،90 یورو
  • ورودی تاکسی (تعرفه عادی) 0،60 – 0،90 یورو
  • باشگاه تناسب اندام، هزینه ماهانه برای 1 نفر بزرگسال 31،90 – 58 یورو
  • اجاره زمین تنیس (1 ساعت در آخر هفته) 14،50 – 23،20 یورو
  • سینما، اکران بین المللی، 1 صندلی 4،30 – 5،20 یورو
  • شلوار جین 58 – 87 یورو
  • لباس تابستانی در یک فروشگاه زنجیره ای 34،80 – 58 یورو
  • یک جفت کفش 72،50 – 116 یورو
  • آپارتمان (1 اتاق خواب) در مرکز شهر 231،90 – 376،80 یورو
  • آپارتمان (1 اتاق خواب) خارج از مرکز شهر 115،90 – 231،90 یورو
  • مالیات ماهانه (برق، گرمایش، آب، زباله) 87 – 188 یورو
  • اینترنت (10 مگابیت بر ثانیه، اطلاعات نامحدود، ADSL) حدود  8،40 – 14،50 یورو

برخورد و رفتار مردم لتونی با مهاجرین و خارجی ها

خانواده هنوز هم مرکز اصلی ساختار اجتماعی است. حتی در مناطق شهری، چندین نسل از یک خانواده‌ی پر جمعیت در یک آپارتمان زندگی می کنند. اکثر خانواده ها تنها یک یا دو فرزند دارند. خانواده هم از لحاظ احساسی و مالی اعضای خود را تامین می‌کند. کمک مالی به فرزندان جوان خانواده از سوی والدین، امری رایج است. در عوض، انتظار می رود که فرزندان از والدین سالخورده خود مراقبت کنند و ترک محل تولد امر مرسومی نیست حتی اگر فرزندی برای کار به شهر دیگری برود، تمایل دارد که تعطیلات به خانه برگردد.

اکثریت ساکنان، لتونیایی هستند که در زیرگروه‌های متمایزی از لحاظ فرهنگی و زبانی قرار می‌گیرند، لاتگالیان‌ها در منطقه لاتگال در شرق لتونی ساکن هستند. یکی دیگر از گروه های بومی، لیوونیایی است که زبان لیوونیایی فینیق آنها تقریبا منقرض شده است. بزرگترین گروه اقلیت، اسلاوی، به ویژه روس ها است.

سایر اقلیت های شناخته شده، رومی ها، آلمانی های بالتیک و یهودیان هستند که جمعیت آنها پس از جنگ جهانی دوم و همچنین لیتوانی ها و استونی ها به طور قابل توجهی کاهش یافته است. این کشور معمولا مورد توجه مهاجرین نبوده است ولی رفتار مردم نسبت به خارجی ها به طور معمول مناسب است و از مهاجران استقبال می شود. امید است که با خواندن مقاله بالا تا حدی با شرایط زندگی در لتونی آشنا شده باشید و توصیه ما به شما این است که قبل از هر اقدامی با کارشناسان ما در موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) تماس گرفته و از راهنمایی و مشاوره آنها بهره مند شوید.

2/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *