حقوق پناهندگی در آلمان

مهاجرانی که برای حقوق پناهندگی (Asylberechtigung) در آلمان درخواست می دهند، می بایست به اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان (BAMF) ثابت کنند که به حمایت دولت آلمان نیاز دارند. در سال 2021، طبق آمار رسمی کشور آلمان حدود 1.24 میلیون پناهنده در آلمان زندگی می کنند. در حال حاضر، آلمان به بزرگترین کشور پناهجو در اروپا تبدیل شده است. با ما همراه باشید تا با جزییات حقوق پناهندگان در آلمان آشنا شوید.

مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

حقوق پناهندگی در کشور آلمان

بر اساس قوانین آلمان، پناهنده فردی است که به دلیل نقض حقوق بشر در خصوص مذهب و اعتقادات، نژاد، ملیت، گرایشات سیاسی و یا تعلق داشتن به یک گروه اجتماعی خاص، کشور خود را ترک کرده است. در نتیجه، پناهنده به شخصی اطلاق می شود که به دلیل اعتقادات یا هویت در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته است و نمی تواند به زندگی در کشورش ادامه دهد.

در کشور آلمان، تفاوت زیادی بین حقوق پناهندگان غیر سیاسی و پناهندگان سیاسی وجود ندارد. ارائه حقوق پناهندگی در آلمان در کنوانسیون 1951 ژنو و پروتکل 1967 آلمان به تصویب رسیده است. بر اساس حقوق پناهندگان در آلمان، اگر منطقه ای امن در کشور شما وجود داشته باشد که شما بتوانید در آن زندگی کنید، نمی توانید به عنوان پناهنده در آلمان اقامت داشته باشید. اگر بتوانید مقامات آلمانی را قانع کنید، به عنوان پناهنده در آلمان به رسمیت شناخته خواهید شد و از حقوق پناهندگان در آلمان بهره مند می شوید و مجوز اقامت سه ساله را دریافت می کنید.

چه کسانی واجد شرایط حقوق پناهندگی در آلمان هستند؟

طبق قانون اساسی آلمان، حقوق پناهندگی به افرادی تعلق می گیرد که مورد آزار و اذیت سیاسی در کشور خود قرار گرفته اند و امکان بازگشت به کشور مبدا خود را ندارند. پناهجویان به محض ورود به آلمان باید به یک مقام رسمی مانند پلیس مراجعه کرده و اعلام درخواست پناهندگی کنند. پس از درخواست، پناهندگان به مراکز اقامت اولیه می روند و در آنجا مراقبت ها و امکانات اولیه را دریافت می کنند.

پناهجویان در آلمان حق انتخاب محل زندگی خود را ندارند و محل اقامت آنها توسط دولت آلمان تعیین می شود. زمانی که افراد اعلام پناهندگی می کنند، نام آنها توسط مقامات ایالتی همچون پلیس و مراکز پذیرش ثبت می شود. پس از ثبت نام، افراد مجوز ورود دریافت می کنند که به آنها اجازه اقامت موقت در آلمان را می دهد.

توجه داشته باشید که تمام کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین نروژ و سوئیس کشورهای امن شناخته می شوند؛ بنابراین اگر شما از راه زمینی وارد آلمان شوید، حق پناهندگی به شما تعلق نمی گیرد زیرا از طریق این کشورهای امن وارد آلمان شده اید. به همین دلیل طبق ماده 16 الف پناهندگی در آلمان، تنها تعداد کمی از افراد موفق به دریافت حقوق پناهندگی در آلمان می شوند.

در صورتی که با هواپیما به آلمان سفر کرده اید و برای حقوق پناهندگان در المان اقدام کرده اید، در صورتی درخواست شما پذیرفته می شود که بتوانید ثابت کنید در صورت برگشت به کشور مورد اذیت قرار می گیرید. شکنجه و آزار به معنی به خطر افتادن جان و اعضای بدن، زندان و دیگر موارد نقص شان انسانی است. خطرات ذکر شده باید از طرف دولت صورت گیرد و دشمنی های شخصی و قومی شامل حقوق پناهندگی در آلمان نمی شود. حقوق پناهنده در المان به افرادی که از عواقب جنگ و بلایای طبیعی به آلمان مهاجرت کرده اند، تعلق نمی گیرد.

  • پیشنهاد ویژه مطالعاتی

مهاجرت به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در آلمان

در صورت دریافت حق پناهندگی در آلمان، مجوز اقامت سه ساله برای شما صادر می شود. اگر در طول این سه سال، وضعیت شما در کشور  مبدا تغییر نکند، اجازه اقامت شما تمدید خواهد شد. اگر شامل گروهی نباشید که حقوق پناهندگی آلمان به آنها تعلق می گیرد، اداره فدرال آلمان در مرحله آخر بررسی می کند که آیا دلیل دیگری وجود دارد که شما نتوانید به کشور خود بازگردید. به طور مثال در صورتی که از بیماری سختی رنج می برید و امکان درمان در کشور مبدا وجود نداشته باشد، می توانید از حقوق پناهندگی در آلمان بهره مند شوید. افراد دارای بیماری می توانند برای یکسال ویزای اقامت آلمان را دریافت کنند. در صورتی که خود را بدون تابعیت و پاسپورت معرفی کنید، دولت آلمان شما را به عنوان پناهنده نمی پذیرد و صرفا بررسی می کند آیا شما می توانید به صورت موقت در آلمان اقامت کنید یا خیر.

آلمان بزرگترین کشور پناهجو در اروپا

آلمان بزرگترین کشور پناهجو در اروپا

 

حقوق پناهندگان در کمپ آلمان چگونه است؟

پناهندگان در طول زندگی در کمپ و بعد از طی شدن پروسه پناهندگی، دارای حقوق و مزایایی هستند. حقوق پناهندگان در کمپ آلمان و در طول پروسه دریافت پناهندگی شامل موارد زیر می شود:

حق زندگی و اقامت

در ابتدای ورود به آلمان، پناهندگان تنها حق اقامت در مراکز پذیرش اولیه را دارند. در این مراکز تمام نیازهای اولیه زندگی تامین می شود. در دوره اقامت در کمپ آلمان، پناهندگان اقلامی همچون غذا و پوشاک را دریافت می کنند. بعد از حداکثر شش ماه، تعهد پناهجویان برای اقامت در مراکز اولیه به اتمام می رسد و می توانند به مراکز اقامت دسته جمعی نقل مکان کنند. این مراکز کوچکتر از کمپ ها هستند و در سراسر آلمان قرار دارند. پناهندگان پس از نقل مکان به این مراکز باید بلافاصله آدرس خود را برای اداره پناهندگی آلمان ارسال کنند.

توجه داشته باشید، پناهجویان کشورهای امن ( مناطق امن توسط دولت آلمان تعیین شده اند ) باید در تمام طول مدت فرایند رسیدگی به درخواست پناهندگی در مراکز اقامت اولیه بمانند. علاوه بر این، در طول پروسه، پناهندگان نمی توانند به داخل یا خارج آلمان سفر کنند. پناهجویان به مدت حداکثر شش ماه اجازه سفر ندارند. افراد تنها در صورتی که از اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان مجوز داشته باشند، می توانند کمپ را ترک کنند.

حق بررسی درخواست پناهندگی

پناهندگان در طول اقامت اولیه، حق درخواست برای بررسی عادلانه پناهندگی خود را دارند. پناهجویان باید در طول روند رسیدگی به درخواست همیشه در دسترس باشند و در صورت تغییر محل اقامت به اداره مهاجرت اطلاع دهند.

حق درمان

یکی دیگر از حقوق پناهندگان در کمپهای  آلمان دریافت مراقبت های بهداشتی است. اگرچه این مراقبت ها محدود است، اما تمام پناهندگان از آن برخوردار هستند البته باید گفت که تنها پناهجویان با بیماری های حاد از امکانات درمانی برخوردار می شوند. برای مواردی همچون بارداری، واکسیناسیون و معاینات پزشکی محدودیتی وجود ندارد.

برخی از ایالت ها برای پناهجویان بیمه درمان و گواهی سلامت ارائه می کنند تا بتوانند به پزشک مراجعه کنند. پناهجویانی که روند رسیدگی به درخواست آنها 15 ماه طول کشیده است، طبق مقررات آلمان، از مزایای تامین اجتماعی و کارت بیمه سلامت برخوردار می شوند.

حق رفاه اجتماعی

افرادی که در کمپ های آلمان، نمی توانند هزینه های زندگی خود را پرداخت کنند، از حمایت مالی دولت آلمان برخوردار می شوند. میزان حمایت مالی دولت آلمان برای پناهجویان مشخص شده است. پس از گذشت 15 ماه، مبلغ کمک های دولت به میزان حمایت های مالی از شهروندان آلمانی افزایش پیدا می کند. پناهجویان تا زمانی که در کمپ ها هستند، اغلب کمک های مالی را به صورت کالا دریافت می کنند.

حق شرکت در دوره های زبان آلمانی

از دیگر حقوق پناهندگان در آلمان، ارائه دوره های زبان آلمانی است. این دوره ها شامل 900 ساعت آموزش در خصوص زبان، سیستم حقوقی ، ارزش های اجتماعی، فرهنگ، تاریخ آلمانو دوره های تخصصی مختلف می شود. پس از اتمام دوره، پناهندگان در یک آزمون زبان شرکت کرده و در صورت قبولی مدرک B1 آلمان را دریافت می کنند. در حال حاضر این دوره ها برای پناهندگان ایرانی، عراقی، سوریه ای و برخی از کشورهای آفریقایی ارائه می شود.

 

ارائه کمک های غیر نقدی آلمان به پناهندگان

ارائه کمک های غیر نقدی آلمان به پناهندگان

 

حق مراقبت از کودکان

دولت آلمان بدون در نظر گرفتن وضعیت اقامت والدین، کودکان پناهجویان را در مهدکودک ها و مراکز مراقبت از نوزادان پذیرش می کند. کودکان در مهد کودک زبان آلمانی را یاد می گیرند که پیش نیاز اصلی آنها برای ورود به مدارس آلمان است. اداره رفاه آلمان به طور کامل یا بخشی از هزینه ها را پرداخت می کند.

حق تحصیل فرزندان

تحصیل برای کودکان بالای شش سال (به مدت 9 سال ) برای تمامی افراد  حتی خانواده هایی که در کمپهای آلمان زندگی می کنند، اجباری است. تحصیل در آلمان در مدارس دولتی آلمان رایگان است.

حق کار

پناهجویان در طول پروسه رسیدگی به درخواست پناهندگی، تا حداکثر شش ماه حق کار ندارند. پس از گذشت این دوره، می توانند به موسسات کاریابی آلمان برای پیدا کردن شغل درخواست دهند. پناهندگان برای کار در آلمان به مجوز کار نیاز دارند. امکان خود اشتغالی در طول فرایند پناهندگی وجود ندارد.

حق دریافت آموزش های تخصصی

سه ماه پس از اقامت در کمپ و ارسال درخواست، پناهندگان می توانند برای شرکت در دوره های آموزش تخصصی اقدام کنند. اجازه آموزش تنها در صورتی صادر می شود که دیگر به اقامت در مراکز اولیه نیاز نباشد. با دریافت آموزش های تخصصی، پناهندگان می توانند مهارت های زبان خود را ارتقا دهند.

حق تحصیل

تمام اشخاص در آلمان بدون در نظر گرفتن وضعیت اقامتشان، حق تحصیل در آلمان را دارند. البته در این خصوص باید گفت موانعی همچون زبان، مدرک تحصیلی و مشکلات مالی بر سر راه پناهجویان در آلمان برای تحصیل در دانشگاه ها قرار دارد. برای پذیرش در دانشگاه های آلمان باید مدارک تحصیلی قبلی خود را ارائه دهید. در صورتی که مدارک خود را به همراه ندارید، باید در آزمون های تخصصی دانشگاه های آلمان شرکت کنید.

حق پیوستن اعضای خانواده

حفظ نظام خانواده از اصول اساسی حقوق بشر است. پناهجویانی که در طول سفر به آلمان یا قبل از آن، از خانواده خود جدا شده اند، می توانند تحت شرایط خاصی برای پیوستن اعضای خانواده درخواست دهند. اینکه اعضای خانواده می توانند به پناهجویان ملحق شوند یا خیر، به وضعیت قانونی پناهنده و نوع روابط خانوداگی او بستگی دارد.

 

امکان دریافت اقامت آلمان برای همسر و فرزندان پناهجویان

امکان دریافت اقامت آلمان برای همسر و فرزندان پناهجویان

 

الزامات دریافت حقوق پناهندگی در آلمان

همانطور که اشاره شد، افرادی که به دلیل داشتن گرایشات سیاسی، مذهبی، اجتماعی قادر به زندگی در کشور مبدا خود نیستند، این امکان را دارند که برای دریافت حقوق پناهندگی در آلمان درخواست دهند. اما این تنها الزام برای حق پناهندگی در آلمان نیست. پناهجویان در طول پروسه رسیدگی به درخواست خود و بعد از آن باید به قوانین پایبند باشند. تمام افراد صرفنظر از ملیت ملزم به رعایت قوانین و مقررات آلمان هستند. متعهد بودن به قوانین آلمان در رسیدگی به درخواست اقامت پناهجویان بسیار تاثیر گذار است. در صورت نقص قوانین، فرایند پناهندگی متوقف می شود و افراد موظف به پرداخت جریمه و در برخی از موارد رفتن به زندان می شوند.

 

حقوق ماهیانه پناهندگان در آلمان چقدر است؟

پناهندگان در کمپ های  آلمان علاوه بر دریافت کمک های غیر نقدی، برای پرداخت هزینه های زندگی خود در آلمان، مبلغی را دریافت می کنند. میزان حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان به صورت زیر است:

وضعیت پناهندگانمیزان پرداختی
پناهجویان مجرد163 یورو
پناهجویان متاهل147 یورو
پناهجویان بزرگسال131 یورو
پناهجویان نوجوان بین 14 تا 17 سال111 یورو
پناهجویان کودک بین 6 تا 13 سال109 یورو
پناهجویان کودک زیر 5 سال105 یورو

 

علاوه بر این، در صورت نیاز و درخواست پناهندگان، هزینه هایی برای زنان باردار برای تولد نوزاد، هزینه درمان پناهندگان دارای بیماری و ناتوانی و همچنین مبالغی برای خرید وسایل مدرسه برای کودکان و نوجوانان ارائه می شود.

پناهندگانی که در خارج از کمپ های آلمان زندگی می کنند، به جای پرداخت های غیر نقدی، کمک های مالی برای تامین هزینه های زندگی به صورت نقدی دریافت می کنند. حقوق ماهیانه پناهندگان در آلمان که خارج از کمپ زندگی می کنند به صورت زیر است:

وضعیت پناهندگانمیزان پرداختی
پناهجویان مجرد367 یورو
پناهجویان متاهل330 یورو
پناهجویان بزرگسال294 یورو
پناهجویان نوجوان بین 14 تا 17 سال326 یورو
پناهجویان کودک بین 6 تا 13 سال283 یورو
پناهجویان کودک زیر 5 سال249 یورو

 

پناهجویانی که خارج از کمپ زندگی می کنند علاوه بر حقوق ماهانه،  کمک هزینه هایی را برای پرداخت اجاره خانه و خرید وسایل و اسباب اثاثیه دریافت می کنند. بعد از 15 ماه اقامت در آلمان، پرداخت کمک های اجتماعی به پناهجویان در آلمان آغاز می شود. نکته مثبت در خصوص حقوق پناهندگان در آلمان، امکان کار در امور خیریه است. پناهندگانی که در مراکز خیریه مشغول به کار می شوند، علاوه بر مزایای غیر نقدی، ماهانه 90 یورو دریافت می کنند.

 

میزان حقوق ماهیانه پناهجویان در آلمان

میزان حقوق ماهیانه پناهجویان در آلمان

 

میزان حقوق پناهندگان در آلمان

پناهندگان در صورت داشتن مجوز ورود پناهجویان (Ankunftsnachweis) یا مجوز دولدونگ (Duldung) می توانند به صورت محدود به بازار کار در آلمان دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، پناهجویانی که سه ماه در مراکز اقامت اولیه زندگی کردند و دیگر الزامی به اقامت در این مراکز ندارند، می توانند برای مجوز کار آلمان درخواست دهند. پناهجویان متاهل با فرزندان زیر سن قانونی که موظف به اقامت در کمپ های آلمان هستند، بعد از شش ماه می توانند مجوز کار دریافت کنند. افراد متاهل بدون فرزند، امکان اخذ مجوز کار را بعد از 9 ماه دارند.

توجه داشته باشید که مجوز کار تنها برای یک شغل معتبر است. کارفرما باید فرمی را برای شغل پیشنهادی پر کرده و برای اداره کار ارسال کند. تقریبا دو هفته زمان لازم است که به درخواست مجوز کار پناهجویان در آلمان رسیدگی شود. پناهجویان پس از دریافت مجوز می توانند در آلمان مشغول به کار شوند. میزان حقوق پناهندگان در آلمان بسته به استانی که برای کار انتخاب می کنند و موقعیت شغلی آنها متفاوت است. به طور متوسط، حقوق ماهیانه پناهندگان در آلمان بین 900 یورو تا 2000 یورو در ماه است.

دریافت مجوز کار توسط پناهجویان در آلمان

دریافت مجوز کار توسط پناهجویان در آلمان

کلام پایانی

به منظور دریافت حقوق پناهندگی در آلمان، پناهجویان باید ثابت کنند که امکان بازگشت به کشور مبدا خود را ندارند. طبق قوانین آلمان، حقوق پناهندگی به افرادی تعلق می گیرد که در کشور خود به دلیل اعتقادات مذهبی، سیاسی، گرایشات اجتماعی و نژاد مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند. موسسه مهاجرتی اصطهباناتی به علت خطرات موجود در این روش هیچ گونه خدماتی را در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد و این بخش تنها برای آگاهی شما عزیزان می باشد.

سوالات متداول

1- حقوق پناهندگی در آلمان شامل چه کسانی می شود؟ حقوق پناهندگی در آلمان به افرادی که امکان برگشت به کشور خود را به دلیل گرایشات سیاسی، مذهبی و اجتماعی ندارند، تعلق می گیرد.

2- پناهندگان در کمپ های آلمان از چه حقوقی برخوردار هستند؟ حقوق پناهندگان در کمپ آلمان شامل مواد غذایی، پوشاک، مراقبت های بهداشتی، دریافت کمک های مالی و تحصیل فرزندان می شود.

3- آیا کشورهای امن امکان دریافت حقوق پناهندگی در آلمان را دارند؟ خیر، برخی از کشورها به عنوان منطقه امن در آلمان شناخته می شوند و شهروندان این کشورها از حقوق پناهنده در آلمان برخوردار نمی شوند.

4- حقوق ماهانه پناهندگان در کمپ های آلمان چقدر است؟ حقوق پناهندگان بسته به سن، وضعیت تاهل و تعداد فرزندان بین 100 یورو تا 170 یورو متغیر است.

5- آیا پناهندگان می توانند برای مجوز کار در آلمان درخواست دهند؟ بله، پناهندگان بعد از خروج از مراکز اقامت اولیه می توانند برای مجوز کار آلمان درخواست دهند.

3.9/5 - (14 امتیاز)

2 دیدگاه برای “ جزییات حقوق پناهندگی در آلمان

  1. حسین گفت:

    سلام وقت بخیر
    من 45 سال سن دارم میخواهم به کشور آلمان پناهنده شوم در مورد هزینه رفتن و هزینه وکیل اطلاعی ندارم و اینکه اگر در خواست پناهندگی من رد شود چه اتفاقی خواهد افتاد و حداکثر مدت زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی من چه مدت زمانی میتونن باشه و اینکه شما در این زمینه فعالیت دارید و وکیل دارید که کارهای من را انجام بده ممنون از راهنمایی شما

    1. کارشناس مهاجرتی اصطهباناتی گفت:

      با سلام و عرض ادب
      موسسه ما در زمینه پناهندگی اطلاعی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *