کشور ارمنستان بنا به دلایل فراوانی از مقاصد مهاجرتی بسیاری از متقاضیان بین المللی در سال های اخیر می باشد. بسیاری از متقاضیان ایرانی نیز کشور ارمنستان را به عنوان گزینه ای مناسب برای کار، تحصیل و سرمایه گذاری انتخاب می کنند.
دارا بودن حدود 40 کیلومتر مرز مشترک با ایران، نزدیکی ارزش پول این کشور به ریال ایران و نزدیکی فرهنگ و آداب و رسوم با ایرانیان از دلایل قوی مهاجرت متقاضیان ایرانی به این کشور است.علاوه بر این موارد و شاید مهم ترین دلیل برای مهاجرت متقاضیان ایرانی به کشور ارمنستان را می توان عدم نیاز به اخذ ویزا برای ایرانی ها دانست.
شرایط عمومی مهاجرت به کشور ارمنستان همانند دیگر کشورها دارا بودن مدارک و شرایط لازم برای هر روش مهاجرتی است. متقاضیان برای مهاجرت از هر روش مهاجرتی به ارمنستان باید دارای شرایط لازم و کافی باشند.
از جمله شرایط لازم و کافی برای مهاجرت کاری دارا بودن سوابق کاری مفید و برای مهاجرت تحصیلی دارا بودن مدرک دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی را می توان نام برد.
برای مهاجرت به هر کشوری به ویژه کشور ارمنستان متقاضیان باید قبل از ارائه درخواست اخذ اقامت همه روش های موجود را بررسی کنند و بر اساس دارا بودن شرایط لازم روش مهاجرتی درست را انتخاب کنند. وکیل مهاجرت و مشاوران آگاه موسسه های مهاجرتی می توانند راهنمایی های مفید و سودمندی را در مورد مهاجرت به کشور ارمنستان و روش مناسب برای متقاضی ارائه دهند. در این مقاله نیز به ارائه روش های مهاجرت به کشور ارمنستان و بررسی الزامات و شرایط هر یک از این روش های مهاجرتی و دیگر اطلاعات لازم در مورد این کشور می پردازیم.
مختصری درباره کشور ارمنستان
ارمنستان در منطقه قفقاز جنوبی ، منطقه اوراسیا بین اروپای شرقی و آسیای غربی قرار دارد. کشوری محصور در خشکی که با ترکیه، گرجستان، ایران و آذربایجان دارای مرزهای مشترک است. کشور ارمنستان دارای تاریخ غنی مربوط به قرن ششم قبل از میلاد است. در حال حاضر ارمنستان خانه بیش از 3 میلیون نفر است و به دلیل وسعت کم قلمرو در حدود 297.43 کیلومتر مربع از پرجمعیت ترین جمهوری های شوروی سابق است.
در حدود 97% ساکنین این کشور خود را ارمنی معرفی می کنند و ایزدی ها و روس ها به ترتیب با 1.3 و 0.5 به عنوان دومین و سومین گروه مهاجران این کشور را تشکیل می دهند. نرخ خالص مهاجرت به کشور ارمنستان در سال 2022 در حدود -1.686 در هر 1000 نفر است که در مقایسه با سال 2021 در حدود 0.18% کاهش داشته است.
آب و هوای این کشور خشک و قاره ای است و فصل پاییز از زیباترین فصول در ارمنستان است. امید به زندگی در کشور ارمنستان در حدود 75 سال و همانند میانگین جهانی است که برای مردان 71.6 سال و برای زنان 78.3 سال است. زبان مردم ارمنستان ارمنی است اما زبان های انگلیسی و روسی نیز در این کشور رواج دارد. مردم این کشور مهربان و مهمان نواز هستند و دارای ارزش های خانوادگی قوی می باشند.
زبان رسمی در کشور ارمنستان
گرچه زبان رسمی مردم کشور ارمنستان ارمنی است، اما بسیاری از مردم به دلیل پیوندهای تاریخی با کشور روسیه به زبان روسی به عنوان زبان دوم صحبت می کنند. زبان روسی در مدارس ارمنستان به عنوان زبان دوم به دانش آموزان آموزش داده می شود. مهاجرانی که کشور ارمنستان را برای مهاجرت انتخاب می کنند، بهتر است قبل از مهاجرت زبان روسی یا ارمنی را فراگیرند.

زبان رسمی در کشور ارمنستان
آب و هوای کشور ارمنستان
کشور ارمنستان به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و قرار گرفتن بین آسیا و اروپا دارای آب و هوای مختلف است. طیف وسیع آب و هوای خشک نیمه گرمسیری و معتدل قاره ای تا آب و هوای قطبی در این کشور موجب شده است تا مهاجران شرایط آب و هوایی مختلفی در محل اقامت خود را تجربه کنند.
تابستان های ارمنستان معمولاً بسیار گرم و خشک و با دمای 22 تا 36 درجه سانتی گراد است. زمستان های این کشور بسیار سرد و با بارش های سنگین برف و باران به ویژه در مناطق کوهستانی همراه است و دمای هوا در این فصل بین 10- و 5- درجه سانتی گراد است.
راه های ورود به کشور ارمنستان
مهاجران با دارا بودن شرایط مهاجرت به ارمنستان می توانند از طریق هوایی یا زمینی به این کشور وارد شوند.
فرودگاه های بین المللی Zvartnots در ایروان پایتخت این کشور و فرودگاه شیراک در منطقه گیومری محل ورود بسیاری از مهاجران به این کشور است. گرچه کشور ارمنستان محصور در خشکی است و به دریا راه ندارد اما مهاجران می توانند وسایل خود را به بندرهای نزدیک ترکیه و گرجستان ارسال کنند و از طریق زمینی به ارمنستان وارد شوند.
دلایل انتخاب ارمنستان برای مهاجرت
کشور ارمنستان با توجه به عدم نیاز به اخذ ویزا برای ایرانی ها از گزینه های مهاجرتی برای این متقاضیان محسوب می شود. علاوه بر این متقاضیان ایرانی و کلاً متقاضیان بین المللی بنا به دلایل فراوانی این کشور را برای مهاجرت انتخاب می کنند. برخی از مهم ترین دلایل انتخاب ارمنستان جهت مهاجرت متقاضیان ایرانی عبارتند از:
- پایین بودن هزینه های زندگی
- پایین بودن سطح مالیات
- وجود فرصت های فراوان برای سرمایه گذاری
- پایین بودن سطح جرم و جنایت و فساد
- امکان راه اندازی کسب و کارهای جدید
- زندگی در کشوری آزاد و دموکراتیک
- دارای تاریخ و سنت های غنی
- طبیعت زیبا و منحصر به فرد
- زندگی در کنار همسر و فرزندان
- امکان اخذ شهروندی و تابعیت
- امکان اخذ اقامت در زمان کوتاه
انواع ویزا اقامت ارمنستان
متقاضیان با دارا بودن شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان از روش های مختلف می توانند ویزای اقامت موقت و اقامت دائم و اقامت ویژه ارمنستان را دریافت کنند. متقاضیان با دریافت هر نوع ویزای اقامت ارمنستان تا مدت مشخصی می توانند در این کشور اقامت کنند و از مزایای اخذ ویزای اقامت دائم یا موقت ارمنستان برخوردار شوند.
در ادامه به ارائه توضیحات لازم در مورد انواع ویزا اقامت ارمنستان می پردازیم.
ویزای اقامت موقت ارمنستان
مدت زمان اقامت در کشور ارمنستان با اخذ ویزای اقامت موقت این کشور تا حدود یک سال می باشد. متقاضیان می توانند مجوز اقامت موقت یک ساله ارمنستان را دوباره تمدید کنند. اما متقاضی باید حداقل 30 روز قبل از انقضای مجوز اقامت موقت درخواست تمدید آن را ارائه دهد. ویزای اقامت موقت ارمنستان برای متقاضیانی صادر می شود که:
- قصد تحصیل در دانشگاه های ارمنستان را داشته باشند.
- دارای مجوز رسمی و قانونی کار در ارمنستان باشند.
- همسر /شوهر، پدر و مادر یا فرزند یک شهروند خارجی باشند که دارای کارت اقامت موقت ارمنستان است.
- همسر/شوهر، پدر و مادر، فرزند یا خویشاوند (برادر، خواهر، پدربزرگ و مادربزرگ و نوه) یک شهروند خارجی باشند که دارای پاسپورت ویژه ارمنستان باشند.
- در حال انجام فعالیت های تجاری و کسب و کار در ارمنستان باشند.
- دارای ملیت ارمنی باشند.
- بر اساس قوانین ارمنستان بتوانند مجوز اقامت موقت این کشور را دریافت کنند.

ویزای اقامت موقت ارمنستان
ویزای اقامت دائم ارمنستان
مدت زمان اقامت در کشور ارمنستان با اخذ ویزای اقامت دائم این کشور تا حدود 5 سال می باشد. متقاضیان می توانند مجوز اقامت موقت 5 ساله ارمنستان را تا 5 سال دیگر تمدید کنند. اما متقاضی باید حداقل 30 روز قبل از انقضای مجوز اقامت دائم درخواست تمدید آن را ارائه دهد. ویزای اقامت دائم ارمنستان برای متقاضیانی صادر می شود که:
● متقاضی همسر/ شوهر یا خویشاوند (برادر، خواهر، پدربزرگ و مادربزرگ و نوه) یک شهروند ارمنی یا شهروند خارجی دارای پاسپورت ویژه ارمنستان باشد.
● متقاضی دارای امکانات اقامتی یا دارایی های کافی در ارمنستان باشد.
● متقاضی به طور قانونی تاکنون در ارمنستان زندگی کرده باشد.
● متقاضی به مدت 3 سال قبل از ارائه درخواست برای اخذ ویزای اقامت دائم ارمنستان در این کشور زندگی کرده باشد.
● متقاضی در حال انجام فعالیت های تجاری و کسب و کار در ارمنستان باشد.
● متقاضی دارای ملیت ارمنی باشد.
ویزای اقامت ویژه ارمنستان
ویزای اقامت ویژه ارمنستان با اخذ پاسپورت ویژه این کشور امکان پذیر است. متقاضیان با اخذ پاسپورت ویژه ارمنستان می توانند تا 10 سال در این کشور اقامت کنند و از مزایای اقامت طولانی مدت این کشور برخوردار شوند.
شرایط اخذ ویزا اقامت ارمنستان
متقاضیان برای اخذ مجوز اقامت موقت (یک ساله)، اخذ اقامت دائم (5 ساله) و اخذ اقامت ویژه (10 ساله) ارمنستان باید دارای شرایطی باشند که مدت اقامت طولانی خود در این کشور را توجیه کند. از جمله شرایط لازم برای اخذ ویزای اقامت ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
● متقاضی در خرید املاک و مستغلات این کشور سرمایه گذاری کند.
● متقاضی دارای مالکیت کسب و کار تجاری در ارمنستان باشد.
● متقاضی در حال تحصیل در دانشگاه های ارمنستان باشد.
● متقاضی دارای تابعیت و شهروندی ارمنستان باشد.
● متقاضی عضو یک خانواده ارمنی یا شهروند مقیم ارمنستان باشد.
مروری بر برنامه های اقامت ارمنستان
کشور ارمنستان مهاجرت از طریق روش های مختلف مانند اخذ ویزای تحصیلی، اخذ ویزای کاری، اخذ ویزای سرمایه گذاری و ثبت شرکت را برای متقاضیان بین المللی امکان پذیر کرده است. بر اساس برنامه های مهاجرت ارمنستان سرمایه گذاران، کارآفرینان، صاحبان مشاغل آزاد، کارگران و اعضای خانواده آن ها می توانند مجوز تابعیت و شهروندی این کشور را بر اساس ویزاها و مجوزهای اقامت مختلف دریافت کنند. در ادامه با مروری بر برنامه های اقامت ارمنستان با شرایط اخذ مجوز اقامت موقت و دائم و ویژه آشنا می شوید:
مجوز اقامت | مجوز اقامت کوتاه مدت یا موقت | مجوز اقامت بلند مدت یا دائم | مجوز اقامت ویژه با پاسپورت |
مدت زمان اعتبار | یک سال قابل تمدید | 5 سال قابل تمدید | 10 سال قابل تمدید |
هزینه های دولتی | 210 دلار آمریکا معادل 105.000 AMD | 280 دلار آمریکا معادل 140.000 AMD | 300 دلار آمریکا معادل 150.000 AMD |
زمان پردازش و بررسی پرونده | 30 تا 45 روز | 30 تا 45 روز | 60 روز |
پوشش خانوادگی | همسر، پدر و مادر، دختر یا پسر | همسر، پدر و مادر، دختر، پسر، برادر، خواهر، پدربزرگ و مادربزرگ | همسر، پدر و مادر، دختر، پسر، برادر، خواهر، پدربزرگ و مادربزرگ |
اخذ پاسپورت /اخذ شهروندی | پس از گذشت 3 سال از اخذ اقامت | پس از گذشت 3 سال از اخذ اقامت | پس از گذشت 3 سال از اخذ اقامت |

برنامه های اقامت ارمنستان
راه های مهاجرت به کشور ارمنستان
کشور ارمنستان جهت مهاجرت متقاضیان دارای برنامه های مهاجرتی مختلفی است. متقاضیان دارای شرایط مهاجرت ارمنستان می توانند از روش های اخذ ویزای تحصیلی، اخذ ویزای کاری، اخذ ویزای سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و خرید ملک و راه اندازی کسب و کار، اخذ ویزای ازدواج و تولد فرزند به ارمنستان مهاجرت کنند.
در ادامه این مقاله کامل به ارائه توضیحات لازم در مورد مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق کار، مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل، مهاجرت به ارمنستان از طریق پناهندگی و دیگر راه های مهاجرت به کشور ارمنستان می پردازیم.
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق کار
به طور کلی دارنده ویزای کار ارمنستان حق کار و اشتغال در این کشور را ندارد، مگر این که مجوز کار را نیز دریافت کند. در واقع برای کار در ارمنستان نه تنها اخذ ویزای کار بلکه مجوز کار نیز الزامی است. البته متقاضیان دارای تخصص کاری و مهارت حرفه ای، صاحبان مشاغل، مدیران اجرایی و برخی از کارگران از الزامات اخذ مجوز کار ارمنستان معاف هستند. مجوز کار ارمنستان باید از طرف کارفرمای قانونی این کشور صادر شود و در آن مدت زمان قرارداد کاری ذکر شود که نباید بیشتر از یک سال باشد.
متقاضیان معاف از اخذ مجوز کار ارمنستان
همه متقاضیان برای کار و اشتغال در ارمنستان نیاز به اخذ مجوز کار این کشور ندارند. از شرایط ارمنستان برای مهاجرت کاری اخذ ویزای کار و همچنین مجوز کار معتبر و قانونی را می توان نام برد. اما برخی از متقاضیان نیازمند اخذ مجوز کار نمی باشند و فقط با اخذ ویزای کار می توانند در این کشور مشغول کار و اشتغال شوند. از متقاضیان معاف از اخذ مجوز کار ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
● متقاضیانی که دارای مجوز اقامت دائم یا ویژه ارمنستان می باشند.
● متقاضیانی که دارای مجوز اقامت موقت ارمنستان باشند که بر اساس عضویت در خانواده یک شهروند ارمنستان دارای مجوز اقامت موقت یا دائم باشند.
● مدیران و موسسان شرکت های خارجی که در ارمنستان سرمایه گذاری انجام داده اند.
● شهروندان خارجی که در دفتر نمایندگی شرکت های خارجی مشغول کار می باشند.
● متخصصان خارجی که برای نصب یا تعمیر ماشین آلات و تجهیزات خریداری شده از شرکت های خارجی و یا آموزش کارکنان ارمنستانی در این شرکت ها استخدام شده اند.
● متخصصان خارجی دارای تجربه کاری که در حوزه های علوم طبیعی، فناوری اطلاعات و کشاورزی مشغول کار می باشند.
● متخصصان خارجی دارای تحصیلات دانشگاهی که در حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت، فناوری مواد غذایی و امور مالی مشغول کار می باشند.
● اعضای خانواده کارکنان دیپلماتیک و کارکنان در حوزه های ورزشی و فرهنگی که در ارمنستان مشغول فعالیت هستند.
● مدرسان دعوت شده برای سخنرانی در موسسه های آموزشی ارمنستان، نمایندگان معتبر سازمان های رسانه ای خارجی و پناهندگانی که در ارمنستان به آن ها پناهندگی داده شده است.
● دانشجویان مشغول تحصیل در ارمنستان در طول مدت تحصیل و به مدت یک سال پس از فارغ التحصیلی می توانند بدون اخذ مجوز کار به کار و اشتغال بپردازند.
● شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان بر اساس توافقات بین کشورها از اخذ مجوز کار ارمنستان معاف می باشند.
● کارمندانی که توسط یک شرکت خارجی استخدام شده اند و در لیست حقوق و دستمزد قرار دارند از اخذ مجوز کار ارمنستان معاف می باشند.
روش اخذ مجوز کار ارمنستان
متقاضی برای اخذ مجوز کار ارمنستان باید از طریق کارفرمای این کشور اقدام کند. کارفرما با ارائه درخواست به خدمات مهاجرت workpermit.am مجوز کار و مجوز اقامت مبتنی بر کار را برای متقاضی دریافت می کند. بر این اساس کارفرما با بررسی بازار کار ارمنستان و اطمینان از عدم وجود نیروی کاری واجد شرایط و در دسترس برای پر کردن این موقعیت شغلی در کشور ارمنستان با متقاضی خارجی مصاحبه کاری می کند.
اگر از طرف سرویس مهاجرت هیچ نیروی کاری برای کار به کارفرما معرفی نشود و یا کارفرما بنا به دلایل موجه این نیروی کاری را رد کند، کارفرما می تواند با متقاضی خارجی برای تکمیل آن موقعیت شغلی قرارداد کاری امضا کند.
مجوز کار ارمنستان مدت زمان مشخص دارد و در صورت تمایل قابل تمدید است. از زمان اعطای مجوز کار متقاضی می تواند در ارمنستان به کار و اشتغال بپردازد.

روش اخذ مجوز کار ارمنستان
هزینه های اخذ مجوز کار ارمنستان
مدت زمان اخذ مجوز کار و کارت اقامت موقت برای متقاضیان بین المللی به منظور کار در ارمنستان در حدود یک ماه پس از ارائه درخواست طول می کشد. هزینه های اخذ مجوز کار ارمنستان که از طرف کارفرمای ارمنستان باید پرداخت شود، عبارت است از:
● هزینه اخذ مجوز کار: 25.000 AMD معادل 52 دلار آمریکا
● هزینه اخذ مجوز اقامت موقت ارمنستان: 105.000 AMD معادل 219 دلار آمریکا
مدارک لازم اخذ مجوز کار ارمنستان
متقاضیان برای اخذ مجوز کار ارمنستان از طریق کارفرمای ارمنی باید دارای شرایط لازم و مدارک مورد نیاز باشند. از مهم ترین مدارک لازم جهت اخذ مجوز کار ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
● فرم تکمیل شده ارائه درخواست مجوز کار ارمنستان
● مدرک تحصیلی حداقل دیپلم و یا مدارک تحصیلی دانشگاهی
● مجوز کنسولی یا آپوستیل
● رسید پرداخت هزینه های دولتی
● پاسپورت با اعتبار کافی
● دو قطعه عکس 3 در چهار
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل
ارمنستان کشوری عالی با شرایط مطلوب برای تحصیل و تحقیق و آموزش عالی است. در سال های اخیر بسیاری از متقاضیان ایرانی برای تحصیل به کشور ارمنستان مهاجرت کرده اند و از این انتخاب خود راضی هستند. پایین بودن هزینه های تحصیلی و قابل تایید بودن مدارک دانشگاهی این کشور از مهم ترین دلایل مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل است. دانشگاه های ارمنستان در مقایسه با دانشگاه های کشورهای اروپایی دارای هزینه های تحصیلی مقرون به صرفه و مناسب هستند.
دلایل انتخاب ارمنستان جهت مهاجرت تحصیلی
متقاضیان بنا به دلایل مختلفی کشور ارمنستان را برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب می کنند. در ادامه این مقاله به ارائه مهم ترین دلایل متقاضیان برای مهاجرت ارمنستان از طریق تحصیل در دانشگاه های این کشور می پردازیم:
● کشور ارمنستان یک گزینه عالی برای ادامه تحصیل است، زیرا هزینه های تحصیلی در این کشور بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. کشور ارمنستان یکی از بهترین کشورهای جهان از لحاظ آموزش و تحصیل ارزان و با کیفیت محسوب می شود.
● مردم کشور ارمنستان دارای رفتار دوستانه و گرم و صمیمی با مهاجران می باشند و برای اقامت در این کشور مشکلی وجود ندارد. زیرا آپارتمان ها و سوئیت های دانشجویی اجاره ای با هزینه مناسب در دسترس می باشد.
● مدارک دانشگاه های ارمنستان در همه کشورهای جهان مورد تایید و پذیرش است.
● مراحل اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان مهاجرت تحصیلی به این کشور راحت و ساده است. متقاضی می تواند از طریق آنلاین یا مراجعه حضوری به نزدیکترین سفارت این کشور درخواست اخذ ویزای تحصیلی را ارائه دهد.
● دانشجویان بین المللی در حال تحصیل در ارمنستان از موقعیت اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل با هزینه اندک در این کشور برخوردارند. هزینه مهاجرت به ارمنستان و تحصیل در دانشگاه های این کشور بسیار مناسب است.
● متقاضیان بین المللی می توانند در بسیاری از برنامه های تحصیلی دانشگاه های ارمنستان به زبان انگلیسی شرکت کنند و به تحصیل خود ادامه دهند. برخی از دوره های روسی و فرانسوی نیز به زبان ارمنی آموزش داده می شوند.
● امکان اخذ مجوز کار دانشجویی تا 20 ساعت در هفته و کسب درآمد و تجربه کاری و تامین بخشی از هزینه زندگی در ارمنستان از دیگر دلایل انتخاب کشور ارمنستان جهت مهاجرت تحصیلی است.
نحوه تحصیل در ارمنستان
متقاضیان قبل از اقدام برای انتخاب رشته و دانشگاه باید در مورد همه گزینه های آموزشی و رشته ها و مقاطع تحصیلی در ارمنستان تحقیق کنند. بررسی دارا بودن شرایط و الزامات دانشگاه برای آن دوره خاص مد نظر متقاضی مرحله دوم برای تحصیل در ارمنستان است.
در مرحله بعد متقاضی باید مدارک مشخص شده توسط دانشگاه را برای اخذ پذیرش در رشته مورد نظر ارسال کند. با اعلام پذیرش درخواست متقاضی دانشگاه نامه پذیرش را برای وی ارسال می کند.
در این مرحله متقاضی با ارائه مدارک لازم به همراه نامه پذیرش باید ویزای دانشجویی را دریافت کند. با اخذ ویزای دانشجویی متقاضی می تواند به این کشور سفر کند و در دانشگاه و رشته مورد نظر تحصیل کند.

نحوه تحصیل در ارمنستان
دانشگاه های محبوب ارمنستان
در حال حاضر در حدود 26 دانشگاه دولتی در ارمنستان وجود دارد که از این تعداد در حدود 4 دانشگاه بین المللی است. علاوه بر این در حدود 33 دانشگاه خصوصی در کشور ارمنستان وجود دارد که متقاضیان با پرداخت شهریه و دیگر هزینه های تحصیلی می توانند در این دانشگاه ها تحصیل کنند. برخی از مهم ترین دانشگاه های محبوب و پرتقاضای ارمنستان عبارت است از:
● Armenian State University of Economics دانشگاه دولتی اقتصاد ارمنستان
● Russian-Armenian University دانشگاه روسی- ارمنی
● Yerevan State University دانشگاه دولتی ایروان
● Yerevan State Medical University دانشگاه دولتی پزشکی ایروان
● State Engineering University of Armenia دانشگاه دولتی مهندسی ارمنستان
● Yerevan State Linguistic University after Valerie Brusov دانشگاه دولتی زبان شناسی ارمنستان پس از والری بروسف
● Yerevan State University of Economy دانشگاه دولتی اقتصاد ایروان
● Armenian-Russian (Slavonic) State University دانشگاه دولتی ارمنی- روسی (اسلوونی)
● French university in Armenia (UFAR) دانشگاه فرانسوی در ارمنستان (UFAR)
● American University of Armenia دانشگاه آمریکایی ارمنستان
● European Regional Educational Academy آکادمی آموزشی منطقه ای اروپا
بهترین دوره های تحصیلی در ارمنستان
دانشگاه های ارمنستان از سیستم آموزشی اروپایی یا بولونیا پیروی می کنند و بر این اساس در هر 3 سطح آموزشی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دوره ها و رشته های مختلفی وجود دارد. بهترین و محبوب ترین دوره های تحصیلی در ارمنستان عبارت است از:
● Study Physics in Armenia تحصیل در رشته فیزیک در ارمنستان
● study dentistry in Armenia تحصیل در رشته دندانپزشکی در ارمنستان
● Study Mathematics in Armenia تحصیل در رشته ریاضیات در ارمنستان
● Study Chemistry in Armenia تحصیل در رشته شیمی در ارمنستان
● Study Microbiology in Armenia تحصیل در رشته میکروبیولوژی در ارمنستان
● Study Engineering in Armenia تحصیل در رشته مهندسی در ارمنستان
● Study Medicine in Armenia تحصیل در رشته پزشکی در ارمنستان
● Study Information Technologies in Armenia تحصیل در رشته فناوری اطلاعات در ارمنستان
مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی به ارمنستان
متقاضیان برای مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل در دانشگاه های این کشور باید دارای شرایط و مدارک لازم برای مهاجرت به کشور ارمنستان باشند. البته هر دانشگاه بر اساس مقررات خود و نوع رشته تحصیلی دارای شرایط و الزامات خاصی است اما از مهم ترین مدارک عمومی لازم برای مهاجرت تحصیلی به ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
● مدرک یا گواهی دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی به همراه ریزنمرات برای اخذ پذیرش از مقطع کارشناسی
● مدرک مقطع تحصیلی کارشناسی به همراه ریز نمرات تحصیلی برای اخذ پذیرش از مقطع کارشناسی ارشد
● مدرک مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات تحصیلی برای اخذ پذیرش از مقطع دکترا
● ارائه درخواست ثبت نام در دانشگاه از وزیر آموزش و علوم
● ارائه فرم درخواست صادره از وزارت آموزش و پرورش
● ارائه گواهی سلامت پزشکی
● ارائه پاسپورت و کپی شناسنامه
● ارائه 4 قطعه عکس در اندازه پاسپورت
● ارائه رزومه تحصیلی و کاری
● ارائه مدرک زبان انگلیسی
● ارائه توصیه نامه تحصیلی و نمونه کار عملی
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان
متقاضی پس از ثبت نام در دانشگاه ارمنستان باید مجوز ورود به این کشور را از وزارت امور خارجه ارمنستان دریافت کند. پس از اخذ مجوز ورود از وزارت امور خارجه ارمنستان متقاضی باید به سفارت ارمنستان در کشور خود مراجعه و برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کند. سفارت ارمنستان ویزای یکبار ورود یا Single entry صادر می کند و متقاضی باید همه هزینه ها را در سفارت ارمنستان پرداخت کند. مدارک و شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان و اخذ ویزای تحصیلی عبارت است از:
● فرم تکمیل شده درخواست ویزای دانشجویی ارمنستان
● پاسپورت به همراه 3 قطعه عکس در اندازه پاسپورت
● نامه پذیرش از دانشگاه و رشته مورد نظر در ارمنستان
● مدرک زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل یا دیگر مدارک زبان معتبر)
● رسید پرداخت شهریه تحصیلی دانشگاه ارمنستان
● مدارک و سوابق آموزشی و گواهینامه های تحصیلی
● مدارک اقامت در ارمنستان (شامل قرارداد اجاره نامه یا نامه خوابگاه دانشجویی)
● مدارک و گواهی تمکن مالی کافی
● بیمه درمانی معتبر و مورد تایید ارمنستان

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان
بورسیه های تحصیلی در ارمنستان
کشور ارمنستان برای اعطای بورسیه های تحصیلی و کمک های مالی به دانشجویان بین المللی با بسیاری از کشورها قرارداد امضا کرده است. دولت ارمنستان بورسیه های تحصیلی خوبی را به دانشجویان بومی و بین المللی اعطا می کند. این بورسیه ها شامل بورسیه کامل یا فول فاند، بورسیه های حمایتی و بورسیه های معافیت از هزینه تحصیل می باشد.
بیشتر مقاطع و دوره های تحصیلی در دانشگاه های ارمنستان با اعطای کمک هزینه های تحصیلی و اسکالرشیپ ها و بورسیه های تحصیلی و همچنین کمک هزینه سفر و کمک های مالی همراه است.
هزینه تحصیل در ارمنستان
کشور ارمنستان جهت مهاجرت تحصیلی یک گزینه عالی برای متقاضیان بین المللی است. زیرا علاوه بر دارا بودن رشته ها و دانشگاه های با کیفیت دارای هزینه های مقرون به صرفه و مناسب برای تحصیل است. هزینه مهاجرت به ارمنستان برای تحصیل در دانشگاه های این کشور عبارت است از:
● هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی سالانه از حدود 400.000 AMD معادل 833 دلار آمریکا تا 4.1 میلیون AMD معادل 8.540 دلار آمریکا
● هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد سالانه از حدود 380.000 AMD معادل 791 دلار آمریکا تا 3.8 میلیون AMD معادل 8.064 دلار آمریکا
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق سرمایه گذاری
متقاضیان برای مهاجرت به کشور ارمنستان می توانند علاوه بر اخذ ویزای تحصیلی و اخذ ویزای کاری از روش های دیگر نیز اقدام کنند. دیگر روش های مهاجرت به کشور ارمنستان مهاجرت از طریق سرمایه گذاری است که شامل مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق خرید ملک و ثبت شرکت می باشد.
از مهم ترین مزایای مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق سرمایه گذاری اخذ تابعیت این کشور و عدم ترک تابعیت سایر کشورها می باشد. در واقع متقاضیان با اخذ شهروندی و تابعیت ارمنستان از طریق سرمایه گذاری نیاز به ترک تابعیت دیگر کشورها ندارند.
مزایا و معایب سرمایه گذاری در ارمنستان
کشور ارمنستان به دلیل فعالیت های اقتصادی که موجب رونق بازار این کشور شده با نام “ببر اقتصادی” نیز شناخته می شود. گزارش بانک جهانی کار در سال 2020 کشور ارمنستان را در رتبه 47 در میان 190 کشور اقتصادی قرار داده است. از مهم ترین مزایای سرمایه گذاری در کشور ارمنستان برای سرمایه گذاران خارجی موارد زیر را می توان نام برد:
- برخورداری از ثبات و امنیت سیاسی و اقتصادی
- عضویت در سازمان های جهانی مانند اتحادیه کشورهای اقتصادی اوراسیا
- دارا بودن نیروی کاری با مهارت بالا و تقریباً ارزان
- دارای اقتصاد در حال پیشرفت و منابع طبیعی فراوان
معایب سرمایه گذاری در ارمنستان
- وابستگی اقتصادی به کشورهای آلمان و روسیه
- وجود بازار داخلی کوچک در ارمنستان
- تحریم از طرف ترکیه و آذربایجان و محدودیت های حمل و نقل
- تحت تاثیر بازارهای بی ثبات اروپای مرکزی و شرقی
مهاجرت به ارمنستان از طریق خرید ملک
متقاضیان می توانند در کشور ارمنستان املاک و مستغلات را خریداری کنند و از این طریق در این کشور سرمایه گذاری انجام دهند. اما نکته مهم در مورد مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق خرید ملک این است که خرید املاک و مستغلات در ارمنستان متقاضی را واجد شرایط اخذ اقامت این کشور نمی کند.
با این حال متقاضی می تواند از میان دو گزینه توسعه املاک و مستغلات و خرید و بهره برداری از ملک اجاره ای یکی را انتخاب کند. اگر متقاضی ملک را به یک دارایی تجاری درآمدزا تبدیل کند می تواند مجوز اقامت ارمنستان را دریافت کند. البته متقاضی علاوه بر این باید مالیات ملک و مالیات بر درآمد خود را نیز پرداخت کند.
سرمایه گذاری در خرید اوراق قرضه دولتی یا شرکتی قابل معامله عمومی نیز ممکن است به اخذ اقامت ارمنستان ختم شود.

مهاجرت به ارمنستان از طریق خرید ملک
مهاجرت به ارمنستان از طریق ثبت شرکت
سرمایه گذاران خارجی می توانند از طریق افتتاح نمایندگی ها و یا شعب وابسته به شرکت اصلی در کشور ارمنستان سرمایه گذاری کنند. نکته قابل توجه برای ثبت شرکت در ارمنستان این است که برای سرمایه گذاران هیچ گونه محدودیتی از لحاظ تعداد کارمندان، نوع کار تجاری، نوع مالکیت و تعداد کارمندان خارجی وجود ندارد.
فرم شرکت و نوع مالکیت یک کسب و کار تجاری ممکن است به صورت یک کارآفرین خصوصی یا سهامداری یک شرکت از نوع شرکت های LLC یا شرکت های تعاونی یا شرکت های JSC باشد. قانون حداقل سهم سهامداران برای اخذ اقامت ارمنستان را تعیین نمی کند. بر این اساس متقاضیان با حداقل سهام 5% یا 1% نیز می توانند واجد شرایط اخذ اقامت باشند، مشروط بر اینکه مالکیت سهام واقعی باشد.
نوع کسب و کار چندان اهمیتی ندارد اما شواهد و مدارکی که متقاضی ارائه می دهد باید با الزامات شرکت های تجاری هماهنگ باشد. مثلاً نوع خدمات ارائه شده، آدرس دقیق محل شرکت و نحوه پرداخت حقوق و مزایا اهمیت زیادی دارد.
مالکان و مدیران شرکت های تجاری ثبت شده در ارمنستان می توانند مجوزهای اقامت یک ساله موقت، 5 ساله دائمی و 10 ساله ویژه را دریافت کنند. مالکان شرکت های تجاری تازه ثبت شده می توانند مجوز اقامت یک ساله موقت را دریافت کنند. اگر کسب و کار شرکت تجاری به سوددهی خوبی رسیده است و مدیران شرکت دارای سوابق خوب پرداخت مالیات می باشند، می توانند مجوز اقامت دائم 5 ساله را دریافت کنند.
اگر صاحبان مشاغل بزرگ و مدیران شرکت های تجاری پرسود فرصت های شغلی زیادی برای شهروندان ارمنستان ایجاد کرده باشند می توانند مجوز اقامت 10 ساله ویژه این کشور را دریافت کنند.
شرایط ثبت شرکت در ارمنستان
متقاضیان برای سرمایه گذاری در ارمنستان از طریق ثبت شرکت می توانند از دو روش اقدام کنند. در روش اول متقاضی مدیر و مالک شرکت تجاری محسوب می شود و باید طرح تجاری یا Business Plan اقتصادی و سودآور با گردش مالی مطلوب و شرح خلاصه چگونگی کارکرد شرکت و قوانین کار را ارائه دهد. در روش دوم متقاضی به عنوان یک نماینده رسمی و قانونی از شرکت مادر در کشور مبدا نمایندگی یا شعبه ای را در ارمنستان افتتاح می کند.
متقاضیان برای ثبت شرکت در کشور ارمنستان از هر دو روش ذکر شده باید دارای شرایط زیر باشند:
● ارائه طرح تجاری با توجیه اقتصادی و سودآور در ارمنستان
● ارائه میزان سهام سهامداران و مدارک هویتی هر یک از سهامداران
● میزان سرمایه تعیین شده برای راه اندازی طرح تجاری در ارمنستان
● دریافت تاییدیه های لازم از مراجع قانونی ارمنستان

شرایط ثبت شرکت در ارمنستان
شرایط مهاجرت به ارمنستان از هر روش مهاجرتی
متقاضیان برای مهاجرت ارمنستان راه های مختلفی را در پیش رو دارند. مهاجرت به ارمنستان از طریق خرید ملک، مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق اخذ ویزای کار، مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق اخذ ویزای تحصیلی و مهاجرت به ارمنستان از طریق پناهندگی و دیگر روش ها برای متقاضیان امکان پذیر است.
جدا از روش مهاجرت به ارمنستان از طریق پناهندگی که به هیچ وجه از طرف موسسه های مهاجرتی توصیه نمی شود، متقاضیان می توانند با دارا بودن شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان به این کشور سفر کنند. در این بخش به ارائه خلاصه ای از شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان از هر روش مهاجرتی می پردازیم:
روش مهاجرت به کشور ارمنستان | شرایط و الزامات |
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق کار | ● اخذ ویزای کار از طریق کارفرمای رسمی در ارمنستان ● اعتبار ویزای کار تا حدود یک سال و قابل تمدید ● اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان متقاضی ● کار در ارمنستان با پرداخت مالیات همراه است ● نرخ بیکاری نسبتاً بالای ارمنستان |
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل | ● اخذ ویزای تحصیلی از طریق ارسال مدارک و سوابق تحصیلی و هویتی ● تحصیل به زبان های انگلیسی، فرانسه، آلمانی و ارمنی در دانشگاه های ارمنستان ● اخذ مجوز کار دانشجویی و کار تا 20 ساعت در هفته برای دانشجویان بین المللی ● امکان تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری با پیدا کردن کار پس از تمام شدن دوره تحصیلی در ارمنستان |
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق سرمایه گذاری | ● سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت ● سرمایه گذاری از طریق خرید ملک ● سرمایه گذاری از طریق سرمایه مستقیم FDI ● سرمایه گذاری در منطقه آزاد اقتصادی ارمنستان |
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق ازدواج | ● ازدواج با شهروند ارمنی ● اخذ مجوز اقامت دائم ارمنستان پس از گذشت 2 سال از ازدواج و یک سال اقامت در خاک ارمنستان ● اثبات واقعی بودن ازدواج با ارائه مدارک و اسناد لازم |
مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تولد فرزند | ● اعطای تابعیت ارمنستان به کودک متولد شده در این کشور از طریق قانون خون ● اعطای تابعیت ارمنی برای کودک کتولد شده از طریق پدر و مادر ارمنی و یا دارا بودن همسر شهروند ارمنستان |
مهاجرت به ارمنستان از طریق پناهندگی | ● روش پناهندگی برای مهاجرت به کشور ارمنستان هرگز توصیه نمی شود. ● وجود خطرات و ریسک های فراوان در مسیر پناهندگی ارمنستان |
هزینه مهاجرت به کشور ارمنستان
همه متقاضیانی که در بدو ورود به ارمنستان واجد شرایط اخذ ویزا هستند، می توانند به صورت آنلاین نیز برای ویزا اقدام کنند. ویزای ارمنستان برای متقاضیان ویزای الکترونیکی e-visa از طریق سامانه صدور ویزا وزارت امور خارجه ارمنستان صادر می شود.
متقاضیان باید ملیت و همه اطلاعات هویتی و جزئیات مربوط به سفر و رسید پرداخت هزینه سفر را ارسال کنند.
هزینه های اخذ ویزای الکترونیکی ارمنستان غیر قابل استرداد است. هزینه های اخذ ویزای ارمنستان و کلا هزینه مهاجرت به ارمنستان شامل موارد زیر است. برای پاسخ به پرسش برای مهاجرت به ارمنستان چقدر پول لازم است به جدول هزینه های مهاجرت به کشور ارمنستان که در ادامه ارائه می شود توجه کنید:
موارد مربوط به مهاجرت به کشور ارمنستان | هزینه های مهاجرت |
هزینه اخذ ویزای ورود ارمنستان به هنگام ورود به این کشور | 15.000 AMD معادل 31 دلار آمریکا |
هزینه ویزا برای اقامت تا 21 روز | 6 دلار آمریکا |
هزینه ویزا برای اقامت تا 120 روز | 31 دلار آمریکا |
هزینه ویزای اقامت چند بار ورود Multiple-entry | 42 دلار آمریکا |
هزینه ویزای ترانزیت یکبار ورود Transit Single-entry | 21 دلار آمریکا |
هزینه ویزای ترانزیت چند بار ورود Multiple-entry | 37 دلار آمریکا |
مدت زمان اعتبار ویزای ارمنستان
مدت زمان اعتبار ویزاهای صادر شده ارمنستان در سفارت این کشور بر اساس هدف از سفر متفاوت است و از چند روز تا چند ماه در نوسان می باشد. متقاضیان برای تمدید ویزاهای مختلف ارمنستان می توانند به اداره گذرنامه و ویزا یا اداره پلیس ارمنستان مراجعه کنند.
متقاضیان قبل از انقضای ویزای خود باید برای درخواست تمدید ویزا اقدام کنند. متقاضیان حداکثر تا 60 روز می توانند ویزای خود را تمدید کنند. مدت زمان اعتبار ویزاهای مختلف ارمنستان عبارت است از:
نوع ویزای ارمنستان | مدت زمان اعتبار |
ویزای ورود یا ویزای یکبار ورود ارمنستان | از 21 روز تا 120 روز |
ویزای اقامت چند بار ورود ارمنستان | حداکثر 60 روز در هر ورود در بازه زمانی یک سال |
ویزای ترانزیت یکبار ورود 3 روزه | تا 3 روز |
ویزای ترانزیت چند بار ورود | تا یک سال |
ملیت های معاف از اخذ ویزای اقامت ارمنستان | تا 180 روز در بازه زمانی یک سال |
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای ارمنستان
متقاضیان برای اخذ ویزای ارمنستان باید مدارک لازم را به سفارت این کشور تحویل دهند. اگر متقاضی از طریق آنلاین قصد دریافت ویزای الکترونیکی ارمنستان e-visa را دارد، باید مدارک لازم را به صورت آنلاین به سفارت ارمنستان ارسال کند. از جمله مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
- پاسپورت با اعتبار 6 ماه از تاریخ ورود به ارمنستان
- فرم تکمیل شده اخذ ویزای ارمنستان
- یک قطعه عکس در اندازه عکس پاسپورت
- ارائه شرح برنامه سفر، بلیط هواپیما و جزئیات سفر
- مدارک و آدرس اقامت در ارمنستان (رزرو هتل، دعوتنامه از طرف دوستان یا دعوتنامه اداری)
- رسید پرداخت هزینه ویزای ارمنستان
- ارائه دعوتنامه حامی و اسپانسر در ارمنستان
- مدارک اضافی دیگر بر اساس نوع سفر به درخواست سفارت یا کنسولگری ارمنستان
مزایای مهاجرت به کشور ارمنستان
کشور ارمنستان به منظور مهاجرت یکی از امن ترین کشورهای جهان است که با دارا بودن ثبات سیاسی و اقتصادی زندگی همراه با آرامشی را برای متقاضیان بین المللی به ویژه ساکن کشورهای بی ثبات دارد. از مهم ترین مزایای مهاجرت به کشور ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
- کشور ارمنستان تابعیت دوگانه را به رسمیت می شناسد.
- متقاضیان با اخذ پاسپورت معتبر ارمنستان می توانند به 65 کشور جهان بدون اخذ ویزا سفر کنند. پاسپورت ارمنستان بر اساس شاخص های سیستم رتبه بندی جهانی هنلی Henley در رتبه 78 جهانی قرار دارد.
- متقاضیان دارای مجوز اقامت ارمنستان می توانند بدون اخذ ویزا به کشورهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو پیمان شینگن سفر و رفت و آمد کنند.
- متقاضیان با دارا بودن مجوز تابعیت و شهروندی ارمنستان از مزیت اخذ ویزای تجاری E2 آمریکا برخوردارند و می توانند ویزای کار و اشتغال آمریکا را دریافت کنند.
- متقاضیان با دارا بودن مجوز تابعیت و شهروندی ارمنستان از مزیت اخذ ویزای B10 آمریکا برخوردارند.
- متقاضیان با دارا بودن مجوز اقامت ارمنستان می توانند در کشوری امن و امان با کمترین میزان جرم و جنایت در جهان زندگی کنند.
- متقاضیان با اخذ شهروندی ارمنستان می توانند این شهروندی را به اعضای خانواده خود و نسل های بعد منتقل کنند.
- متقاضیان دارای تابعیت و شهروندی ارمنستان برای کار در کشورهای EAEU( روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان) نیاز به اخذ مجوز کار ندارند و از حمایت اجتماعی، درمان پزشکی و قانون کار و مالیات این کشورها برخوردار می شوند.
- متقاضیان با دارا بودن تابعیت و شهروندی ارمنستان می توانند مالکیت زمین های کشاورزی و جنگلی را در اختیار داشته باشند، امتیازی که عموماً برای مهاجران در دیگر کشورها امکان پذیر نیست.
- روند اخذ تابعیت و شهروندی ارمنستان کمتر از 3 ماه طول می کشد و متقاضی نیاز به ارائه گواهی پلیس، آدرس محل اقامت و اظهارنامه مالیاتی و غیره ندارد.

مزایای مهاجرت به کشور ارمنستان
معایب مهاجرت به کشور ارمنستان
یکی از معایب مهاجرت به ارمنستان کمبود شغل در این کشور است. آمار و ارقام های اخیر حاکی از مهاجرت بسیاری از کارگران ارمنی به کشورهای دیگر مانند روسیه می باشد. بر اساس این آمارها در حدود 14% از کارگران ارمنی این کشور را برای یافتن شغل بهتر ترک کرده اند. برای حل این مشکل کشور ارمنستان نیاز به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر دارد. در حال حاضر در حدود یک چهارم مشاغل در ارمنستان از مشاغل کم درآمد هستند. در واقع این کشور نیاز به ایجاد فرصت های شغلی با درآمد متوسط به بالا دارد.
از دیگر معایب مهاجرت به کشور ارمنستان بالا بودن نرخ بیکاری است که در سال 2022 در حدود 14.80 درصد می باشد. کشور ارمنستان از کشورهایی است که با مشکل بیکاری روبه رو است. نرخ بیکاری در این کشور در ماه مارس 2021 در حدود 14.50 درصد بوده است که نسبت به نرخ بیکاری 2022 در سطح پایین تری قرار داشت. از دیگر معایب زندگی در کشور ارمنستان ترافیک شدید در بیشتر شهرها و خیابان های این کشور است، به گونه ای که بیشتر خیابان های ایروان از ترافیک شدید قفل می باشد.
هزینه زندگی در ارمنستان
هزینه زندگی در ارمنستان در مقایسه با هزینه های زندگی در کشورهای اروپایی بسیار کمتر و مقرون به صرفه تر است. اما هزینه زندگی در ارمنستان برای متقاضیان بین المللی بر اساس سبک و شیوه زندگی متفاوت است.
متوسط هزینه های زندگی در ارمنستان برای دانشجویان بین المللی از حدود 275.000 تا 355.000 AMD است.
این متوسط هزینه زندگی در ارمنستان شامل هزینه های مسکن و محل اقامت، خورد و خوراک، انرژی های برق و آب و دیگر هزینه های ضروری زندگی است.
میانگین هزینه های زندگی در ارمنستان
متقاضیان با مهاجرت به کشور ارمنستان می توانند با صرف هزینه های مقرون به صرفه در این کشور زیبا زندگی و اقامت و کار کنند. یک متقاضی برای زندگی دانشجویی خود در شهر ایروان ارمنستان به طور متوسط به حدود 1000 دلار آمریکا در ماه نیاز دارد که برای دو نفر تا حدود 2000 دلار در ماه می رسد که بیش از حد کافی است.
تنها چند شهر جهان دارای چنین استاندارد زندگی در مقایسه با سطح خدمات و کالاهای ارائه شده می باشد. در واقع در بسیاری از شهرهای بزرگ اروپا و آمریکا 1000 دلار در ماه حتی برای اجاره یک آپارتمان یک خوابه کوچک کافی نیست. در ادامه برای جواب به پرسش اینکه برای مهاجرت به ارمنستان چقدر پول لازم است و یا هزینه های زندگی در ارمنستان چقدر است، میانگین هزینه های زندگی در این کشور از سایت معتبر Numbeo برای زندگی یک ماه در شهر ایروان ارائه می شود:
موارد مربوط به هزینه های زندگی در ایروان ارمنستان | هزینه برای یک ماه |
یک لیتر شیر | 92 دلار آمریکا |
یک کیلوگرم برنج | 1.42 دلار آمریکا |
یک دوجین تخم مرغ | 1.65 دلار آمریکا |
یک کیلوگرم پنیر محلی | 4.59 دلار آمریکا |
یک کیلوگرم سیب | 0.96 دلار آمریکا |
یک کیلوگرم موز | 1.34 دلار آمریکا |
یک کیلو فیله مرغ | 4.36 دلار آمریکا |
کرایه اتوبوس | 20 دلار آمریکا |
کرایه تاکسی | 1.20 دلار آمریکا |
برق و آب و گرمایش و تهویه مطبوع | 71.63 دلار آمریکا |
اینترنت 60 مگابیت بر ثانیه | 16.95 دلار آمریکا |
اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر | 384 دلار آمریکا |

میانگین هزینه های زندگی در ارمنستان
شهرهای پرطرفدار ارمنستان برای مهاجرت
ارمنستان به عنوان مقصدی مناسب با تاریخ غنی و معماری خاص و داستان های فراوان مملو از بناهای تاریخی و باستانی است که کاوش در آن ها برای بسیاری از مهاجران لذت بخش و به یاد ماندنی است.
ارمنستان دارای فرهنگ غنی و غذاهای لذیذ و مردم خوش مشرب و یک گزینه خوب برای متقاضیانی است که قصد تحصیل با هزینه اندک و یا کار و سرمایه گذاری با بودجه پایین را دارند.
سفر و مهاجرت به شهرهای مهم ارمنستان مانند شهر ایروان، گیومری، وانادزور و گوریس از تجربه های زیبا و ماندنی هر متقاضی است که قصد مهاجرت به این کشور را دارد. در ادامه این مقاله به ارائه ویژگی های شهرهای پرطرفدار ارمنستان جهت مهاجرت می پردازیم.
شهر ایروان Yerevan
اگر برای اولین بار به ارمنستان مهاجرت می کنید، توصیه می کنیم از پایتخت این کشور شهر ایروان شروع کنید.
ایروان به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان و متعلق به قرن هفتم میلادی است. میدان جمهوری با ساختمان های زیبا و نمایش فواره های رقصنده در شب و آجرهای صورتی ایروان را به شهر صورتی تبدیل کرده است.
بازدید از موزه نسل کشی یادآور گذشته دردناک ارمنستان و قتل عام مردم این کشور توسط امپراتوری عثمانی است. آبشار زیبای ایروان با بناهای معماری بی نظیر در محوطه آن و منظره شگفت انگیز شهر از بالای این آبشار از ویژگی های جذاب شهر ایروان است.
شهر گیومری Gyumri
شهر گیومری در شمال غربی ارمنستان واقع شده است. شهری با بهترین معماری های ارمنی و سایه سیاه ساختمان ها و بناهای تاریخی که با رنگ نارنجی طلایی برجسته شده است. آنچه از شهر گیومری زیبا و دلفریب به نظر می رسد بقایای به جا مانده از زلزله ای مهیب در گذشته های دور است. میدان Vartanants بهترین مکان برای مهاجران و توریست ها و دارای بناهای باستانی قابل تحسین است. کلیسای ناجی مقدس، کلیسای جامع مادر مقدس و تالار شهر از جذابیت های این شهر است. مجسمه مادر ارمنستان په پس از جنگ جهانی دوم به نشانه پیروزی اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد از دیگر جذابیت های شهر گیومری است.
شهر وانادزور Vanadzor
وانادزور شهری زیبا در شمال ارمنستان و یکی از زیباترین شهرهای این کشور است. فضای آرام و انبوه از جنگل و درخت این شهر آرامش بی نظیری دارد. موزه هنرهای زیبای این شهر با بیش از 1700 اثر هنری بی نظیر شامل مجسمه ها، نقاشی ها و دیگر آثار هنری زندگی و تاریخ ملی ارمنستان را به تصویر کشیده است. بازار محلی شوکا شهر مکانی مناسب برای خرید محصولات محلی مانند آجیل و تنقلات است. این شهر مکانی عالی برای رفتینگ رودخانه، پیاده روی، کوه نوردی و دیگر فعالیت های مرتبط با طبیعت است.
شهر گوریس Goris
شهر گوریس که در جنوب ارمنستان قرار دارد دارای مکان های دیدنی تاریخی و کهن است. کلیسای سنت گریگوری روشنگر که توسط طراح ایتالیایی ارمنی طراحی شده و موزه زمین شناسی شامل مجموعه گسترده ای از آثار دوران باستان از جذابیت های این شهر است.
خانه های غارمانند گوریس قرون وسطی مکان خوبی برای مشاهده خانه سازی ساکنان اولیه این شهر است. در شهر گوریس می توانید یادبودهای جنگ جهانی دوم و ادای احترام به قهرمانان این جنگ، انواع غذاهای مختلف، صومعه Tatev، مکان میراث جهانی یونسکو ارمنستان و مجموعه صومعه قرن نهم را ببیند و از این همه زیبایی لذت ببرید.

شهرهای پرطرفدار ارمنستان برای مهاجرت
اخذ اقامت دائم و تابعیت ارمنستان
اگر متقاضی در 3 سال گذشته به طور دائم در کشور ارمنستان اقامت داشته باشد، واجد شرایط اخذ تابعیت و شهروندی ارمنستان می باشد. به طور کلی اصطلاح اقامت دائم در قانون شهروندی ارمنستان جهت مهاجرت متقاضیان تعریف نشده است، اما پلیس درخواست اخذ شهروندی متقاضی را بررسی می کند. اگر در آن دوره 3 ساله اقامت در این کشور متقاضی همه موارد مربوط به کار و زندگی در این کشور را رعایت کرده باشد، آزمون دانش قانون اساسی را گذرانده باشد و به زبان ارمنی مسلط باشد، می تواند تابعیت و شهروندی ارمنستان را دریافت کند.
متقاضیان می توانند از طریق سرمایه گذاری در ارمنستان و دارا بودن شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق خرید ملک و ثبت شرکت یا راه اندازی کسب و کار و یا تحصیل در دانشگاه های این کشور اقامت قانونی و دائم ارمنستان را دریافت کنند.
شرایط اخذ پاسپورت ارمنستان
متقاضیان برای اخذ پاسپورت ارمنستان باید دارای شرایط اقامتی در این کشور باشند. یکی از موارد مهم در اخذ تابعیت ارمنستان و دریافت پاسپورت این کشور این است که کشور ارمنستان تابعیت دوگانه یا مضاعف را به رسمیت می شناسد و متقاضیان برای اخذ تابعیت این کشور ملزم به ترک تابعیت کشور دیگر نمی باشند. از مهم ترین شرایط لازم جهت اخذ پاسپورت ارمنستان موارد زیر را می توان نام برد:
- متقاضی 3 سال یا بیشتر در ارمنستان اقامت داشته باشد.
- متقاضی با یک شهروند ارمنی به مدت 2 سال یا بیشتر ازدواج کرده باشد.
- متقاضی کمک مالی استثنایی به کشور ارمنستان کرده باشد.
- متقاضی از اقوام ارمنی کشور ارمنستان باشد.
اعتبار و ارزش پاسپورت ارمنستان
پاسپورت ارمنستان یک سند ارزشمند و معتبر برای سفر به بسیاری از کشورهای جهان است. متقاضیان با دارا بودن پاسپورت ارمنستان می توانند بدون اخذ ویزا و آزادانه به 65 کشور جهان رفت و آمد کنند. دارندگان پاسپورت ارمنستان مجاز به سفر بدون اخذ ویزا به کشورهای روسیه، چین، ایران، ازبکستان و بسیاری دیگر از کشورهای جهان می باشند. متقاضی علاوه بر دارا بودن تابعیت مضاعف می تواند تابعیت ارمنستان را به نسل های بعد خود نیز منتقل کند و نسل های بعدی نیز در صورت دارا بودن شرایط لازم می توانند پاسپورت این کشور را دریافت کنند.

اعتبار و ارزش پاسپورت ارمنستان
تجربیات زندگی در ارمنستان
گرچه ارمنستان کشور کوچکی است، اما یک مقصد محبوب برای مهاجران و بازنشستگان است. مهاجران از تجربه زندگی در ارمنستان بیشتر در مورد امنیت این کشور و پایین بودن هزینه های زندگی می گویند. علاوه بر این وجود زیبایی های طبیعی و مردم مهمان نواز و گرم این کشور نیز از تجربه های خوب مهاجران از این کشور است.
کشور ارمنستان از نظر تاریخی کشور غنی است، زیرا دارای میراث فرهنگی منحصر به فردی از دوران امپراتوری ساسانیان و ترکان سلجوقی است. بسیاری از بناهای تاریخی این کشور متعلق به بیش از 1000 سال پیش می باشد که برای باستان شناسان و علاقمندان به تاریخ و فرهنگ بسیار جالب است.
پایتخت این کشور، شهر ایروان از لحاظ ایمنی و امنیت از امن ترین شهرهای اروپا محسوب می شود. ارمنی ها مردم بسیار مهمان نواز و صمیمی هستند و با مهاجران رفتار به دور از نژاد پرستانه و گرم دارند. گرچه ارمنستان محصور در خشکی است اما دارای مناظر بسیار زیبای طبیعی از کوهستان های بی نظیر و دریاچه های آرام است. کشور ارمنستان برای داشتن قدیمی ترین کارخانه شراب سازی در جهان مشهور است.
مهاجران در ارمنستان می توانند سبک زندگی آرام با حفظ هویت فرهنگی خود در کشور ارمنستان را تجربه کنند.
جالب است که در کشور ارمنستان می توان سطح کیفیت خدمات را در نیویورک یا پاریس با قیمت پایین و البته با چاشنی مهمان نوازی ارمنی ها را دریافت کرد.
سخن پایانی
در این مقاله شرایط مهاجرت به ارمنستان، روش های مهاجرت ارمنستان، هزینه مهاجرت به ارمنستان و دلایل انتخاب کشور ارمنستان برای مهاجرت به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت.
علاوه بر این پاسخ مناسب برای این پرسش ها نیز ارائه شد: برای مهاجرت به ارمنستان چقدر پول لازم است؟ و شرایط مهاجرت به ارمنستان از طریق خرید ملک چگونه است؟ و شرایط مهاجرت به ارمنستان از طریق کار، سرمایه گذاری و تحصیل چگونه است؟
نکات مهم این مقاله در مورد شرایط مهاجرت به کشور ارمنستان و هزینه مهاجرت به ارمنستان است که مشاوران موسسه مهاجرتی اصطهباناتی با آگاهی کامل از این شرایط و برخورداری از دانش روز بهترین راهنمایی ها را ارائه داده اند.
وکلای ماهر این موسسه مهاجرتی با ارائه اطلاعات و راهنمایی های لازم در مورد هر روش مهاجرتی بهترین گزینه را برای متقاضیان انتخاب می کنند. بنابراین اگر فاقد مدرک تحصیلی دانشگاهی و یا سوابق کاری نیستید، نگران نباشید!
بدون شک بسیاری از متقاضیان بدون مشاوره های مهاجرتی و بدون کمک از کارشناسان موسسه های مهاجرتی قادر به ارائه درخواست و ارسال مدارک لازم برای مهاجرت به کشور ارمنستان می باشند، اما کمک از مشاوران و کارشناسان ماهر موجب تسریع در روند اخذ ویزای اقامت ارمنستان می شود.
اگر از نحوه و شرایط ویزای اقامت موقتی یا دائم ارمنستان نیستید، می توانید سوال های خود را در بخش دیدگاه این مقاله مطرح کنید تا کارشناسان و مشاوران مهاجرتی مطلع و باتجربه و آگاه از آخرین قوانین مهاجرتی به آن ها پاسخ دهند. گرچه مطالب این مقاله بر اساس آخرین قوانین مهاجرتی نوشته شده است اما با گذشت زمان و تغییر قوانین ممکن است تغییر کند.
سوالات متداول در مورد مهاجرت به ارمنستان
1- ویزای اقامت موقت ارمنستان برای چه متقاضیانی صادر می شود؟
متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های ارمنستان را داشته باشند، دارای مجوز رسمی و قانونی کار در ارمنستان باشند، همسر /شوهر، پدر و مادر یا فرزند یک شهروند خارجی باشند که دارای کارت اقامت موقت ارمنستان است. علاوه بر این متقاضیانی که همسر/شوهر، پدر و مادر، فرزند یا خویشاوند (برادر، خواهر، پدربزرگ و مادربزرگ و نوه) یک شهروند خارجی باشند که دارای پاسپورت ویژه ارمنستان باشند یا در حال انجام فعالیت های تجاری و کسب و کار در ارمنستان باشند. دارای ملیت ارمنی باشند و یا بر اساس قوانین ارمنستان بتوانند مجوز اقامت موقت این کشور را دریافت کنند.
2- آیا با خرید ملک در ارمنستان امکان اخذ مجوز اقامت دائم این کشور وجود دارد؟
متقاضیان می توانند در کشور ارمنستان املاک و مستغلات را خریداری کنند و از این طریق در این کشور سرمایه گذاری انجام دهند. اما نکته مهم در مورد مهاجرت به ارمنستان از طریق خرید ملک این است که خرید املاک و مستغلات در ارمنستان متقاضی را واجد شرایط اخذ اقامت این کشور نمی کند. با این حال متقاضی می تواند از میان دو گزینه توسعه املاک و مستغلات و خرید و بهره برداری از ملک اجاره ای یکی را انتخاب کند. اگر متقاضی ملک را به یک دارایی تجاری درآمدزا تبدیل کند می تواند مجوز اقامت ارمنستان را دریافت کند. البته متقاضی علاوه بر این باید مالیات ملک و مالیات بر درآمد خود را نیز پرداخت کند.
3- میزان هزینه های زندگی در ارمنستان چقدر است؟
هزینه زندگی در ارمنستان در مقایسه با هزینه های زندگی در کشورهای اروپایی بسیار کمتر و مقرون به صرفه تر است. اما هزینه زندگی در ارمنستان برای متقاضیان بین المللی بر اساس سبک و شیوه زندگی متفاوت است. متوسط هزینه های زندگی در ارمنستان برای دانشجویان بین المللی از حدود 275.000 تا 355.000 AMD است. این متوسط هزینه زندگی در ارمنستان شامل هزینه های مسکن و محل اقامت، خورد و خوراک، انرژی های برق و آب و دیگر هزینه های ضروری زندگی است.
4- میانگین هزینه های زندگی در ارمنستان چقدر است؟
متقاضیان با مهاجرت به کشور ارمنستان می توانند با صرف هزینه های مقرون به صرفه در این کشور زیبا زندگی و اقامت و کار کنند. یک متقاضی برای زندگی دانشجویی خود در شهر ایروان ارمنستان به طور متوسط به حدود 1000 دلار آمریکا در ماه نیاز دارد که برای دو نفر تا حدود 2000 دلار در ماه می رسد که بیش از حد کافی است. تنها چند شهر جهان دارای چنین استاندارد زندگی در مقایسه با سطح خدمات و کالاهای ارائه شده می باشد. در واقع در بسیاری از شهرهای بزرگ اروپا و آمریکا 1000 دلار در ماه حتی برای اجاره یک آپارتمان یک خوابه کوچک کافی نیست.
5- آیا امکان اخذ تابعیت ارمنستان از طریق روش های مهاجرتی وجود دارد؟
بله. اگر متقاضی در 3 سال گذشته به طور دائم در کشور ارمنستان اقامت داشته باشد، واجد شرایط اخذ تابعیت و شهروندی ارمنستان می باشد. به طور کلی اصطلاح اقامت دائم در قانون شهروندی ارمنستان جهت مهاجرت متقاضیان تعریف نشده است، اما پلیس درخواست اخذ شهروندی متقاضی را بررسی می کند. اگر در آن دوره 3 ساله اقامت در این کشور متقاضی همه موارد مربوط به کار و زندگی در این کشور را رعایت کرده باشد، آزمون دانش قانون اساسی را گذرانده باشد و به زبان ارمنی مسلط باشد، می تواند تابعیت و شهروندی ارمنستان را دریافت کند.